Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-20, 02:23 PM   #126
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
啱啱先知有得種金
種到搖錢樹
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-20, 02:37 PM   #127
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: rinxlun 查看文章
其實D DIY程式係點樣先可以拎得多D架??
見到其他人起到好多野,好似D噴水池同流水麵咁
https://www.gamemia.com/2020/03/23/%...4%BB%E7%95%A5/

睇下合唔合用?

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-20, 03:53 PM   #128
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 阿聰 查看文章
但本身未學,就好似其他人咁
有素材都整唔到斧頭咁
上網再爬吓文先
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-20, 04:35 PM   #129
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
但本身未學,就好似其他人咁
有素材都整唔到斧頭咁
上網再爬吓文先
你啱,我都揾下先。我已經儲定少少金礦石。

舊 03-24-20, 06:09 PM   #130
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
你啱,我都揾下先。我已經儲定少少金礦石。
頭先去左其他人既島,好多野買,整到好鬼靚
之後返返自己個島,好似返左去原始時代既部落咁…
舊 03-24-20, 08:07 PM   #131
阿聰

引用:
咁又唔好咁講,動森其實係根據真實時間,
自己想點玩就點玩,唔需要同其他人比較。

舊 03-24-20, 09:50 PM   #132
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
已加大家, 請加我 XDDDD

5936-1319-8877

由手機版發出

此篇文章於 03-24-20 09:54 PM 被 半人馬-RigiL- 編輯。
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-20, 10:27 PM   #133
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
已加大家, 請加我 XDDDD

5936-1319-8877

由手機版發出
已加
舊 03-24-20, 11:50 PM   #134
張飛後代
Ultimate Gamer
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: neo2046 查看文章
台灣真係好識得玩
一個輕鬆小品遊戲咁樣攞黎悪搞仲要關乎社會緊張局勢,
個人覺得就算係開玩笑都對遊戲創作者太過份,仲要係政府機構,咁樣誤人子弟點得?
我講真的...真係好掃興,我笑唔出.

舊 03-24-20, 11:59 PM   #135
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
慢慢整都得
依家開波又未有咩節日活動
啲體驗最多只會遲一排出現,無咁快消失

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
個人覺得就算係開玩笑都對遊戲創作者太過份,仲要係政府機構,咁樣誤人子弟點得?
呢個遊戲嘅點畫早已經係打安倍又有,打特首又有,揮紅旗又有,示威裝又有
你笑唔出影響唔到唔同玩家嘅自由

由手機版發出

此篇文章於 03-25-20 12:05 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 12:10 AM   #136
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
尋日清完十三機兵先開始玩

5965-4236-9786

btw, 原來啲礦石係就咁橙落去就出, 我第一次拎礦石時食左梨, 以為成粒大石爆開先有礦石
結果自己島依家無晒大石
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 02:44 AM   #137
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: leungky1 查看文章

呢個遊戲嘅點畫早已經係打安倍又有,打特首又有,揮紅旗又有,示威裝又有⋯

由手機版發出
始終打機為求放鬆,再者本遊戲係悠閒向,咁做法實在係違背左遊戲本身既宗旨,亦都破壞左本遊戲既氣氛。以上既作為,全部都係X。

自由唔等於可以放縱。

此篇文章於 03-25-20 02:46 AM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 07:37 AM   #138
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
其實都係,同埋改D島名都一樣
個名真係跟住部機無得改
除非刪Game

關心政治議題係好,但連個名都用埋黎咁樣搞我覺得都係有D過火
不過一定有人會唔同意話唔可以放鬆等等等

所以都係心入面諗就算喇

引用:
作者: X&Y 查看文章
尋日清完十三機兵先開始玩

5965-4236-9786

btw, 原來啲礦石係就咁橙落去就出, 我第一次拎礦石時食左梨, 以為成粒大石爆開先有礦石
結果自己島依家無晒大石
好似要等幾日先會出返黎??

所以響自己島唔好爆
去無人島先盡情爆D石

此篇文章於 03-25-20 07:39 AM 被 lunn 編輯。
舊 03-25-20, 07:43 AM   #139
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

似乎GAF都開始多人玩動森
大家覺得有無需要開個Grp去交換吓野??

我果面係車厘子,可以整到車厘子粒同喇叭
舊 03-25-20, 08:51 AM   #140
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
始終打機為求放鬆,再者本遊戲係悠閒向,咁做法實在係違背左遊戲本身既宗旨,亦都破壞左本遊戲既氣氛。以上既作為,全部都係X。

自由唔等於可以放縱。
咁你要好好準備說服人地,點解佢地堅信嘅野唔可以係佢地心裡面嘅悠閒或「Escape」了
而講到尾檢舉掣一直響度,同埋最後話事嘅係老任
由手機版發出
leungky1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 10:43 AM   #141
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
其實都係,同埋改D島名都一樣
個名真係跟住部機無得改
除非刪Game

關心政治議題係好,但連個名都用埋黎咁樣搞我覺得都係有D過火
不過一定有人會唔同意話唔可以放鬆等等等

所以都係心入面諗就算喇

好似要等幾日先會出返黎??

所以響自己島唔好爆
去無人島先盡情爆D石
石,化石洞(4個),光洞
這幾個都是隔天朝早5點後會重生在隨機一處

是說..這代季節魚分報不太好耶...
現時點
像北半球沒什麼特別有趣又珍貴的魚和虫

反而是集中在南半球...像鯊魚,翻車魚,大飛蛾..

雖說這些不論在那地區都會有..但至少不要像現在這樣子這麼明顯的分別啊..

舊 03-25-20, 01:28 PM   #142
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:

自由唔等於可以放縱。
隻game我玩的,整到咁都不知幾放鬆。
不過見到你用"放縱",你一定好成龍!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 01:38 PM   #143
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

自由唔等於可以放縱。
真正既自由,無話唔做得既就做得

你咁樣只係自我約束,自我審查。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 02:00 PM   #144
阿聰

引用:
似乎GAF都開始多人玩動森
大家覺得有無需要開個Grp去交換吓野??

我果面係車厘子,可以整到車厘子粒同喇叭
我認為可以。以前GAF都多人玩動森,但近年好似人流少咗。

今日狸貓話帳篷會變正式建築物,後日就會投入使用。

大家今日蘿蔔價係幾多?

舊 03-25-20, 02:13 PM   #145
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我認為可以。以前GAF都多人玩動森,但近年好似人流少咗。

今日狸貓話帳篷會變正式建築物,後日就會投入使用。

大家今日蘿蔔價係幾多?
睇吓仲有冇人有興趣先啦
舊 03-25-20, 02:40 PM   #146
yorkyork

註冊日期: May 2010
因住一陣人地又去天台投訴你地game區講政治
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 03:00 PM   #147
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
輕唔輕鬆呢 D 好個人架啫
或者對好多人黎講咁樣已經算係輕鬆

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 05:18 PM   #148
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
「どうぶつの森」シリーズの最新作「あつまれ どうぶつの森」は、発売3日間(初週)で188.0万本を売り上げました。Nintendo Switch向けソフトとしては、歴代1位の初週販売本数となっています。

三日破百
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 10:09 PM   #149
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
已經一次過add咗阿聰+rinxlun+waterman+半人馬|RigiL|+X&Y.你哋見到呢個post可以add埋我

玩家名:滅龍士Hudson
島名:地球五十万以上島
NS FC:0379-3311-1331

P.S.我冇車厘子樹,可以嘅話請我上島之後分一個俾我返去種,thx/

此篇文章於 03-27-20 02:29 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 12:11 AM   #150
kingsman
Junior Member

註冊日期: Dec 2016
我開始玩冇耐,啱啱先起咗博物館,有興趣嘅朋友可以add我~

NS FC: 2248-8126-4029
kingsman 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 04:48 PM

手機版 | APP版