Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-07, 11:14 PM   #1
麥C
God of Gamer
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
味千拉麵~相撲拉麵

好耐冇去食味精
睇了個廣告去了一試
有溫泉蛋同滷水蛋選
感覺分別只係蛋王一個半生熟一個全熟
料同麵感覺比一般麵多d
最大敗筆係有隻炸蝦放了落個麵度
浸飽湯唔好食
同埋個年糕福袋都係麻麻地

舊 10-17-07, 04:45 PM   #2
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 麥C 查看文章
好耐冇去食味精
睇了個廣告去了一試
有溫泉蛋同滷水蛋選
感覺分別只係蛋王一個半生熟一個全熟
料同麵感覺比一般麵多d
最大敗筆係有隻炸蝦放了落個麵度
浸飽湯唔好食
同埋個年糕福袋都係麻麻地
炸蝦睇佢點炸la?
乾食同湯食有分

味精拉麵…上次食左$55麵,好似食緊出前一丁豬骨湯咁…除左d麵有唔同,料又少
去食博多拉麵好過…

舊 10-17-07, 05:19 PM   #3
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
how much
其實想試一試

舊 10-17-07, 05:52 PM   #4
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
炸蝦睇佢點炸la?
乾食同湯食有分

味精拉麵…上次食左$55麵,好似食緊出前一丁豬骨湯咁…除左d麵有唔同,料又少
去食博多拉麵好過…
根本同3蚊既出前一丁同種來
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-07, 06:37 PM   #5
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: IamO 查看文章
how much
其實想試一試
$45

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-07, 07:04 PM   #6
麥C
專業R水吹

引用:
炸蝦睇佢點炸la?
乾食同湯食有分

去食博多拉麵好過…
隻炸蝦似天婦羅果d咁

舊 10-17-07, 07:28 PM   #7
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
除左炸蝦同蛋, 仲有D咩料?

舊 10-17-07, 09:37 PM   #8
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: 皙子僇人 查看文章
除左炸蝦同蛋, 仲有D咩料?
年糕福袋, 叉燒, 魚蛋片

CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
舊 10-17-07, 10:10 PM   #9
麥C
專業R水吹

果個係叫嗚門卷片
唔係叫魚蛋片
仲有d隻隻麵都差唔多有的粟米

舊 10-17-07, 10:52 PM   #10
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: 麥C 查看文章
果個係叫嗚門卷片
唔係叫魚蛋片
仲有d隻隻麵都差唔多有的粟米
嗚門卷片...
我錯

有粟米有咩問題

舊 10-17-07, 11:05 PM   #11
神風@AMD
Action!

Nintendo Switch ID2776-5245-9304
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
嗚門卷片...
我錯

有粟米有咩問題
其實要睇下咩湯底,有時粟米個甜味會破壞左整體味道
而且唔係個個鐘意食…但係好多時係香港食既拉麵,係咪都放大量…

舊 10-18-07, 12:42 AM   #12
麥C
專業R水吹

引用:
嗚門卷片...
我錯

有粟米有咩問題
我都係行西田時買過先知叫嗚門卷

人地問有咩料丫麻
有粟米都係料囉
因為有d係冇粟米

仲有果個年糕福袋冇咩味
成個麵配合得幾麻麻

舊 10-18-07, 01:31 AM   #13
wyhone
Game Master
宛如天使的惡魔

註冊日期: Oct 2005
等我搵日試下
但個款好似無咩特別

人類似乎不斷進化
工業革命更為人類帶來現代化的舒適生活
然而,現今愈來愈多人受上一代帶來的物質主義苟且一生
不再探究知識,但願安享天年
是好事還是壞事?
wyhone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-07, 09:00 AM   #14
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
而且唔係個個鐘意食…但係好多時係香港食既拉麵,係咪都放大量…
日本果d冇??
我就幾鍾意拉麵d粟米

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-07, 03:08 PM   #15
神風@AMD
Action!

引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
日本果d冇??
我就幾鍾意拉麵d粟米
我係指香港普遍濫用…

舊 10-18-07, 05:19 PM   #16
Tseee
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
粟米會破壞乜湯底既整體味道 ?~~
唔鐘意食粟米既人可以叫走粟米 xD

舊 10-23-07, 12:38 AM   #17
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
味道無問題,但$45再加一唔值。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-07, 01:09 AM   #18
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
試左佢另外新果個, 咩鵝肝果個.....唔得...
另外d溫泉蛋真係服左佢...隻蛋細到鵪鶉蛋咁...仲要得半隻
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-07, 01:31 AM   #19
天使之國
Banned
^0^

引用:
作者: kin~kin 查看文章
試左佢另外新果個, 咩鵝肝果個.....唔得...
另外d溫泉蛋真係服左佢...隻蛋細到鵪鶉蛋咁...仲要得半隻
25蚊都嫌貴啦
天使之國 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-23-07, 07:56 AM   #20
chestnut912
Junior Member

註冊日期: Oct 2007
食過...好麻麻湯又唔夠熱
chestnut912 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-07, 11:00 AM   #21
sunmei
Senior Gamer
SM系邪惡侍女長

註冊日期: Apr 2005
年糕福袋本身好好食,最好就係加係關東煮入面
味千炸左又炸唔夠,結果入面唔夠"林"
加上味千個湯唔夠入味,
浪費左個年糕包啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

下面係有關關東煮既一D野,年糕包要配關東煮先至係絕配!!!!!!!!!!!!!!!!
記住!!!!!!!!!!!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/sunmeihk/article?mid=310

★我的Blog★

獅子屋郵購區新店開張!!!
sunmei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-07, 12:31 PM   #22
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
唔係講笑, 想食味千拉面真係自己去超市買包煮好過
味千有出一包包既拉面, 煮完一樣味, 重平d添, 係無左d 餸
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-07, 01:05 AM   #23
馬馬
期待.回歸

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code5069 4781 3778
PSN  IDTomLee0701
XBox Live Gamertagtomhk
今日食左..溫泉蛋同日本個d差好遠..細隻好多..
湯就唔夠濃..

舊 11-02-07, 06:11 PM   #24
露西亞&星羅
Junior Member
^o^

註冊日期: Oct 2007
引用:
年糕福袋, 叉燒, 魚蛋片
下!咁多嘢加埋一齊,好唔好食架?
露西亞&星羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-08, 12:10 AM   #25
二伍

註冊日期: Sep 2002
推一推

香港o個間味千兩年未食過,我做野lee頭新開左間所以去試下好明顯醉翁之意不在面

感覺好似食緊即食面+意粉
仲食左餃子,鰻魚壽司,雞翼,都係麻麻地
最好食係牛肉金菇卷

咁難食,要沽538
另外睇佢d牌話開左第200間分店
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:38 PM

手機版 | APP版