Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-21, 11:28 AM   #226
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
這次是不是無提過可以入歌

只是賣dlc 歌版?

港服psn 899 全包
實版只有本體 530
如果玩實體 要買dlc 400 元不知買不買到...... (日版dlc 講緊4000+4000+1500)

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 12:45 PM   #227
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
訂埋日版數位終極版

咁就冇左5萬YEN

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 12:47 PM   #228
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: pet3 查看文章
昨天冇提及 將來唔知

舊 07-12-21, 01:22 PM   #229
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
mr魂冇所謂,我要呢個夠了

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
?!?!?!?!

smp

部極兵出奇靚過其他(一向覺得麻麻唔吸引)

呢部係R1?後面好似多左D野?

唔知30部SRX有無得分體、係咪無RGUN定變成招?無一擊必殺炮既SRX感覺差D野
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 01:47 PM   #230
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: pet3 查看文章

只是賣dlc 歌版?

港服psn 899 全包
實版只有本體 530
如果玩實體 要買dlc 400 元不知買不買到...... (日版dlc 講緊4000+4000+1500)
岩岩睇左計過,如果唔要歌,PSN$719本體+所有DLC幾抵,平時D GAME連季票都七百八百蚊

如果等得,等到特價,兒家T都係連DLC$250左右,不過機戰比正價支持下會好D

唔知今次有咩戰艦用下,係咪得UC
舊 07-12-21, 02:02 PM   #231
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: Lamsze 查看文章
岩岩睇左計過,如果唔要歌,PSN$719本體+所有DLC幾抵,平時D GAME連季票都七百八百蚊

如果等得,等到特價,兒家T都係連DLC$250左右,不過機戰比正價支持下會好D

唔知今次有咩戰艦用下,係咪得UC
既然有0079
一開始就比隻白色基地你先啦

舊 07-12-21, 03:04 PM   #232
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
魔法騎士果隻艦T有今次都應該有
銀河機攻隊都有艦唔知會唔會有
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 03:20 PM   #233
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

中文版都有虎克別音30的超限定版
各位有興趣/訂唔到日版既不妨留意下

舊 07-12-21, 03:31 PM   #234
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: man05 查看文章
差甚麼特典?
這個?

アソビストア限定 購入特典】
①ゲーム内コンテンツ:先行入手パーツ「超力のスピリット」が手に入る特典コード
・先行入手パーツ「超力のスピリット」
・資金:50,000
・MxP:3,000
・PP:500
呢個

②『スーパーロボット大戦30』特製メタルプレート
・表面デザイン:『スーパーロボット大戦30』タイトルロゴ
・背面デザイン:カトキハジメ氏デザインのスーパーロボット大戦30周年記念エンブレム

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 07-12-21, 03:55 PM   #235
Lamsze
Crazy Gamer

引用:
作者: 真!DC 查看文章
魔法騎士果隻艦T有今次都應該有
銀河機攻隊都有艦唔知會唔會有
由手機版發出
機攻隊既艦好似係每機獨立運輸艦,無正式戰艦?
舊 07-12-21, 03:58 PM   #236
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
台灣確定出超限定版,香港PlayStation 無提及,香港唔出超限定版咁搞笑?

From PlayStation TW Facebook

<機戰> 為了這顆星球的未來!!

22部作品參戰!策略模擬RPG傑作系列30周年最新作『超級機器人大戰30』PS4中文版將於10月28日上市!實體超限定版也將同步推出。

#超級機器人大戰30
#PS4 #PS4Pro

此篇文章於 07-12-21 04:01 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 04:02 PM   #237
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
劇情唔太記得不過睇wiki資料佢地母艦有主炮有武裝
記得外星老母都好似有隻坐尼地球既艦收埋左
由手機版發出
舊 07-12-21, 04:26 PM   #238
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
有架正式戰艦(艦長係澤城大姐)再射5架小型艦 一艦負責一部機

舊 07-12-21, 04:58 PM   #239
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 雙日 查看文章
但COMPACT 3果套應該BETTERMAN,唔係霸界王?
C3最有印象得番首頹BGM同大絕得1格射程

引用:
作者: GN00508771 查看文章
冇差 反正アソビストア已買(逃)

就PV1的FA百式改
FA百改竟然不是Z-MSV?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 07-12-21 05:01 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 05:10 PM   #240
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
兩個黑影拼埋尋日ppt兩個就知第二彈邊4隻\/

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 05:30 PM   #241
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
差不多成千蚊先買到隻完全版,真係買唔落手

機戰 其實應該要學ggen, 向3d發展
Keep住用2d 作畫,1080P都免強應付到
個機體完成咗modelling, 插骨 之後嘅動作就好易搞 (哩一part build up好,以後都可以重覆用)
最花心機應該係 點樣去整特效去突出”熱血”嘅戰鬥情景

再過幾年,4K普及之後就真係辛苦作畫師. 到時開發成本就更加高
到時重要一張一張咁畫,多多人都唔夠用
玩家群又無build up 過,一直都係果班固定SRW消費群,銷量只會不斷下降
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 05:32 PM   #242
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
兩個黑影拼埋尋日ppt兩個就知第二彈邊4隻\/

由手機版發出
希望樣版同正式個樣唔差太遠
其實出到可動

咁快就出SRX隊

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 05:43 PM   #243
真!DC
Banned User
奉行我道

Real系還好
好似getter果d咁狂野既覺得日本3D技術未必做得好
---------
套SD商品睇落唔錯
由手機版發出
舊 07-12-21, 05:56 PM   #244
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: GN00508771 查看文章
訂埋日版數位終極版

咁就冇左5萬YEN
嘩~~你都好勇 計返港幣都唔少錢

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 05:59 PM   #245
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Terry仔 查看文章

個機體完成咗modelling, 插骨 之後嘅動作就好易搞 (哩一part build up好,以後都可以重覆用)

再過幾年,4K普及之後就真係辛苦作畫師. 到時開發成本就更加高
玩家群又無build up 過,一直都係果班固定SRW消費群,銷量只會不斷下降
有試過3D(GC/XO),但評價可想而知。

反而我覺得龍珠Z KAKAROT的賽璐珞風格全 3D 繪圖值得機戰借鑑

此篇文章於 07-12-21 06:12 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 06:06 PM   #246
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 知世公主 查看文章
嘩~~你都好勇 計返港幣都唔少錢
都係戈句
每次都係當最後一次咁去買

舊 07-12-21, 06:08 PM   #247
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: Terry仔 查看文章

完全認同
我知當年3D化機戰好唔受歡迎
一方面佢真係做得樣衰,但另一方面依家同無論工具,或者日本廠3D水平也大大進步左,好似樓上都提過的龍珠都係真3D

就當Bandai 開發組能力有限做唔到熱血場景,你只係個手畫個部份,長遠都係節省好多工作,唔Animate過都可以轉下鏡頭當新,仲好過依家完全重用,或者zoom in out 時夾硬來,個texture都懞哂...
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 06:15 PM   #248
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
3D model XΩ整齊晒啦,係拎唔拎嚟用啫而且後期d必殺效果算係睇得下啦
供左咁多年結果都係話無水真係灰....唔好同我講用晒落vtx 度......
由手機版發出

此篇文章於 07-12-21 06:17 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 06:30 PM   #249
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
Ggen 3D初期都唔好,都係要去到最近哩一集先吸引
萬事起頭難
但係如果早著先機熟習3D modelling, 打後會輕鬆好多

KOF,SF 以前都係用點陣圖. 作畫師去到PS3 720P質素已經頂唔住
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-21, 06:40 PM   #250
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
其實去到而家已經太遲,技術已經追唔到

經費又唔多,本身已經係吊命既階段,如果再輸一次

可能唔知等幾耐先再有下一隻機戰

結果變成惡性循環,系統畫面玩法都冇咩變化.
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:06 PM

手機版 | APP版