Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2
Cosplay同人MIX討論區>COSPLAY吹水區(二)~~
Sgodkyo 11:28 PM 04-23-09
其實我真係好想知cosplay玩家係邊度搵攝影師幫佢地影相
U子 11:30 AM 04-25-09
作者: 神京:
其實我真係好想知cosplay玩家係邊度搵攝影師幫佢地影相
依個嗎~
1. 有些cosplayer會在交流區開團出cos時會招埋攝影師....
2. 有些攝影師在event影完相貼上交流區/給卡片/跟cosplayer交換聯絡方法, 收相後cosplayer覺得ok日後就有機會搵番佢影相.
3. 有些就是cosplayer之間fd撘fd識, 例如A, B是cosplayer; C係攝影師, A B兩人想私影, 而C一向有幫A影相, 咁A這次約C出來當攝影師, 事後B如果覺得C影相OK日後就有機會....(略)
4. 也有可能就是fd/親友, 誰有空有相機就兼任攝影師好了....
5. 小弟想不到了~ 就請馬菲, 米王, M-eye這些攝影師大大補完
cat722 01:04 AM 07-26-09
作者: U子:
依個嗎~
1. 有些cosplayer會在交流區開團出cos時會招埋攝影師....
2. 有些攝影師在event影完相貼上交流區/給卡片/跟cosplayer交換聯絡方法, 收相後cosplayer覺得ok日後就有機會搵番佢影相.
3. 有些就是cosplayer之間fd撘fd識, 例如A, B是cosplayer; C係攝影師, A B兩人想私影, 而C一向有幫A影相, 咁A這次約C出來當攝影師, 事後B如果覺得C影相OK日後就有機會....(略)
4. 也有可能就是fd/親友, 誰有空有相機就兼任攝影師好了....
5. 小弟想不到了~ 就請馬菲, 米王, M-eye這些攝影師大大補完
[唔知算唔算OT] 咁如果又唔識攝影師/cosplayer(好似小弟呢類新手), 咁咪無途經影到囉??
[/唔知算唔算OT]
M-eye 02:19 AM 07-26-09
作者: cat722:
[唔知算唔算OT] 咁如果又唔識攝影師/cosplayer(好似小弟呢類新手), 咁咪無途經影到囉??
[/唔知算唔算OT]
我給大家的開Topic有一個是招人....出團
可以用來開topic招攝影的會員幫手呢
cat722 02:34 AM 07-26-09
作者: M-eye:
我給大家的開Topic有一個是招人....出團
可以用來開topic招攝影的會員幫手呢
先謝謝樓主的解答.

但其實小弟仲有d問題, 但係驚ot, 可唔可以私下問?
U子 10:57 AM 07-26-09
無知鄉民一問, 其實我想知道點解咁多拿相機的人對cosplay攝影有興趣?
CCemi 11:42 AM 07-26-09
請問有冇方法可以係香港唔洗返大陸可以搵到大陸果邊訂造cosplay
同埋有冇兄弟清楚邊間既手工會好d
之前中過唔少招
U子 12:16 AM 07-27-09
作者: KeaneYip:
請問有冇方法可以係香港唔洗返大陸可以搵到大陸果邊訂造cosplay
同埋有冇兄弟清楚邊間既手工會好d
之前中過唔少招
依位師兄,
小弟對你既遭遇十分有興趣,
詳細希望!!!
miodaisuki!!!!! 02:11 AM 08-20-09
不過其他大陸都唔係一定差嫁, 我有一次訂一套d-gray man, 都ok, 價錢又平
cazev 12:21 AM 08-11-10
我是一個中六男生
有沒有coser肯做做好心
跟我做個訪談
通識做研究用...
U子 10:10 PM 08-18-10
作者: cazev:
我是一個中六男生
有沒有coser肯做做好心
跟我做個訪談
通識做研究用...
依度已經冇乜cosplayer出沒架啦~
建議你去交流區問一下, 通常都有常客回應你的~
一小英口 11:28 AM 12-21-10
[路過]
應該話GAF 同人創作人數比COSER 數目多 (?)

btw 唔知呢度有冇人RG 會出呢.....?
1 2

返回主題版面