Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-01-20, 04:47 PM   #301
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: 布甸 查看文章
前幾頁有師兄話傳會退錢,兩個禮拜先到我... 可能數量太多,仲排緊隊。
終於都見到cancel transaction,最討厭啲政治正確L,又可以等等睇定啲先。

舊 05-01-20, 05:03 PM   #302
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
玩 : SJW 萬歲 , 以後你打機,主角一定要係女人,trans, 有色人種,唔可以有任何疑似惹少數弱勢反感內容,例如打女人打 trans 打有色人種,總之一定要大愛包容,內容一定要有宣揚支持少數弱勢,你話搞到個故事唔合理唔合邏輯唔知做乜9 ? 冇得你揀,唔接受代表你歧視,總之佢地企係道德高地贏晒

唔玩:銷量仆直,ND 蝕爆,仲聽 SJW 點 ?商家佬利益大過天
做返應該做嘅野回應玩家,從此成個世界清淨晒

以上有滑坡謬誤成份,不過唔差得幾遠
如果你都係唔明
可以睇下偉大強國嘅玩家玩乜 Game 都要人幫佢話事作主嘅感受

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...A=2214&tnum=20

剛才睇到巴哈呢篇野, 我覺得講中女權對呢個遊戲既思想,笑死我
有透,不過呢度都幾多人睇左, 應該冇所謂? (笑
可以慳你幾舊水既文章

不過副總裁同Anita Sarkeesian咁熟,你話冇參與都冇人信

此篇文章於 05-01-20 05:05 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 08:03 AM   #303
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
最新消息:罪大捉到leaker

舊 05-02-20, 08:13 AM   #304
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
另一邊用SIE(us/eu)名義向多名influencers發出copyright strike
而claimed 既Copyright owner 竟然係一間得極小資訊,官網founder 同UK gov 登記的資訊都唔一致
連cs contact 都係用@gmail.com 的MUSO TNT CO.
但問題係多名influencers 被copyright strike 的片
唔少只係佢地自己的self talk show, 裡面內容甚至無透露到leak 左啲咩
有啲係插ND VP 言論同反應
亦有片內只係有一兩張2016年TLOU part 2 的相都被完整一段片claim copyright strike
有啲仲已經連續兩日收到兩次copyright strike

喺PS5 仲係咩資訊都唔齊,xbsx連gameplay 都下星期發佈下
SIE咁樣玩火玩權力ABUSE?

此篇文章於 05-02-20 08:17 AM 被 X&Y 編輯。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 11:05 AM   #305
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
公關真係唔得
哩d情況除左冷處理都冇乜更好做法
任何“補救”行為同回應都有機會令火燒更大
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 11:49 AM   #306
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: STRIFE 查看文章
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn...A=2214&tnum=20

剛才睇到巴哈呢篇野, 我覺得講中女權對呢個遊戲既思想,笑死我
可以慳你幾舊水既文章

不過副總裁同Anita Sarkeesian咁熟,你話冇參與都冇人信
唔係今次件事我都唔無留意,原來咁多 game 出現黑女強人係所謂平權既表現。

果時玩 last of us 既 ellie DLC 都硬係覺得有 d 唔妥咁。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 12:08 PM   #307
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
巴哈護航既比例都幾多下
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 12:15 PM   #308
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:

可以慳你幾舊水既文章

忍唔住睇o左劇透... 唔怪之得o的人咁大反應啦...
呢個結局真係接受唔到...

舊 05-02-20, 12:48 PM   #309
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
唔係今次件事我都唔無留意,原來咁多 game 出現黑女強人係所謂平權既表現。

果時玩 last of us 既 ellie DLC 都硬係覺得有 d 唔妥咁。
由手機版發出

之前玩共雪嘅Overwatch都知道SJW影響深遠
Tracer設定為TB
Mei設定本來有啲都係索女嘅正式版係個肥婆
海量nigger角色
各種有病嘅角色設定 (係真係精神病之類小眾嘅設定)

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 01:20 PM   #310
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:

可以慳你幾舊水既文章

咁同性戀/變性人變返異性戀/男/女就無事?
撇開所謂SJW因素,個劇情係難接受但情理之內喎
其實1代都有sell黑暗,個劇情唔算大暴走⋯

不過要預左好似MGS2咁換主角未必有好評價

此篇文章於 05-02-20 01:22 PM 被 qwe 編輯。
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 02:33 PM   #311
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: LR猫 查看文章
Tracer設定為TB
海量nigger角色
跟本全世界都開始有病,玩 apex 一樣冇個角色正常,黑人女人TB gay 佔大量,形象又正面,搵個白人男人又 set 到佢邪氣上身,我相信終有一日日本game會再次領先全球,因為可以盡情用晒俊男美女,唔使睇班垃圾 SJW 面色

舊 05-02-20, 02:47 PM   #312
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: qwe 查看文章
咁同性戀/變性人變返異性戀/男/女就無事?
撇開所謂SJW因素,個劇情係難接受但情理之內喎
其實1代都有sell黑暗,個劇情唔算大暴走⋯

不過要預左好似MGS2咁換主角未必有好評價
始終係 zombie 類世界未日題材, 重點可唔可以放返起絕體絕命求生 etc. ?

無錯既, 資源缺乏時人與人之間一定會出現競爭, 都係 zombie 類題材所見, 不過咁樣大逃殺呢....

比較似 cult 片多 d 囉, 家下 ND 係唔係 Game 界 Quentin Tarantino丫 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-20, 03:55 PM   #313
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
跟本全世界都開始有病,玩 apex 一樣冇個角色正常,黑人女人TB gay 佔大量,形象又正面,搵個白人男人又 set 到佢邪氣上身,我相信終有一日日本game會再次領先全球,因為可以盡情用晒俊男美女,唔使睇班垃圾 SJW 面色
日本GAME吾係冇影響, 係少D姐, FFVII RE都係因為 SJW 先冇底冇搖.

舊 05-02-20, 06:36 PM   #314
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
引用:
都未必架,依家女拳都有攪日本動漫遊戲
英雄學院同op,遊戲就doa 無雙系列都有比佢地攪
攪形容得唔好,勒索貼切d
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-20, 01:50 AM   #315
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: sgouki 查看文章
日本GAME吾係冇影響, 係少D姐, FFVII RE都係因為 SJW 先冇底冇搖.
TIFA有郁的, 係個BAR太緊

此篇文章於 05-03-20 01:55 AM 被 qwe 編輯。
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-20, 09:34 AM   #316
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
正常物理搖動,有咩問題要搞到唔摇?,?

舊 05-03-20, 10:09 AM   #317
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
對日本佢地一路係用開核彈級攻擊--兒色,呢幾年已經轟到一堆JK變成幼童 係睇日本政府守唔守到

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-20, 05:40 AM   #318
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
多人遊戲情報

https://mp1st.com/news/the-last-of-u...afting-details
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-20, 02:47 PM   #319
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
比人hack入去??之前話捉到人又有唔同??

[閒聊] 《最後生還者2》爆雷事件真相呼之欲出?

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1588567722.A.A85.html
由手機版發出

此篇文章於 05-04-20 02:49 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-20, 07:40 PM   #320
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: LR猫 查看文章
Tracer設定為TB
海量nigger角色
mei 我覺得無問題
始終overwatch 角色多
一個半個 照顧下小眾口味
事但啦。。。

但越來越多黑人係真
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-20, 08:51 PM   #321
STRIFE

引用:
作者: J+1 查看文章

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1588567722.A.A85.html
由手機版發出
typical damage control

舊 05-04-20, 10:31 PM   #322
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: J+1 查看文章

由手機版發出
引用:
這群駭
客組織大多是都是喜歡開發中內容的頑皮狗粉絲
所以嬲到要爆囉

舊 05-05-20, 04:47 PM   #323
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Rance 查看文章
所以嬲到要爆囉

粉先要爆

就好似當年TOZ
因為上頭嘅喜好硬改劇情

滿心期待嘅變真之仲間
好彩出嘅時候見唔對路無衝首發

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-20, 04:24 PM   #324
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
05.06.20. 10:00pm HKT

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-20, 04:56 PM   #325
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
夠薑就一支球桿喺畫面中間30秒
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版