Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-04-21, 12:21 AM   #476
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
今日稍後上 Star Wars: The Bad Batch 動畫, The Clone Wars 電視動畫續篇。

May the Fourth be with You.

舊 05-04-21, 03:34 AM   #477
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Feige話WV原劇本啲廣告其實係Doctor Strange嘗試打入Wanda結界的訊號,佢哋一早同Benedict傾好會喺最後一集出,不過話唔想臨尾走個人出嚟搶晒風頭,結果改劇本。
https://movieweb.com/doctor-strange-...ion-explained/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-21, 10:29 AM   #478
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 王小虎 查看文章
Feige話WV原劇本啲廣告其實係Doctor Strange嘗試打入Wanda結界的訊號,佢哋一早同Benedict傾好會喺最後一集出,不過話唔想臨尾走個人出嚟搶晒風頭,結果改劇本。
https://movieweb.com/doctor-strange-...ion-explained/
可惜,但的確會搶哂風頭

我依家諗番係Wanda ending, 係記得佢終於成為scarlet witch, 同Vision同阿仔say goodbye, 加埋ending rambeau/wanda係深山個兩件事

但有doctor strange, 就算露一露面講一兩句對白已經不得了,再有多d劇情,就變成 Doctor Strange出來救左Wanda/Westview / 執手尾

此篇文章於 05-04-21 10:42 AM 被 420secured 編輯。
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-21, 05:00 PM   #479
肉羊哩咖
griffin611

複製浪人

The Bad Batch 第一話上架,成粒鐘噉長,故仔由 Order 66 開始,之後推展基本上估到晒會點,亦擺好晒跟住成季會噏啲乜,暫時睇,走唔出 The Clone Wars 個格。完咗再講。

—————
講返 WV,DrS 出嘅話會合理啲,唔係搞出咁大場龍鳯乜後果都無,仲有,乜唔係跟住佢兩條友有部電影嘅咩?!

—————
今年「星戰日」,D+ 送你 ⋯⋯(登登登)⋯⋯ Simpson 嘅 The Force Awakens from a Nap。 好,慳番做第二樣嘢~

此篇文章於 05-04-21 05:04 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-21, 10:06 PM   #480
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-21, 10:59 AM   #481
420secured

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
—————
唔係搞出咁大場龍鳯乜後果都無
激發Wanda變Scarlet Witch + 入魔
SWORD高層要換人 + Vision計劃可能有進展 + Westview事件SWORD有可能覺得要再開發武器

定係要類似Civil War後比人捉/坐監先算有後果?
舊 05-05-21, 04:27 PM   #482
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 420secured 查看文章
激發Wanda變Scarlet Witch + 入魔
SWORD高層要換人 + Vision計劃可能有進展 + Westview事件SWORD有可能覺得要再開發武器

定係要類似Civil War後比人捉/坐監先算有後果?
起碼做個勢要拉人封艇(除非嫌命長,相信在場冇人會敢嚟真),畀DrS / Hawkeye 現身打圓場帶佢走,而唔係 Monica 嗰句咁難頂嘅對白囉⋯⋯

舊 05-06-21, 12:06 AM   #483
肉羊哩咖
griffin611

Loki 提前兩日,6 月 9號上,跟住會逢星期三播。

追加新予告:

此篇文章於 05-06-21 05:44 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-21, 05:22 AM   #484
肉羊哩咖
griffin611

今日稍後會上 The Bad Batch 第二話,之後都係只會逢星期五上。據報有成 16 話咁多。

舊 05-08-21, 02:36 AM   #485
王小虎

舊 05-14-21, 03:30 PM   #486
肉羊哩咖
griffin611

(財演上身)滴住嚟公佈第二季度業績:其中 D+ 訂戶人數增長,低於預期嘅 1億1千萬,只得 1億 3百萬。 令股價下跌 4%。除咗 Jungle Cruise 會同戲院同步變 Premium Access之外,仲有 Free Guy 同《上氣》會戲院上畫 45日後上 VoD,但未有詳情。

https://variety.com/2021/digital/new...rs-1234972672/

舊 05-17-21, 10:45 AM   #487
王小虎

此篇文章於 05-19-21 10:57 PM 被 王小虎 編輯。
舊 05-22-21, 02:55 AM   #488
肉羊哩咖
griffin611

噚日有眼利嘅龬民留意到:滴住嚟列 Dave Filoni 為 Lucasfilm 行政創作總監,妙在呢個升遷已經發生咗成年,Lucasfilm 冇列到出嚟,網民揚咗出嚟,LucasFilm 先更新返。之後社交媒體對 Filoni 以後主理 Star Wars 一致好評。

雖然係 Star Wars, 但 Filoni 呢個被譽為 George Lucas 入室弟子兼傳人,主力都係做電視,放姎嚮呢度。

https://www.indiewire.com/2021/05/da...ilm-1234639244

另外,悲報:幾令人期待嘅 Rangers of the New Republic 宣告停止製作,希望有返轉頭有生機。

舊 06-08-21, 04:57 PM   #489
肉羊哩咖
griffin611

提示:聽日 Loki 上;有部份人仕睇咗頭兩話,一致好評,兩話都差唔多鳸粒鐘咁長。可惜有工事在身,無得即時睇~

舊 06-09-21, 08:15 PM   #490
王小虎

最尾個variant好似
Doctor Doom,雖然唔係。

如果最尾係因為Mobius叫Loki去查案而搞出咁多事,Mobius係咪死得。

話說尋日有小道消息話BP2會出Namor, Namora, Attuma。

此篇文章於 06-09-21 08:21 PM 被 王小虎 編輯。
舊 06-09-21, 09:00 PM   #491
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 王小虎 查看文章
最尾個variant好似
Doctor Doom,雖然唔係。

如果最尾係因為Mobius叫Loki去查案而搞出咁多事,Mobius係咪死得。

話說尋日有小道消息話BP2會出Namor, Namora, Attuma。
感覺多元宇宙就是洛基開始的

只是想不到時空管理局會這麼「強」

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-21, 11:08 PM   #492
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
撈奇01
頭砲三套黎睇呢套最期待,以第一集黎講呢套亦比較多驚喜,寫到TVA咁鬼勁,不過有啲似MIB,Loki應該會成為其agent L?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-21, 03:47 AM   #493
肉羊哩咖
griffin611

光栄の洛基

好:Tom Hiddleston 繼續都係噉搶戲,Owen Wilson 正經八百咁做戲都唔輸蝕。美指一流,怖景設計,服式,以至部動畫短片,連扮 CG (?)嘅背景啲 matt painting 都好有七八十年代嘅風格。第一話幾乎一嘢完成晒四部電影嘅人物嘅成長轉變~ 基本上今話完全係人物嘅剖析。而絕對到肉。

唔係咁好:有留意之後會上啲電影都預咗會跟著發生咩事,而故仔講多過做,有一兩場似乎有啲搵戲嚟做。

唔似 FAW 咁有大場面,但絕對好睇過 WA 頭兩話。

隻貓會唔會唔係一般正常嘅貓嚟?

舊 06-10-21, 10:26 AM   #494
Eking

註冊日期: Feb 2006
Owen Wilson 一向都唔錯, 只不過以往人對佢印象都係笑片多~

同埋第1集只係講呢條TIMELINE LOKI 去睇未知未來, 一D連觀眾都知野, 根本冇必浪費咁多時間.....

舊 06-10-21, 05:33 PM   #495
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Eking 查看文章
Owen Wilson 一向都唔錯, 只不過以往人對佢印象都係笑片多~

同埋第1集只係講呢條TIMELINE LOKI 去睇未知未來, 一D連觀眾都知野, 根本冇必浪費咁多時間.....
琴晚一收工,沖完涼,就立刻上網睇!
講緊DB Cooper同鎮紙個段真係好好笑!

PS:最尾出字幕唔好熄機,最後重有野聽架!XD(我都想投訢下TVA呀!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 06-10-21 05:36 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-21, 04:53 PM   #496
肉羊哩咖
griffin611

有收睇調查機構,話 Loki 第一話破晒 之前兩套嘅紀錄。

回上:啲舊片你佢係 patch, 一嘢 update 呢件 Loki 去到 A:IW 個版本(咁滯?)

舊 06-11-21, 06:11 PM   #497
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
套Loki 真係做到同電影一樣咁高汁。。

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
感覺多元宇宙就是洛基開始的

只是想不到時空管理局會這麼「強」
可能係 呢個Loki故事都係多元宇宙既其中之一

時間管理局 所做既事都係某一條 TIMELINE 既一段
(當然係佢地角度睇係覺得自己係守護緊"唯一既TIMELINE"既人)

此篇文章於 06-11-21 06:17 PM 被 魚伕 編輯。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-21, 09:59 PM   #498
420secured

唔認同舊片 浪費時間
以呢個時間的Loki 咁自大
就係要比佢睇到自己未來 + 見到自己渺小 + 佢以為係力量都唔係力量
先有機會 開展全新既故事/ 走佢另一條人生path
舊 06-13-21, 02:50 PM   #499
肉羊哩咖
griffin611

滴住嚟隔兩三星期就整個意見調查畀人,Netflix 同 APV 都未試過咁玩法,雖則規定唔可以公開啲問題係乜,有呢個動作,係滴住嚟好關心啲客,定真係如傳聞中噉唔掂,真係木宰羊。

關於 TVA⋯⋯

有批評(老實講,似 hater 多啲)指 TVA 話所有嘢都係「整定」嘅,有違反自由意志,同令到成個 MCU 啲英雄嘅犧牲變咗無晒意思。

本人就話,醒啲啦,佢噏乜你就信,首先出面擺明有件嘢作緊反,咩「神聖 timeline」變得似個笑話,再者成個 TVA 搞埋啲無無謂謂嘅「官僚程序」,唔慌係好人,後面多數有啲不可告人嘅秘密/陰謀。

仲有,只係第一話咋,過咗一半再踩都未遲。

舊 06-13-21, 03:12 PM   #500
420secured

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
滴住嚟隔兩三星期就整個意見調查畀人,Netflix 同 APV 都未試過咁玩法,雖則規定唔可以公開啲問題係乜,有呢個動作,係滴住嚟好關心啲客,定真係如傳聞中噉唔掂,真係木宰羊。

關於 TVA⋯⋯

有批評(老實講,似 hater 多啲)指 TVA 話所有嘢都係「整定」嘅,有違反自由意志,同令到成個 MCU 啲英雄嘅犧牲變咗無晒意思。

本人就話,醒啲啦,佢噏乜你就信,首先出面擺明有件嘢作緊反,咩「神聖 timeline」變得似個笑話,再者成個 TVA 搞埋啲無無謂謂嘅「官僚程序」,唔慌係好人,後面多數有啲不可告人嘅秘密/陰謀。

仲有,只係第一話咋,過咗一半再踩都未遲。
唔同嘅,Netflix 事後數據先決,觀眾鐘意咩就拍咩,但Disney (Marvel野)還是創作人主導

Pap

雖然我都明係第一集
但就同劇中Loki一樣
觀眾睇左10年既MCu, 突然發現一直讓人打生打死,本來至高無上的infinity stone, 只係 大宇宙劇本下的紙鎮道具,的確有種反高潮的感覺

不過還好佢係透過電視劇擴大世界觀,戲內戲外有時間比觀眾/創作人調整,如果係一套電影入面頭30分鐘交代就算,觀眾反應恐怕後果不堪設想

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 03:33 AM

手機版 | APP版