Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-05-17, 09:56 PM   #51
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
http://www.gundamfc.com/pc/

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-17, 10:01 PM   #52
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
早兩年時代廣場果隻放大版,噴煙發光變色轉頭聖誕樹,會唔會吊wire三盾飛黎飛去
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-17, 10:06 PM   #53
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「ガンプラ」の総合施設がお台場にオープンへ 世界一となる2,000種の品ぞろえ
http://animeanime.jp/article/2017/03/06/32827.html
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 05:59 AM   #54
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
真係變到形...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 07:56 AM   #55
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
咁大工程?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 08:38 AM   #56
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
全身變定得個頭變先
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 10:58 AM   #57
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
好多相

https://twitter.com/hashtag/%E5%AE%9...%E6%8D%97?s=09
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 02:24 PM   #58
J+1
望過黎呀!!!!!!

http://hobby.dengeki.com/news/437819/
由手機版發出
舊 09-05-17, 06:15 PM   #59
The One
あかん

Life Size Gundam Unicorn 1:1 Statue Destroy Mode Transformation - DiverCity Tokyo Japan 2017
http://www.youtube.com/watch?v=Mhn760VLCyc[/YOUTUBE][/QUOTE]

ユニコーンガンダム デストロイモードからユニコーンへ Japanese UNICORN GUNDAM Unicorn mode to Destroy mode
http://www.youtube.com/watch?v=wc3gRgnZoBk

此篇文章於 12-23-19 09:09 PM 被 supermanlady 編輯。
舊 09-26-17, 10:15 PM   #60
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
要細心睇呀。

翔べ!ガンダム2017
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 01:34 PM   #61
The One
あかん

18mの実物大ガンダムが動く!「ガンダム GLOBAL CHALLENGE」2020年夏、横浜で公開! http://gundam40th.net/news/?id=16148

引用:

ガンダム40周年プロジェクト
・作品間コラボ。ファーストとUC、00と鉄血、ZとW、GレコとTHE ORIGIN
引用:

舊 11-21-18, 02:39 PM   #62
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
邊個會做阿寶亂入揸gundam
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 04:10 PM   #63
高級嘍囉
Crazy Gamer

好明顯係想玩穿越啦。

轉生成吉姆/渣古機師有什麽問題?
舊 11-21-18, 05:02 PM   #64
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
gundam 咁就40周年, 真係看見時代的眼涙....
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-18, 11:40 PM   #65
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
要發動V作戰了嗎?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 10:57 AM   #66
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 泰利 查看文章
回想當年在430穿梭機睇太空戰士.... 有王愛明首主題曲...

舊 11-22-18, 11:40 AM   #67
高級嘍囉
Crazy Gamer

應該未有430,只記得係下午時段。
舊 11-22-18, 12:20 PM   #68
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
應該未有430,只記得係下午時段。
我記得係4:30或者4:45左右播, 係咪未有430前播就唔記得了, 但就算唔係430, 都差唔多時期

舊 11-22-18, 09:43 PM   #69
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: wing 查看文章
回想當年在430穿梭機睇太空戰士.... 有王愛明首主題曲...
當年仲係跳飛機年代
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-18, 10:05 PM   #70
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 泰利 查看文章
當年o既富野

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-18, 05:49 PM   #71
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
證明呢度好多大叔/阿伯

兩套電影都係富野老賊嘅嘢!!! (無加個「死」字叫做畀返啲面) 咁 鐵孤/IBO 呢?又話搞緊嘅?!

舊 12-23-19, 09:07 PM   #72
The One
あかん

GUNDAM×OWNDAYS Wear the GUNDAM
引用:

MOBILE SUIT GUNDAM 40th Anniversary “G40 PROJECT” PV:Federation Force ver.
引用:
MOBILE SUIT GUNDAM 40th Anniversary “G40 PROJECT” PV:Zeon ver.
引用:
舊 01-20-20, 04:16 PM   #73
J+1
望過黎呀!!!!!!

由手機版發出
舊 01-20-20, 06:16 PM   #74
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: wing 查看文章
430穿梭機邊有太空戰士睇 唔計叮噹 430第一套卡通係宇宙大帝
太空戰士好早期
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-20, 03:53 PM   #75
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
G40 特別小電影:

好似套勁長嘅預告,而樓上啲似為賣嘢嘅預預告(笑),背景設定改到連 UC 都接唔住~~~

- 個 LOGO 走 G之復國風,拿埋一舊咁,點睇個 G 字都似 GJ~~~
- 渣古咁改得比較上最正;一向唔唔鍾意右肩個掛盾,唔實用;反而走返 Origin 咁嘅小型持盾好啲。後面兩件大斧嘅咩玩法?唉。
- 有啲細節改得幾好,啲渣古會示意啲平民唔好行近。
- 高達嘛~~~算喇,只講好嘅,頭頂變做 mono-eye 唔係新,但OK,核戰機咁接合,好似 G 同 海盜,都合理啲。頸同肩都唔錯。
- 話時話,點解變咗阿媽㗎,部機仲識奪命追魂嘅?
- 三倍速蘿莉控/梟博士出場係高潮,不過大部份之前都睇咗。
- 有部份作畫刻意復古,幾好。
- 雖然係咁,唔好講咁多,幾時有完全版TV和/或電影先?

PS 各位老細小心泄露年齡秘密~~~

此篇文章於 01-21-20 04:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Rise of the Planet of the Apes 信長 電影版 52 08-07-19 01:31 PM
Rise of Nightmares by Sega shodanng2 電視遊戲討論版 5 05-30-11 08:08 PM
[畫廊] Pete Souza's The Rise of Obama KKH 照相館 0 01-16-09 07:40 PM
Rise of the Argonauts 神祕人1號 電視遊戲討論版 21 12-22-08 12:19 AM
[新game]rise of legends (rise of nations series) LIGHTTHELIGHT PC電腦遊戲討論版 20 06-19-06 11:40 PM

現在的時間是 09:16 PM

手機版 | APP版