Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-13-12, 05:27 PM   #2351
chronosteven
Junior Member

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: Kenny10071110 查看文章
講得岩,我部psv就係咁封塵@@
終於都忍唔住入左3ds ll+mh3g等mh4><
暫時係衰在mh3g冇得online,一人苦戰g級中
係呀...由期係G8鬥技埸D任,一個人打3,4隻G級怪..諗起都想死-_-...依家買3GHD同D日本仔打..個個技術差唔多..個合作FEEL,,同一個人打好唔同...
chronosteven 目前離線  
舊 12-13-12, 05:29 PM   #2352
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
已出post建議呢個Wii U討論post有得置頂
http://www.gaforum.org/showthread.ph...1#post10125854

方便大家入家用機版上高好快搵到個post
shodanng2 目前離線  
舊 12-13-12, 05:44 PM   #2353
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: Kenny10071110 查看文章
講得岩,我部psv就係咁封塵@@
終於都忍唔住入左3ds ll+mh3g等mh4><
暫時係衰在mh3g冇得online,一人苦戰g級中
想問下MH3G, 3DS同WII U data 是否共用?
我之前玩開3DS版, 玩WII U 係唔係可以拿回3DS版所有野?
lodoss 目前離線  
舊 12-13-12, 05:49 PM   #2354
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: lodoss 查看文章
想問下MH3G, 3DS同WII U data 是否共用?
我之前玩開3DS版, 玩WII U 係唔係可以拿回3DS版所有野?
3ds果邊可以完全過save或者copy save過WiiU版

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-13-12, 05:58 PM   #2355
enishi
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: treeyiu 查看文章
邊間甘快?
另外用左之後用唔用到差庭
上次 TPU 殼中招之後會睇清楚先買... 用唔到
http://www.horistore.com/products/de...roduct_id=1234

※本品を装着した状態では、専用の充電スタンドおよびプレイスタンドを使用することはできません。
enishi 目前離線  
舊 12-13-12, 06:09 PM   #2356
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: シスグノ 查看文章
哇,一言驚醒,金石良言,直頭係當頭棒喝。

所以我都賣咗部PSV。
所以我仲未買psv

反而Game我係買左幾隻

全部都係remake, HD版

真心仲未有動力令我買機

你同我講機能

我同你講痴線

開住部機玩menu啦你
小嘉 目前離線  
舊 12-13-12, 06:16 PM   #2357
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: 小嘉 查看文章
所以我仲未買psv

反而Game我係買左幾隻

全部都係remake, HD版

真心仲未有動力令我買機

你同我講機能

我同你講痴線

開住部機玩menu啦你
PSV再一次令我失望。

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 12-13-12, 06:17 PM   #2358
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

大家還是談 Wii U,免傷和氣,爆多 D 機。
每次談及機能,最後總會 Lock Topic 收場。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 12-13-12, 06:27 PM   #2359
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
簡單,要玩Mario,zelda或pm就一定要買,吾玩就吾好買機
其他第三廠game另外兩部主機都有
今時今日第三廠game邊會有獨佔,獨佔個幾個月就出向其他機
zombie u如果好賣你估移植吾到咩,分分鐘變ps3 move版重好玩

此篇文章於 12-13-12 06:30 PM 被 ist 編輯。
ist 目前離線  
舊 12-13-12, 07:00 PM   #2360
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: 八仙果 查看文章

是指登入?還是只開 nico?
我下載了,未試過登入,
還是等他更新才開好了。
原來係有兩種情況,
1. 出現以下MSG
"ニコニコにログインすることができません。
HOMEボタンを押して このソフトを終了し、
しばらく時間をおいて再度起動してください。"

呢個情況已經解決左

2. 出現ERROR 102-2106, 呢個係死証, 必定要等更新, 點都用唔到

我就係2 既情況即係我唔駛再試XD

http://blog.nicovideo.jp/niconews/ni036677.html

いすみ
izumi_chuen 目前離線  
舊 12-13-12, 07:03 PM   #2361
zerosdf

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
引用:
作者: wongdee 查看文章
真係唔明老任今時今日可以出部比其他對手機落後兩個世代機出黎,U祇係一部高清諭出既Wll,真唔知係技術問題定係想保留特色
死啦 我用左成4千蚊買左部落後人地兩個世代既遊戲機!! 點算好? 拎去
填海?
你都係想我咁講姐
zerosdf 目前離線  
舊 12-13-12, 07:23 PM   #2362
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: shodanng2 查看文章
大哥
你追post先啦
我係回應有人話:
Wii U落後360/PS3兩個世代,只係一部高清Wii呀
難度人地係Wii U post明借360/PS3踩Wii U就得?

我貼個D資料全部係網站既測試有網址你睇
唔係我吹水吹出黎
個D測試買左機同未買機既人都睇得明
我唔洗同你拗
你手字有幾叻大家有眼見
你有無明讚暗踩你自己心知肚明

勸我已經勸左你
你要做一個咁低庄既任飯你可以繼續

反正我唔會小忽肉
一係你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿
Hdmi? Miiverse?

心照啦兄弟
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-13-12, 07:38 PM   #2363
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
原來係有兩種情況,
1. 出現以下MSG
"ニコニコにログインすることができません。
HOMEボタンを押して このソフトを終了し、
しばらく時間をおいて再度起動してください。"

呢個情況已經解決左

2. 出現ERROR 102-2106, 呢個係死証, 必定要等更新, 點都用唔到

我就係2 既情況即係我唔駛再試XD

http://blog.nicovideo.jp/niconews/ni036677.html
噢,我還是安心等 update 了。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 12-13-12, 07:50 PM   #2364
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: zerosdf 查看文章
死啦 我用左成4千蚊買左部落後人地兩個世代既遊戲機!! 點算好? 拎去
填海?
你都係想我咁講姐
PS3 玩到的感覺,wiiu都可以做到
WiiU Pad做到的感覺,PS3 會玩吾到
至少我覺得land隻忍者game好過癮

現狀就係咁

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!

此篇文章於 12-13-12 07:53 PM 被 魔靈娘 編輯。
魔靈娘 目前離線  
舊 12-13-12, 08:54 PM   #2365
bearbearbear

註冊日期: Feb 2003
多謝大家解答,我又再弱多一次,我知wii U可以玩wii game,我隻xenoblade好鍾意玩,可否抄返d save係 wii u 到玩?咁可否又唔用電視,用手掣個mon玩?thx thx
bearbearbear 目前離線  
舊 12-13-12, 09:18 PM   #2366
藍鞋子

註冊日期: May 2010
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我唔洗同你拗
你手字有幾叻大家有眼見
你有無明讚暗踩你自己心知肚明

勸我已經勸左你
你要做一個咁低庄既任飯你可以繼續

反正我唔會小忽肉
一係你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿
Hdmi? Miiverse?

心照啦兄弟
人地都係講事實, PS360初出的確好易過熱,shodanng2亦都有講返PS360已經解決左過熱問題
咁樣叫做踩?

係有人講WiiU弱過PS360 兩代在先,佢先提出自己論點,加埋客觀事實支持,咁樣就叫(低庄)任飯?
點解你唔話入黎踩場果個係索飯任黑?果個人擺低一句 WiiU 弱過PS360兩代,仲冇提出任何理據添
講低庄夠佢低庄?定還是呢個forum只容得下對老任既批評聲音?

唔該你唔好自己聽到弦外之音(明讚暗踩),然後就對其他人作出指控

仲要提出「你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿」呢d咁既說話黎離間會員

btw, 呢個post幾時置頂?

此篇文章於 12-13-12 09:26 PM 被 藍鞋子 編輯。
藍鞋子 目前離線  
舊 12-13-12, 09:22 PM   #2367
yuchai

註冊日期: Jul 2002
黑機入手,最神奇發覺mh 原來係用mt framework mobile(唔係 mt framework)

Town: DDLaid
yuchai 目前離線  
舊 12-13-12, 09:24 PM   #2368
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: W!LL 查看文章
其實買得任系機我唔預玩其他兩部都有既多機種遊戲, 任天堂既我就大部份都玩,
由N64開始已覺得唔會無野玩, 如果自問無視任天堂出果D既就真係要考慮下需唔需要買機

今次係我買任系機咁耐以來,
第一次第一隻放入機既GAME係三廠GAME
MO 目前離線  
舊 12-13-12, 09:27 PM   #2369
魔靈娘
Game Master
葵千尋

想問

WiiU TV有咩用?

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線  
舊 12-13-12, 09:28 PM   #2370
MO

引用:
作者: ist 查看文章
簡單,要玩Mario,zelda或pm就一定要買,吾玩就吾好買機
其他第三廠game另外兩部主機都有
今時今日第三廠game邊會有獨佔,獨佔個幾個月就出向其他機
zombie u如果好賣你估移植吾到咩,分分鐘變ps3 move版重好玩
唔係既
MH, DQ隨時真係要任系機先玩到
零, 同埋Bayonetta唔知算唔算3廠GAME了
MO 目前離線  
舊 12-13-12, 09:30 PM   #2371
MO

引用:
作者: bearbearbear 查看文章
多謝大家解答,我又再弱多一次,我知wii U可以玩wii game,我隻xenoblade好鍾意玩,可否抄返d save係 wii u 到玩?咁可否又唔用電視,用手掣個mon玩?thx thx
可以過SAVE去WIIU,
不可用MON玩
不可用pad, WiiU pro都唔得
MO 目前離線  
舊 12-13-12, 09:48 PM   #2372
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: MO 查看文章
今次係我買任系機咁耐以來,
第一次第一隻放入機既GAME係三廠GAME
講起上黎我都係, 第一隻放入機係MH3G HD, 第二隻係ZombiU, 第三集先係任地
Mario竟然未買~

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
想問

WiiU TV有咩用?
要日本ip先有用, 仲有個app係俾課金租美劇睇, 都係要日本本土先用到

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-13-12, 10:54 PM   #2373
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: W!LL 查看文章
要日本ip先有用, 仲有個app係俾課金租美劇睇, 都係要日本本土先用到
佢在說Nintendo TVii?

應該只係番組表, 但冇block ip...

睇美劇app叫Hulu

此篇文章於 12-13-12 10:56 PM 被 KUTAR# 編輯。
KUTAR# 目前離線  
舊 12-13-12, 11:20 PM   #2374
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: KUTAR# 查看文章
佢在說Nintendo TVii?

應該只係番組表, 但冇block ip...

睇美劇app叫Hulu
係lor
得節目表
又有得加 最愛

但加完又吾知有咩用

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線  
舊 12-14-12, 12:10 AM   #2375
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 藍鞋子 查看文章
人地都係講事實, PS360初出的確好易過熱,shodanng2亦都有講返PS360已經解決左過熱問題
咁樣叫做踩?

係有人講WiiU弱過PS360 兩代在先,佢先提出自己論點,加埋客觀事實支持,咁樣就叫(低庄)任飯?
點解你唔話入黎踩場果個係索飯任黑?果個人擺低一句 WiiU 弱過PS360兩代,仲冇提出任何理據添
講低庄夠佢低庄?定還是呢個forum只容得下對老任既批評聲音?

唔該你唔好自己聽到弦外之音(明讚暗踩),然後就對其他人作出指控

仲要提出「你自己睇睇呢個post 有幾多人對你有幾不滿」呢d咁既說話黎離間會員

btw, 呢個post幾時置頂?
所以我咪話佢手字好叻
你自己用心觀察下, 做下background check 再判斷點解人地個個唔話淨係話佢
貪我忍唔住話多兩句搏比人ban?

真係估唔到咁都有信徒
難道又係高登過來既?

此篇文章於 12-14-12 12:16 AM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 08:48 PM

手機版 | APP版