Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 03-25-23, 12:36 AM   #51
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
「帰ってきたウルトラマン」団時朗さん死去、74歳 17年に肺がん診断、昨年末悪化し力尽きる

阿鄉返咗去光之國 R.I.P.
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-23, 01:22 AM   #52
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
Oh no! R.I.P.

舊 04-02-23, 08:52 PM   #53
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
RIP

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-23, 12:35 AM   #54
肉羊哩咖
griffin611

Ray Stevenson 拍片途中因病入院,不治逝世,終年 58 歲。好後生。

遺作有未上嘅 Asoka 電視劇集,亦曾演MCU Thor 三友之一,演過 2008 年版 Punisher,本人印象最深刻,係佢嚮 RRR 做奸到出汁嘅大反派。

R.I.P.

https://news.stv.tv/entertainment/th...n-dies-aged-58

舊 05-25-23, 04:59 PM   #55
肉羊哩咖
griffin611

一代搖滾天后 Tina Turner 5 月 24日逝世,享年 83 歲。
https://www.theguardian.com/music/20...r-dies-aged-83

舊 07-09-23, 02:38 PM   #56
肉羊哩咖
griffin611

李玫 Coco Lee 七月五號被發現在家中自殺身亡,終年四十八歲
https://variety.com/2023/music/peopl...er-1235661920/
https://www.am730.com.hk/娛樂/李玟coco逝世...知道/386975

舊 08-01-23, 04:25 PM   #57
肉羊哩咖
griffin611

以演名角 Pee Vee Herman 最為人知嘅 Paul Reubens 因癌辭世,終年 70 歲。

https://www.npr.org/2023/07/31/11911...d-paul-reubens

希望去嗰邊,心境仍係無限童真。

舊 08-08-23, 05:54 PM   #58
肉羊哩咖
griffin611

大導演 William Friedkin 逝世,終年 87 歲。佢係美國 七八十年代「美國新浪潮電影」代表人物之一,代表作有《密探霹靂火》同《驅魔人》等。
https://variety.com/2023/film/news/w...st-1235689676/

舊 08-09-23, 12:18 PM   #59
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
Breaking Bad演「叮叮叔」嘅演員Mark Margolis喺最近8月3號過咗身, 竟然冇人講?

舊 09-29-23, 04:44 AM   #60
肉羊哩咖
griffin611

演《哈利波特》系列中 鄧不多 嘅演員 Michael Gambon 不幸辭世,終年 82 歲。

舊 10-29-23, 02:55 PM   #61
肉羊哩咖
griffin611

以演出《老友記》Friends 成為國際知名演員嘅 Matthew Perry 不幸離世,終年 54 歲。係佢屋企被發現,可能係沉死。

除 Friends 之外,佢演出過電影 The Whole Nine Yards 同 Bruce Willis 結緣,令到後者上過 Friends 客串過。亦曾演出過 Aaron Sorkin 搞嘅The West Wing 同 Studio 60 on the Sunset Strip 。

咁後生, 唉~

舊 12-12-23, 10:08 PM   #62
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
周海媚因病離世搶救無效 工作室發文證實消息 | 香港01 https://www.hk01.com/article/970910?...edium=referral

下就仲有導演回應係醫院治療緊無事。。。估唔到 rip
由手機版發出
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-23, 10:29 PM   #63
肉羊哩咖
griffin611

Oh no... 一代美人吖~

舊 02-03-24, 04:28 AM   #64
肉羊哩咖
griffin611

曾演出《鐵血戰士》、《洛奇》系列同 The Mandolorian 嘅 Carl Weathers 逝世,終年 76 歲 。

舊 02-03-24, 10:58 PM   #65
肉羊哩咖
griffin611

河國榮, 2月 2 日, 被發現在家中燒炭身亡,享年 56 歲 。唉,做也做傻事吖。

舊 02-05-24, 11:29 AM   #66
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
河國榮, 2月 2 日, 被發現在家中燒炭身亡,享年 56 歲 。唉,做也做傻事吖。
老婆早排死左,佢自己又有cancer

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:28 PM

手機版 | APP版