Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-22-20, 08:35 PM   #4626
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
呢排玩醫院成日彈GAME
唔知關唔關早2日GAME UPDATE事

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 06:41 PM   #4627
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
依家係仲未知幾時有direct???

見出面係咁吹march 26 有direct.
似乎流居多!!
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 07:50 PM   #4628
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: jyeung1 查看文章

似乎流居多!!
啲遊戲公佈得嚟,陣間又因疫情押後都無意思
唔係話班玩家唔體諒,而係啲大廠打個日期落宣傳品度都牽涉好多錢
相信老任依家都係等所有廠重訂推出時間
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 08:23 PM   #4629
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 「Nintendo Switch Lite」9月20日 | 「電池效能升級版」8月1日

請問有冇人轉運都無端端收到老任嘢,check 番注文履歴之前訂動森JoyCon 同底座也送到香港了,80g 又唔知係乜,攪乜?

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 08:43 PM   #4630
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:

似乎流居多!!
真係好難講,以往都係1,2月就有Direct,今年去到3月尾都未有,應該或多或少都同武漢肺炎有關

話26號有Direct係因為之前有個rumor話上個星期會有Indie showcase,今個禮拜會有Direct,
結果上個星期真係有Indie showcase,所以就令到個rumor可信性大咗
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 08:51 PM   #4631
ase
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
新手一問,因老婆見到有隻跳舞game想同個女玩,又見到有隻好似揸軚盤keep fit game想玩

想問下各位師兄幾個問題

1. 而家入手switch,合理價大約要幾多錢?
2. 邊度入會比較有信譽?
3. 買齊上述幾隻game以及配件,大約要幾錢?
4. 一般switch需要幾多手制?如果基本兩人玩

非常感謝。

舊 03-25-20, 10:11 PM   #4632
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: ase 查看文章
新手一問,因老婆見到有隻跳舞game想同個女玩,又見到有隻好似揸軚盤keep fit game想玩

想問下各位師兄幾個問題

1. 而家入手switch,合理價大約要幾多錢?
2. 邊度入會比較有信譽?
3. 買齊上述幾隻game以及配件,大約要幾錢?
4. 一般switch需要幾多手制?如果基本兩人玩

非常感謝。
那不是駄盤是健身環啦,原本係一般健身用品嚟
但出面仲係天價想以較平價錢入手都難,要去番5、6字頭更加唔知幾時

1.正價2340,但依家出面好似仲係少貨所以抄起咗,行大約2800左右
水會平啲(廢話)。但要注意有分初版同增電量版,包裝封面唔同

2.唔係黃金的話基本都安全WWW
再唔係去老任官方指定商店購買

3.預$5000先WWW

4.兩人的話買多個PRO制好了,個PRO制電容量大手感亦較用佢本身個手制合體後好
又唔駛成日折制出嚟。
本身跟機對制又可以變身做兩個制,所以買多個PRO制就算係三個制了

有不足嘅等其他人補完~

此篇文章於 03-25-20 10:24 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-20, 10:26 PM   #4633
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
AEON聽日有ringfit
開價65X
詳見FB

舊 03-25-20, 10:41 PM   #4634
野良猫
肥倫

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
AEON聽日有ringfit
開價65X
詳見FB
會唔會依家已經有人排緊隊
舊 03-25-20, 10:52 PM   #4635
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
港服eshop優惠 唔知其他區有無

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 07:52 AM   #4636
ase
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
那不是駄盤是健身環啦,原本係一般健身用品嚟
但出面仲係天價想以較平價錢入手都難,要去番5、6字頭更加唔知幾時

1.正價2340,但依家出面好似仲係少貨所以抄起咗,行大約2800左右
水會平啲(廢話)。但要注意有分初版同增電量版,包裝封面唔同

2.唔係黃金的話基本都安全WWW
再唔係去老任官方指定商店購買

3.預$5000先WWW

4.兩人的話買多個PRO制好了,個PRO制電容量大手感亦較用佢本身個手制合體後好
又唔駛成日折制出嚟。
本身跟機對制又可以變身做兩個制,所以買多個PRO制就算係三個制了

有不足嘅等其他人補完~
唔該晒師兄,睇黎增電版係一個選擇,搵日出去睇睇先!

舊 03-26-20, 09:14 AM   #4637
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
引用:
會唔會依家已經有人排緊隊
近年最紅一定係switch 肺炎都唔怕 近百人排
https://www.facebook.com/groups/hkswitchsecondhand/permalink/2268553380114317/?sale_post_id=2268553380114317
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 10:04 PM   #4638
seed2005

Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
美國

日本

此篇文章於 03-26-20 10:12 PM 被 seed2005 編輯。
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 10:15 PM   #4639
野良猫
肥倫

估唔到RING FIT都玩音GAME
舊 03-26-20, 10:22 PM   #4640
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:

另外語音唔使跟SYSTEM,好

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 12:00 AM   #4641
jyeung1
Crazy Gamer

引用:

其實ring fit 可以有好多野.
例如mario run 用ring fit
反而估唔到佢玩music.

Min direct 都係介紹remaster. 同extension pack or Update.
似仲有真正direct介紹D重點game.
舊 03-27-20, 12:06 AM   #4642
leungky1

時間計都不過係無左人講野同特別預告,先叫mini吧

ARMS突然動作多多,根本係宣佈整緊系列新作
舊 03-27-20, 01:03 AM   #4643
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
NS今年發力了
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 01:05 AM   #4644
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
其實ring fit 可以有好多野.
例如mario run 用ring fit
反而估唔到佢玩music.

Min direct 都係介紹remaster. 同extension pack or Update.
似仲有真正direct介紹D重點game.
下個應該就係6月E3 Direct,依家到E3之間得3個月,我諗中間唔會再有一般嘅Direct
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 04:24 PM   #4645
jyeung1
Crazy Gamer

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
下個應該就係6月E3 Direct,依家到E3之間得3個月,我諗中間唔會再有一般嘅Direct
又不用咁灰睇埋4月頭有就有, 無就可能等多幾個月.
未必一定6月,因為E3取消左.
呢個mini direct 感覺驚給鬧到飛起, 夾硬整出來.
因為完全無通知.
依家出呢個direct最多失望.唔出真係鬧到飛起.

而且今次好多老任第一方新作,一隻都無,只係得DL 同update唔似老任.
應該一早plan好晒自家大作幾時出.
另外第三方似樣得兩隻.
個人覺得真正direct 係未整好同,仲plan D 第一方game幾時出.
舊 03-27-20, 09:59 PM   #4646
leungky1

引用:
又不用咁灰睇埋4月頭有就有, 無就可能等多幾個月.
未必一定6月,因為E3取消左.
呢個mini direct 感覺驚給鬧到飛起, 夾硬整出來.
因為完全無通知.
依家出呢個direct最多失望.唔出真係鬧到飛起.

而且今次好多老任第一方新作,一隻都無,只係得DL 同update唔似老任.
應該一早plan好晒自家大作幾時出.
另外第三方似樣得兩隻.
個人覺得真正direct 係未整好同,仲plan D 第一方game幾時出.
當連動森同大亂鬥更新都講明可能延誤時
老任唔開太多新支票其實好正常
家陣多一重廣告,效用遠遠唔夠多一重內容同穩定

三廠上年啲旗艦作延誤都預告左佢地嚟緊更聚焦PS同XB兩代交接
基本上佢地放咩出嚟我都當驚喜了
舊 03-30-20, 12:07 AM   #4647
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
想問下大家仲可唔可以去其他國家eshop 買野?
我去澳洲同美國都係彈用唔到,PayPal都唔得 'this paypal account cannot be used with the current country/region setting for your nintendo account'
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 11:33 AM   #4648
N0T51B
Game Master
非中國藉

Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我覺得大家唔應該對業界今年計劃有太大期望
出面搞成咁,中國唔好話100%復工,連政權穩定都成問題
就算搵到其他國家生產,全球都未必有足夠需求
今次單野真係搞壞咗全個北美,都唔知今年仲有無人有錢black Friday/Boxing Day....
連奧運都可以延期,今年業界啲upcoming project 抽起去2021 我都唔會意外...
無期望無失望....

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 03-30-20 11:38 AM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 03:13 PM   #4649
jyeung1
Crazy Gamer

老任有戲睇!!

舊 03-31-20, 03:11 PM   #4650
seed2005

Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
傳聞超級瑪利歐 35 週年之際 任天堂 Switch 將復刻數款經典作品

https://saydigi-tech.com/2020/03/20746.html
https://www.eurogamer.net/articles/2...es-old-and-new

64,Sunshine,Galaxy remaster

3D World Deluxe

Paper Mario 新作
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 01:27 AM

手機版 | APP版