Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-30-20, 10:18 AM   #276
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我其實真係一D都唔討厭做實事嘅同志、黑人、女人
因為我自己工作上同玩ff14都識幾個咁嘅人

我只係討厭不學無術扮受害者去侵蝕其他人功勞之後
當正係自己搞出嚟仲要係全世界第一人嘅井底垃圾

而依種人現存最大嘅兩個群體

第一係中共,第二係sjw

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 11:01 AM   #277
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩睇左,膠到唔知乜黎

似係某 d 高達TV動畫必備既大逃殺劇情
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 11:48 AM   #278
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Head Shooter 查看文章
對上一個講d咁嘅野嘅patrick sutherland已經比人炒左lu
我係Sony就多得你唔少

舊 04-30-20, 01:21 PM   #279
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
岩岩睇左,膠到唔知乜黎

由手機版發出
補充多句

我對 game 劇情無乜要求,一直都覺得重視劇情就睇劇睇戲啦

睇完個劇情簡介都真係 what the fuck 左一句

唔打算玩,bye
由手機版發出
舊 04-30-20, 01:52 PM   #280
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
見大家講到咁誇張, 我又走左去簡單睇一睇個劇透, 係咪爛就言之尚早, 只能夠講個故仔如果真係咁就太暴走了吧

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 02:04 PM   #281
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
忍唔住睇左
同我幾年前係gaf講想第二集嘅發展預想中左一半

舊 04-30-20, 02:04 PM   #282
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
岩岩睇左,膠到唔知乜黎

由手機版發出
家陣係0079結局阿寶飄返去同伴度之後,第一集畀阿寶插死個阿星個仔揸架舊渣古出黎殺爆聯邦軍再隊死阿寶喎

舊 04-30-20, 02:12 PM   #283
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
其實入面每一個情節分開獨立黎睇都叫尚可接受, 但全部放埋一齊就太暗黑了吧.................

同埋, 病毒條線去左邊...............

此篇文章於 04-30-20 02:31 PM 被 ericwpk 編輯。
ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 02:56 PM   #284
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
補充多句

我對 game 劇情無乜要求,一直都覺得重視劇情就睇劇睇戲啦

睇完個劇情簡介都真係 what the fuck 左一句

唔打算玩,bye
由手機版發出
Game唔同睇劇
Game玩家會參與其中,有高互動性
對故事體會深刻好多
舉個例子 MGS V要玩家親手開槍解決感染者,
玩家完全係第一身感受到big boss既痛
同睇戲睇住演員做係兩個層次
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 03:11 PM   #285
hlcw99
Senior Gamer
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
引用:
作者: 細路翔 查看文章
頑皮狗副總裁 Neil Druckmann 在IG上引用了美國搖滾音樂家 Kurt Cobain 的名言:「現在我對粉絲們有個請求,如果你討厭同性戀、不同膚色的人,或是女人,請離我們遠一點,不要來我們的表演或是買我們的唱片(遊戲)。」似乎就是在回應這幾天來玩家的諸多不滿。<<

wwwww
痴線, 未睇劇透, 之前訂左collector edition, 依家真係.......
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 03:38 PM   #286
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
唉... 睇o黎唔使玩,等 PS+ 送吧啦...

舊 04-30-20, 03:44 PM   #287
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
頑皮狗副總裁 Neil Druckmann 在IG上引用了美國搖滾音樂家 Kurt Cobain 的名言:「現在我對粉絲們有個請求,如果你討厭同性戀、不同膚色的人,或是女人,請離我們遠一點,不要來我們的表演或是買我們的唱片(遊戲)。」似乎就是在回應這幾天來玩家的諸多不滿。<<

wwwww
用火水救火, 祝佢好運...

舊 04-30-20, 04:00 PM   #288
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
完全唔明點解要唔玩.......

舊 04-30-20, 04:26 PM   #289
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實cyberpunk 2077都轉左黑人絲打(聽講係有J)
以後呢隻驚拿唔到獎呀之類就可以話
「因為呢個社會岐視我地,唔係我地做得差,係世界既錯」呢個道德高地

此篇文章於 04-30-20 04:29 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 04:58 PM   #290
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: シェンムー 查看文章
因為疑似政治正確因素干擾左遊戲創作

當然,而家唔能夠一口咬定係咁,但從種種跡象加上言論,有咁既嫌疑囉...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 05:13 PM   #291
redcreature

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩家完全係第一身感受到big boss既痛
同睇戲睇住演員做係兩個層次
由手機版發出
若主角係比如劉江華,或者元秋之類人仕,無厘头兼轻鬆地打到血肉無糊,相信更有層次同迫力,enjoy
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 05:23 PM   #292
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
我其實真係一D都唔討厭做實事嘅同志、黑人、女人
因為我自己工作上同玩ff14都識幾個咁嘅人

我只係討厭不學無術扮受害者去侵蝕其他人功勞之後
當正係自己搞出嚟仲要係全世界第一人嘅井底垃圾

而依種人現存最大嘅兩個群體

第一係中共,第二係sjw
RDR2 都好女權 好唔白人最上主義

對主角最有貢獻果個都係印弟安人 Charles
成日同主角拍住上兼打前鋒 你槍法好 COVER我 果個係Sadie
由開賣前你知道係前傳 而主角唔係 John Marston 果刻
你都知道主角最後一定會死

但人地演繹得好睇 劇情合理呀嘛 SJW污染過ge作品係衰唔好睇

夾硬 矯情 虛偽
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 05:28 PM   #293
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
同樣,雖然我唔係南亞裔但我睇到又係南亞裔做賊都有d唔舒服

舊 04-30-20, 05:56 PM   #294
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
我答

Last of us 有玩一次 hard mode,最有印象係對付一個 sniper 然後用返枝槍打一大堆infected,無再玩多一次,因為敵人種類實在太少,同 uncharted 一樣,俾你咁多唔武器其實無乜用,玩 very hard 果 d 都知係磚頭無雙。

劇情好多人讚,好有好深度點點點,我無乜好特別既體會,對人性既刻畫,起喪屍題材 game 或電影都係好基本。

畫面好 lor,無乜意欲要玩多次,不過都玩埋 DLC。

玩最多既係 online ,砌技能組隊好玩過好多槍 game,玩左成 2 年。咁囉。

我好少會對 game 既劇情有太多怨言,因為唔太重視,好多時 RPG 劇情時都係禁電話睇其他野咁,就算 P5 我都係咁,hea下睇下。好既劇情當然係正,但差既我又無乜所謂。

2 既劇情我係睇完段簡介已經覺得嘔心,再知道原來又係 d 膠人起度指指點點。

咁得啦,唔玩囉。

ND 畫面靚,都睇慣啦,斷估你唔會靚得過 Detroit 掛 ,講 gameplay,我睇死又係 Uncharted 4 同 Last of us 咁,永遠果幾3-4種敵人。

Online 我相信唔錯既,不過人大左,都未必有咁多時間。

所以,可以講定唔買唔玩都得

由手機版發出

此篇文章於 04-30-20 05:59 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 04-30-20, 06:02 PM   #295
redcreature

註冊日期: Aug 2007
ND想攞 諾貝爾 和平獎之類,冇问題,但請不要我用4百幾蚊+ 10多小時,换嚟不之所以言的hard feeling, game首要是娱樂,要宣揚你大愛冇私嘅理念,请自資出game or movie, 不要連累你partner~Sony
redcreature 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-20, 06:25 PM   #296
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

btw,Detroit 呢 d 就真係有深度有思考,道德生命科學文化演進 etc,大把野你慢慢諗。19才子都讚好

Last of us 果 d ,Joel 應唔應救 Ellie,救左佢又應唔應該呃佢 etc,充其量係有話題,我唔覺得好有深度。

Uncharted 4 更加係 popcorn movie,都唔知有乜好討論。

成日講到 ND 點神,我就無乜感受。
由手機版發出
舊 04-30-20, 07:54 PM   #297
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: izumo 查看文章
RDR2 都好女權 好唔白人最上主義

對主角最有貢獻果個都係印弟安人 Charles
成日同主角拍住上兼打前鋒 你槍法好 COVER我 果個係Sadie
由開賣前你知道係前傳 而主角唔係 John Marston 果刻
你都知道主角最後一定會死

但人地演繹得好睇 劇情合理呀嘛 SJW污染過ge作品係衰唔好睇

夾硬 矯情 虛偽
講開,Last of us 有無經 SJW 插手?

成個 DLC 都係交代 Ellie 黑人 homo

果時都覺得奇怪,對成個劇情或世界觀有乜幫助??

我自問係接受到 homo,亦有 fd 係 trans,知道佢 trans 左亦無乜特別,人人有自己選擇。
由手機版發出
舊 04-30-20, 08:05 PM   #298
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:
作者: Sar8 查看文章
我係Sony就多得你唔少
再望一望bfv人氣低到要腰斬update
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-20, 01:03 AM   #299
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
玩 : SJW 萬歲 , 以後你打機,主角一定要係女人,trans, 有色人種,唔可以有任何疑似惹少數弱勢反感內容,例如打女人打 trans 打有色人種,總之一定要大愛包容,內容一定要有宣揚支持少數弱勢,你話搞到個故事唔合理唔合邏輯唔知做乜9 ? 冇得你揀,唔接受代表你歧視,總之佢地企係道德高地贏晒

唔玩:銷量仆直,ND 蝕爆,仲聽 SJW 點 ?商家佬利益大過天
做返應該做嘅野回應玩家,從此成個世界清淨晒

以上有滑坡謬誤成份,不過唔差得幾遠
如果你都係唔明
可以睇下偉大強國嘅玩家玩乜 Game 都要人幫佢話事作主嘅感受

舊 05-01-20, 05:55 AM   #300
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
The Last of Us Part 2 will need 100GB minimum

“1 player. 2 discs. 100 GB minimum.”

https://twistedvoxel.com/the-last-of-us-part-2-file-size/
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 10:09 AM

手機版 | APP版