Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 45 85 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101  ... 最後
電視遊戲討論版>Wii U 主機綜合情報區 Vol.3~5
chronosteven 05:27 PM 12-13-12
作者: Kenny10071110:
講得岩,我部psv就係咁封塵@@
終於都忍唔住入左3ds ll+mh3g等mh4><
暫時係衰在mh3g冇得online,一人苦戰g級中
係呀...由期係G8鬥技埸D任,一個人打3,4隻G級怪..諗起都想死-_-...依家買3GHD同D日本仔打..個個技術差唔多..個合作FEEL,,同一個人打好唔同...
shodanng2 05:29 PM 12-13-12
已出post建議呢個Wii U討論post有得置頂
http://www.gaforum.org/showthread.ph...1#post10125854

方便大家入家用機版上高好快搵到個post
lodoss 05:44 PM 12-13-12
作者: Kenny10071110:
講得岩,我部psv就係咁封塵@@
終於都忍唔住入左3ds ll+mh3g等mh4><
暫時係衰在mh3g冇得online,一人苦戰g級中
想問下MH3G, 3DS同WII U data 是否共用?
我之前玩開3DS版, 玩WII U 係唔係可以拿回3DS版所有野?
W!LL 05:49 PM 12-13-12
作者: lodoss:
想問下MH3G, 3DS同WII U data 是否共用?
我之前玩開3DS版, 玩WII U 係唔係可以拿回3DS版所有野?
3ds果邊可以完全過save或者copy save過WiiU版
enishi 05:58 PM 12-13-12
作者: treeyiu:
邊間甘快?
另外用左之後用唔用到差庭
上次 TPU 殼中招之後會睇清楚先買... 用唔到
http://www.horistore.com/products/de...roduct_id=1234

※本品を装着した状態では、専用の充電スタンドおよびプレイスタンドを使用することはできません。
小嘉 06:09 PM 12-13-12
作者: シスグノ:
哇,一言驚醒,金石良言,直頭係當頭棒喝。

所以我都賣咗部PSV。
所以我仲未買psv

反而Game我係買左幾隻

全部都係remake, HD版

真心仲未有動力令我買機

你同我講機能

我同你講痴線

開住部機玩menu啦你
シスグノ 06:16 PM 12-13-12
作者: 小嘉:
所以我仲未買psv

反而Game我係買左幾隻

全部都係remake, HD版

真心仲未有動力令我買機

你同我講機能

我同你講痴線

開住部機玩menu啦你
PSV再一次令我失望。
八仙果 06:17 PM 12-13-12
大家還是談 Wii U,免傷和氣,爆多 D 機。
每次談及機能,最後總會 Lock Topic 收場。
ist 06:27 PM 12-13-12
簡單,要玩Mario,zelda或pm就一定要買,吾玩就吾好買機
其他第三廠game另外兩部主機都有
今時今日第三廠game邊會有獨佔,獨佔個幾個月就出向其他機
zombie u如果好賣你估移植吾到咩,分分鐘變ps3 move版重好玩
izumi_chuen 07:00 PM 12-13-12
作者: 八仙果:

是指登入?還是只開 nico?
我下載了,未試過登入,
還是等他更新才開好了。
原來係有兩種情況,
1. 出現以下MSG
"ニコニコにログインすることができません。
HOMEボタンを押して このソフトを終了し、
しばらく時間をおいて再度起動してください。"

呢個情況已經解決左

2. 出現ERROR 102-2106, 呢個係死証, 必定要等更新, 點都用唔到

我就係2 既情況即係我唔駛再試XD

http://blog.nicovideo.jp/niconews/ni036677.html
zerosdf 07:03 PM 12-13-12
作者: wongdee:
真係唔明老任今時今日可以出部比其他對手機落後兩個世代機出黎,U祇係一部高清諭出既Wll,真唔知係技術問題定係想保留特色
死啦 我用左成4千蚊買左部落後人地兩個世代既遊戲機!! 點算好? 拎去
填海?
你都係想我咁講姐
Hello MiMi 07:23 PM 12-13-12
作者: shodanng2:
大哥
你追post先啦
我係回應有人話:
Wii U落後360/PS3兩個世代,只係一部高清Wii呀
難度人地係Wii U post明借360/PS3踩Wii U就得?

我貼個D資料全部係網站既測試有網址你睇
唔係我吹水吹出黎
個D測試買左機同未買機既人都睇得明
我唔洗同你拗
你手字有幾叻大家有眼見
你有無明讚暗踩你自己心知肚明

勸我已經勸左你
你要做一個咁低庄既任飯你可以繼續

反正我唔會小忽肉
一係你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿
Hdmi? Miiverse?

心照啦兄弟
八仙果 07:38 PM 12-13-12
作者: izumi_chuen:
原來係有兩種情況,
1. 出現以下MSG
"ニコニコにログインすることができません。
HOMEボタンを押して このソフトを終了し、
しばらく時間をおいて再度起動してください。"

呢個情況已經解決左

2. 出現ERROR 102-2106, 呢個係死証, 必定要等更新, 點都用唔到

我就係2 既情況即係我唔駛再試XD

http://blog.nicovideo.jp/niconews/ni036677.html
噢,我還是安心等 update 了。
魔靈娘 07:50 PM 12-13-12
作者: zerosdf:
死啦 我用左成4千蚊買左部落後人地兩個世代既遊戲機!! 點算好? 拎去
填海?
你都係想我咁講姐
PS3 玩到的感覺,wiiu都可以做到
WiiU Pad做到的感覺,PS3 會玩吾到
至少我覺得land隻忍者game好過癮

現狀就係咁
bearbearbear 08:54 PM 12-13-12
多謝大家解答,我又再弱多一次,我知wii U可以玩wii game,我隻xenoblade好鍾意玩,可否抄返d save係 wii u 到玩?咁可否又唔用電視,用手掣個mon玩?thx thx
藍鞋子 09:18 PM 12-13-12
作者: Hello MiMi:
我唔洗同你拗
你手字有幾叻大家有眼見
你有無明讚暗踩你自己心知肚明

勸我已經勸左你
你要做一個咁低庄既任飯你可以繼續

反正我唔會小忽肉
一係你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿
Hdmi? Miiverse?

心照啦兄弟
人地都係講事實, PS360初出的確好易過熱,shodanng2亦都有講返PS360已經解決左過熱問題
咁樣叫做踩?

係有人講WiiU弱過PS360 兩代在先,佢先提出自己論點,加埋客觀事實支持,咁樣就叫(低庄)任飯?
點解你唔話入黎踩場果個係索飯任黑?果個人擺低一句 WiiU 弱過PS360兩代,仲冇提出任何理據添
講低庄夠佢低庄?定還是呢個forum只容得下對老任既批評聲音?

唔該你唔好自己聽到弦外之音(明讚暗踩),然後就對其他人作出指控

仲要提出「你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿」呢d咁既說話黎離間會員

btw, 呢個post幾時置頂?
yuchai 09:22 PM 12-13-12
黑機入手,最神奇發覺mh 原來係用mt framework mobile(唔係 mt framework)
MO 09:24 PM 12-13-12
作者: W!LL:
其實買得任系機我唔預玩其他兩部都有既多機種遊戲, 任天堂既我就大部份都玩,
由N64開始已覺得唔會無野玩, 如果自問無視任天堂出果D既就真係要考慮下需唔需要買機

今次係我買任系機咁耐以來,
第一次第一隻放入機既GAME係三廠GAME
魔靈娘 09:27 PM 12-13-12
想問

WiiU TV有咩用?
MO 09:28 PM 12-13-12
作者: ist:
簡單,要玩Mario,zelda或pm就一定要買,吾玩就吾好買機
其他第三廠game另外兩部主機都有
今時今日第三廠game邊會有獨佔,獨佔個幾個月就出向其他機
zombie u如果好賣你估移植吾到咩,分分鐘變ps3 move版重好玩
唔係既
MH, DQ隨時真係要任系機先玩到
零, 同埋Bayonetta唔知算唔算3廠GAME了
MO 09:30 PM 12-13-12
作者: bearbearbear:
多謝大家解答,我又再弱多一次,我知wii U可以玩wii game,我隻xenoblade好鍾意玩,可否抄返d save係 wii u 到玩?咁可否又唔用電視,用手掣個mon玩?thx thx
可以過SAVE去WIIU,
不可用MON玩
不可用pad, WiiU pro都唔得
W!LL 09:48 PM 12-13-12
作者: MO:
今次係我買任系機咁耐以來,
第一次第一隻放入機既GAME係三廠GAME
講起上黎我都係, 第一隻放入機係MH3G HD, 第二隻係ZombiU, 第三集先係任地
Mario竟然未買~

作者: 魔靈娘:
想問

WiiU TV有咩用?
要日本ip先有用, 仲有個app係俾課金租美劇睇, 都係要日本本土先用到
KUTAR# 10:54 PM 12-13-12
作者: W!LL:
要日本ip先有用, 仲有個app係俾課金租美劇睇, 都係要日本本土先用到
佢在說Nintendo TVii?

應該只係番組表, 但冇block ip...

睇美劇app叫Hulu
魔靈娘 11:20 PM 12-13-12
作者: KUTAR#:
佢在說Nintendo TVii?

應該只係番組表, 但冇block ip...

睇美劇app叫Hulu
係lor
得節目表
又有得加 最愛

但加完又吾知有咩用
Hello MiMi 12:10 AM 12-14-12
作者: 藍鞋子:
人地都係講事實, PS360初出的確好易過熱,shodanng2亦都有講返PS360已經解決左過熱問題
咁樣叫做踩?

係有人講WiiU弱過PS360 兩代在先,佢先提出自己論點,加埋客觀事實支持,咁樣就叫(低庄)任飯?
點解你唔話入黎踩場果個係索飯任黑?果個人擺低一句 WiiU 弱過PS360兩代,仲冇提出任何理據添
講低庄夠佢低庄?定還是呢個forum只容得下對老任既批評聲音?

唔該你唔好自己聽到弦外之音(明讚暗踩),然後就對其他人作出指控

仲要提出「你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿」呢d咁既說話黎離間會員

btw, 呢個post幾時置頂?
所以我咪話佢手字好叻
你自己用心觀察下, 做下background check 再判斷點解人地個個唔話淨係話佢
貪我忍唔住話多兩句搏比人ban?

真係估唔到咁都有信徒
難道又係高登過來既?
第一 ... 45 85 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101  ... 最後

返回主題版面