Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-29-20, 12:02 PM   #201
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 阿聰 查看文章
我$96,但買入價幾錢唔係重點,重點係你幾錢放得走。
你$106買$600賣,同我$96買$200賣,你話邊個有SO?
我都係$96買入
不過佢個賣出價有冇設上限??
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 01:33 PM   #202
reallyfatboy
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDLYCKeith
XBox Live GamertagLYCKeith
一齊玩
5813-1696-3985

舊 03-29-20, 02:38 PM   #203
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
我$96,但買入價幾錢唔係重點,重點係你幾錢放得走。
你$106買$600賣,同我$96買$200賣,你話邊個有SO?
最後$91入手

依D道理人人都知啦,唔係仲要人教呀??

引用:
作者: teealpha 查看文章
我都係$96買入
對上一次無大手入,所以無太為意
但見WTSAPP GRP既人講都會去到$300以上

引用:
作者: reallyfatboy 查看文章
一齊玩
5813-1696-3985
多多指教喎
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 02:43 PM   #204
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
我都係$96買入
上限唔知道,但我上星期果轉$609放,所以上限幾多唔重要。
引用:
作者: rinxlun 查看文章
最後$91入手

依D道理人人都知啦,唔係仲要人教呀??
但有啲人話買入價叫貴,理得個價幾多,買咗先講。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 04:56 PM   #205
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
想問下鐵塊除左掘石頭搵到之外,仲可以用咩方法搵到?我等左好耐d石頭都未有得再出。。

另外,動森之前d amibo 係隻game入面有無用呢?
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 05:53 PM   #206
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
我都係$96買入
係米星期日早上先有得買???
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 05:59 PM   #207
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
想問下鐵塊除左掘石頭搵到之外,仲可以用咩方法搵到?我等左好耐d石頭都未有得再出。。

由手機版發出
用mile 去坐飛機,日日出飛一轉(飛得3-4日)鐵礦已經好夠用.
最頂個D任每日任務,好易搵mile.
remarks: 入任務內再按加制.
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 06:43 PM   #208
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

由手機版發出
飛去無人島度掘

同埋揼石仔之前
響自己身後面掘個洞頂住自己
抵銷左揼石既後坐力之後
每一舊石基本上都可以揼到8個Items出黎
舊 03-29-20, 06:44 PM   #209
teealpha

引用:
作者: jyeung1 查看文章
係米星期日早上先有得買???
星期日中午12點前四維行
舊 03-29-20, 06:59 PM   #210
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
飛去無人島度掘

同埋揼石仔之前
抵銷左揼石既後坐力之後
直頭有幾百miles就係要你8連揼
一切響老任計算之內
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 10:40 PM   #211
hopeless
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch ID8345-4959-4970
新手一齊玩
fd:8345 4959 4970

進度緩慢中

同埋點去人地個島?
hopeless 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-20, 11:19 PM   #212
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
飛去無人島度掘

同埋揼石仔之前
抵銷左揼石既後坐力之後
唔該晒!
去左個毒蛛島,勁多蛛捉,捉到都會俾另一隻整暈XDDD
由手機版發出
舊 03-29-20, 11:35 PM   #213
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: hopeless 查看文章
新手一齊玩
fd:8345 4959 4970

進度緩慢中

同埋點去人地個島?
你對方開放左個島先得
之後睇對方用咩方式去比人入
可以用PW或者只限朋友咁樣

引用:
唔該晒!
去左個毒蛛島,勁多蛛捉,捉到都會俾另一隻整暈XDDD
由手機版發出
係呀,依家我都係自製蜘蛛島,每日起碼捉一SET,可以的話就捉多幾SET,好快就可以還清D屋債
其實睇準個位要捉唔難,但要捉咁多隻的話
我都係間一個工字型既陷阱去捉就算,唔駛咁傷神
舊 03-30-20, 07:06 AM   #214
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
露營地之後第一隻動物似係硬食
之後狸愛會賣地
我冇買,等咗日,露營地冇嚟新動物,出島又見唔到動物
姐係唔可以邀請咗動物先,係要逼我買地...

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 11:09 AM   #215
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
露營地之後第一隻動物似係硬食
之後狸愛會賣地
我冇買,等咗日,露營地冇嚟新動物,出島又見唔到動物
姐係唔可以邀請咗動物先,係要逼我買地...
係的話就死火,我條村嚟咗隻熊大叔嚟。

舊 03-30-20, 12:16 PM   #216
teealpha

引用:
我又係熊大叔呀
舊 03-30-20, 01:23 PM   #217
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
見台灣啲分享時已覺得露營硬食機率比入住時兩個鄰居高好多倍
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 01:28 PM   #218
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我又係熊大叔呀
熊大叔同猩猩果D我都想要呀…依家我果面感覺上太陰柔喇…
舊 03-30-20, 01:46 PM   #219
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
你對方開放左個島先得
之後睇對方用咩方式去比人入
可以用PW或者只限朋友咁樣

係呀,依家我都係自製蜘蛛島,每日起碼捉一SET,可以的話就捉多幾SET,好快就可以還清D屋債
其實睇準個位要捉唔難,但要捉咁多隻的話
我都係間一個工字型既陷阱去捉就算,唔駛咁傷神
想問點樣自製蜘蛛島?

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 01:51 PM   #220
阿聰

引用:
我又係熊大叔呀
我尋日同佢傾咗一次計就冇再同佢傾計,依家仲係營地度。
引用:
熊大叔同猩猩果D我都想要呀…依家我果面感覺上太陰柔喇…
唔知道你可唔可以過嚟迎請佢去你度住?

舊 03-30-20, 04:25 PM   #221
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 小光 查看文章
想問點樣自製蜘蛛島?
https://www.youtube.com/watch?v=rkSaK7CYba8&t=1s

去到無人島,將草地上所有花草樹木石頭都清晒
海邊椰樹可以唔駛理

最後就係兜來兜去等狼蛛出黎
不過咁樣整一輪加埋捉夠一版狼蛛
差不多要2個鐘
可以一試,但其實都幾悶同幾攰

另外

今日見到龍克斯響其他人既島上面出現
即刻飛過去睇吓賣唔賣到狼蛛
但結果係賣唔到,應該係要等佢親自去我既島度
果時先可以賣比佢

即係我堆狼蛛都仲係要擺多段日子先清到喇…
舊 03-30-20, 05:05 PM   #222
半人馬-RigiL-
Game Master

引用:
https://www.youtube.com/watch?v=rkSaK7CYba8&t=1s

去到無人島,將草地上所有花草樹木石頭都清晒
海邊椰樹可以唔駛理

最後就係兜來兜去等狼蛛出黎
不過咁樣整一輪加埋捉夠一版狼蛛
差不多要2個鐘
可以一試,但其實都幾悶同幾攰

另外

今日見到龍克斯響其他人既島上面出現
即刻飛過去睇吓賣唔賣到狼蛛
但結果係賣唔到,應該係要等佢親自去我既島度
果時先可以賣比佢

即係我堆狼蛛都仲係要擺多段日子先清到喇…
請問賣俾龍克斯同賣俾Timmy有咩分別架?係咪開價貴好多@@?
(啱啱search到。。原來有咁既人物,點先會知佢來收賣?)
由手機版發出
舊 03-30-20, 05:18 PM   #223
阿聰

引用:
作者: leungky1 查看文章
見台灣啲分享時已覺得露營硬食機率比入住時兩個鄰居高好多倍
由手機版發出
我唔想硬食隻熊大叔,因為我條村已經有隻鄉黑青蛙。

舊 03-30-20, 06:26 PM   #224
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

如果開個Group
有冇人會Join??
同埋用咩聯絡??WTSAPP?? TG?? LINE??
舊 03-30-20, 06:31 PM   #225
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
請問賣俾龍克斯同賣俾Timmy有咩分別架?係咪開價貴好多@@?
(啱啱search到。。原來有咁既人物,點先會知佢來收賣?)
由手機版發出
我都唔知佢地出現既條件呀
但今日俞司廷都有去我度
開左D任務比我,但我做唔到
佢要我釣3條獅子魚,要連續約3條…最後當然做唔到啦…
不過我都比左3條佢,做標本

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 06:41 PM

手機版 | APP版