Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-02-19, 06:53 PM   #14201
王蛇
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: ShinDou 查看文章
合體技暫時我變態谷回避得晒,係打唔到d必中陣,諗住用合體技打必中陣咋,不過守陣點擺都好易俾人殺咁

合體技升兩條友PP RANK會性能強化淨係大力左唔會多HIT左﹖但招野唔顯示﹖淨係睇出合體技果個PP定睇晒兩個PP合計RANK﹖

岩岩有人擺NONO黑妹5隻試下用變態打佢,俾佢開場0%合體技秒左,睇番佢黑妹3招加命中150% @@ 計埋本身450%+100%+150%,成1150%,唔怪得避唔到黑妹果幾下 @@ 不過我冇著晒回避技打,1陣著晒再試先

黑妹突3,4都係攞減傷同回血,意義不大 除非你PVP經常剩下黑妹單挑對方而對方沒HP侵蝕
要睇打開甚麼陣了

如果想打EX3A,就計清楚先突重炮手

舊 11-02-19, 07:09 PM   #14202
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
主要驚黑妹唔凸爆出合體技果陣會唔夠力殺咋,重砲凸3,NONO凸1,得3粒限凸唔夠用,要睇活動抽唔抽到肥料再食,唔係既話可能真係要再爬山了
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-19, 07:51 PM   #14203
王蛇

我自己試打EX3A
沒突到重炮所以唔用

用舊機大武士(本來就是打EX3A的舊機,有升行動減少100%可以一招必殺打半行行動),一部自動10次BUFF機,一部開場一珠
二人組都係得RANK1 合體機打6000+8000左右 BUFF完可以3萬一下

打到最後1/3,BOSS先可以動 上面招防守技都係剩1/3先發動
把大武士換4突重炮升行動減少(可能唔使滿)狂支援理論上打到

舊 11-02-19, 08:37 PM   #14204
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 王蛇 查看文章
今次D機感想:

創聖2:留返幾部突Ω好過

重炮:征覇幾有用

革命機:有可能同機攻隊一樣後來補返Ω,不過最後形態可能係雙人駕駛突唔到
創聖之前都有部射大器複數駕駛,Ω版都好可能複數食唔到
重炮本身技加PP幾掂,喪支援3連攻超命中減行動+燒,無乜同類機,但PVP無乜用
火人最終版叫FULL IMPACT,Ω版應該點都食唔到,呢隻初期機中咗都唔知點好

一輪中得上面3隻,改爆NONO又無19號,黑妹機率真係低啲
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-19, 09:08 PM   #14205
ShinDou

BUFF十次即係咩機﹖白神氣流OMG咁﹖
舊 11-02-19, 09:16 PM   #14206
王蛇

引用:
BUFF十次即係咩機﹖白神氣流OMG咁﹖
差唔多

失敗版打到幾多如圖,借K島放圖

黑妹2突 NONO滿突 所有技能,RANK完全沒升過

中間BUFF機,大武士熱血減行動,開場一珠

此篇文章於 11-02-19 09:20 PM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-19, 09:19 PM   #14207
ShinDou

開唔到條LINK @@

換重砲先得﹖@@
舊 11-02-19, 09:30 PM   #14208
王蛇

引用:
開唔到條LINK @@

換重砲先得﹖@@
如果重砲本身技能減20%,PVP升到100%=120%
仲多個大武士滿技100%

計下
大武士滿技=7攻擊X5%=35%,但大武士只可自己打一次

重砲滿技支援一次三攻擊=12%X3=36%
放三部機旁邊支援三次,同大武士完全沒得比仲可能唔需要滿技

其實我之後把泰莎換YF19精神追風,就完封打完

舊 11-02-19, 09:31 PM   #14209
ShinDou

不過我冇BUFF十次,淨係可以出黑妹NONO重砲,1C送珠機,是但搭多隻普通BUFF機 @@
舊 11-02-19, 09:40 PM   #14210
王蛇

引用:
不過我冇BUFF十次,淨係可以出黑妹NONO重砲,1C送珠機,是但搭多隻普通BUFF機 @@
可以試試,普通白老馬修
好似有得換

火力有部普通BUFF應該都得,夠快減行動就得
一係升兩人的RANK少少加下威力

舊 11-02-19, 09:42 PM   #14211
ShinDou

兩隻都rank5了但未夠限凸試,等活動完都唔中肥料就爬山再凸了

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 11-02-19, 09:51 PM   #14212
王蛇

引用:
作者: clie 查看文章
創聖之前都有部射大器複數駕駛,Ω版都好可能複數食唔到
重炮本身技加PP幾掂,喪支援3連攻超命中減行動+燒,無乜同類機,但PVP無乜用
火人最終版叫FULL IMPACT,Ω版應該點都食唔到,呢隻初期機中咗都唔知點好

一輪中得上面3隻,改爆NONO又無19號,黑妹機率真係低啲

主要創聖突唔突都係沒用,本身沒HPUP少人地3-4萬頂唔到
果減傷又沒需要突就開到 留低睇情況

主要我唔想換限突移植

舊 11-03-19, 08:55 AM   #14213
ShinDou

鬥雞千7了,唔知今晚守唔守到,得1支水,而家打1場快既都係1分鐘度,應該可以十點幾先開始清珠﹖

NONO黑妹我應該唔夠快打其他人D合體技陣搶先手,NONO係咪唔駛谷行動﹖反正唔夠人快,谷下血同攻好過﹖黑妹就谷命中﹖

活動打到106先出RARE5飛 @@

此篇文章於 11-03-19 09:08 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-03-19, 10:44 AM   #14214
clie

引用:
作者: 王蛇 查看文章
主要創聖突唔突都係沒用,本身沒HPUP少人地3-4萬頂唔到
果減傷又沒需要突就開到 留低睇情況

主要我唔想換限突移植
創聖揀對手攻既話都可以一用,PP用MAXMAN、急速、底力,
開TOUGHNESS BUFF後,招大絕過千命中,全畫面消對方五次特迴同TOUGHNESS
但實會出OMG,倉有五隻小器都未必食住

限移唔駛換吧,每月降臨定乜鬼EV送一個,成堆無用過
舊 11-03-19, 06:01 PM   #14215
王蛇

引用:
作者: clie 查看文章
創聖揀對手攻既話都可以一用,PP用MAXMAN、急速、底力,
開TOUGHNESS BUFF後,招大絕過千命中,全畫面消對方五次特迴同TOUGHNESS
但實會出OMG,倉有五隻小器都未必食住

限移唔駛換吧,每月降臨定乜鬼EV送一個,成堆無用過
只可說現在的環境根本浪費材料
一堆風魔,真係打舊陣玩下

舊 11-03-19, 07:15 PM   #14216
ShinDou

中高分帶個個都係正樹/9郎/電池/合體技/滿血必中MAP,EVOL開唔到根性就秒左,應該冇乜機會出到黎打 @@ 最多用黎屈下變態,但你出得多機可能反而俾變態屈都唔奇
舊 11-03-19, 07:23 PM   #14217
clie

創聖可能係強創世代已經威盡,
而家啲勁機好似唔喺強敵進擊池度
舊 11-03-19, 07:41 PM   #14218
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇到而家個重心其實已經轉左去VS MODE,怕之後強敵進擊都會轉模式....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-19, 07:53 PM   #14219
ShinDou

應該會慢慢轉,而家主線已經變晒全用鬥雞MODE

其實鬥雞MODE本身系統我覺得算好玩,只係個營運垃圾平衡搞爛左

十點清珠打左十幾分鐘由千6打番上1726排562,1陣睇下咩環境駛唔駛飲EN水清先,都係打下育成升RANK先,升RANK補EN好過飲EN水

結算好似1750左右排605,估唔到單騎變態守都保到帛金 XD 即刻賣左塊牌先

此篇文章於 11-03-19 11:09 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-04-19, 12:53 AM   #14220
王蛇

引用:
應該會慢慢轉,而家主線已經變晒全用鬥雞MODE

其實鬥雞MODE本身系統我覺得算好玩,只係個營運垃圾平衡搞爛左

本身最不喜歡一氣呵成這個技能,搞到D輔導沒一氣呵成 就沒用

另外限制當初以為除了20 COST外,會搞一星期限色 全拳,全盾之類
不過想想對迴避型太有利好難SET

之後差不多要出現 "傷害無效(回合式)"俾D超級系了

舊 11-04-19, 06:34 AM   #14221
ShinDou

所以係營運垃圾平衡,d機唔好出咁屈就唔駛整呢d屈機技

舊 11-04-19, 06:56 AM   #14222
ShinDou

傷害無效已經有2隻頭2turn200%減傷,冇高輕減冇效都要等2turn先打得入

舊 11-08-19, 10:11 AM   #14223
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇嚟會有皇二世出場?

https://p-bandai.jp/item/item-1000140732

通告出埋

由手機版發出

此篇文章於 11-08-19 11:33 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-19, 06:56 PM   #14224
王蛇

新魔王機都幾微妙,速度7000+技能5500係好快

但超必得一HIT強化燒但沒HP侵蝕,不過本身沒底力可能要減-1500,而減傷得100%
好似打唔嬴大導師...

不過LOCK ON變垃圾就一定

此篇文章於 11-08-19 07:16 PM 被 王蛇 編輯。
王蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-19, 07:23 PM   #14225
ShinDou

而家手頭上冇機打到9郎加正樹2隻陣,成日俾人打完冇得反好煩,本身諗住等神機先再重打,而家出隻咁既野,想棄番 XD

9郎好似就係4周年之前個活動既機﹖廿次分身真係太多,本身又郁得快,仲可以有3下根性,要必中機打,仲要頂得住佢咁快同咁大力都好難

LOCKOFF本身都太易死,而家果堆MAP都係鬥快開場掃

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 03:53 PM

手機版 | APP版