Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil]
mario0606 12:15 AM 10-02-12

日版官網:http://www.capcom.co.jp/bio6/
美版官網:http://game.capcom.com/manual/bio6/en/
日文攻略網站:http://www.justaway.jp/game/wiki-bio6/

全技能翻譯(轉自A9VG allen24)

新方法 8-12分鍾21000skill point(涅吉.水母提供)
要睇新玩家們skip唔skip劇情
直接搵chris ch2遊戲 睇見遊戲時間1:10後 90%係大屋到
由大屋去到尾21000point

大屋入面有10隻兩腳怪物*1500 6隻四腳怪物*1000 =22500
用榴彈/冰凍彈一樣兩發+2下死

BH6部份角色年齡
Leon S.Kennedy 36歳

Chris Redfield 39歳(2012年12月時点)→40歳(2013年6月時点)

Jake Muller 20歳(2012年12月時点)→21歳(2013年6月時点)

Ada Wong 39歳?

Helena Harper 24歳

Deborah Harper 20歳

Piers Nivans 25歳(2012年12月時点)→26歳(2013年時点)

Sherry Birkin 26歳(2012年12月時点)→27歳(2013年6月時点)

Ingrid Hannigan 33歳

wiki

洗分方法影片

mario0606 12:18 AM 10-02-12

mario0606 12:18 AM 10-02-12

Sar8 12:31 AM 10-02-12
LEON篇冇啦啦變Tomb Raider唔知想點
Aqours 12:47 AM 10-02-12
其實個視點有咩問題 ?
玩完leon都唔覺
Sar8 12:52 AM 10-02-12
LEON 篇應該最好係第一章架啦
Kain 12:58 AM 10-02-12
視點差有QUICK SHOT補飛
拍檔又會幫到你定位,不過雙打會點就唔知啦
仁飛 01:01 AM 10-02-12
雙打咪就係兩條友聚埋當北斗無雙咁打囉www
>>>>>劉伯<<<<< 01:15 AM 10-02-12

我仲見到"關穎河"

真!DC 01:23 AM 10-02-12
作者: kwankwan:
玩緊既時候完全唔覺得玩緊bio....猛射猛跑猛跳~希望玩後d會好d la~~
玩完leon ch1
反而覺得今集終於有番d BH感覺, ZOMBIE圍城, 室內同街道中穿插逃亡

哩集格鬥勁過開槍
開發TEAM睇左港漫版?a
Suda 01:28 AM 10-02-12
Leon篇 最終boss點KO

打到佢爆眼但不斷吸屍補血,要清晒場先可以打眼?

Sar8 01:42 AM 10-02-12
作者: Suda:
Leon篇 最終boss點KO

打到佢爆眼但不斷吸屍補血,要清晒場先可以打眼?
插枝避雷針
權愛真 01:44 AM 10-02-12
請問大家,今集ADA靚唔靚?
草薙さん 01:55 AM 10-02-12
今集D草好似好唔夠用...

d boss 全部都係L4D feel
候鳥 01:55 AM 10-02-12
仲有冇咩方法可以set得個視點無睇得咁辛苦
柚原このみ 01:56 AM 10-02-12
草同彈都唔多夠用
Hunter 01:59 AM 10-02-12
Chris 玩CH1, 2 已經成日唔夠子彈
但我已經勁出拳技啦

DevilElvis 02:02 AM 10-02-12
大金做乜唔整攻略topic??正日先嚟料??

情報版比NEO大 Block咗,你哋乖D啦 ~~ XDDD
代官 02:08 AM 10-02-12
一隻HUNTER飛埋泥無兩格血....
Sar8 02:10 AM 10-02-12
唔夠格仔多...
隻隻鎗都一格子彈+燃燒彈+C4 ...根本唔夠位....
涅吉.水母 02:11 AM 10-02-12
已爆leon篇chris篇
chris同pier好基情www

開始時選用pier有驚喜www
Sgodkyo 02:13 AM 10-02-12
係咪大家少玩射擊GAME咋 ? 我完全冇事喎~
玩左幾個鐘都冇問題
暫時只玩左LEON , 除左COVER其他操作都熟手了

我暫時覺得好正 LEON 篇好有4代 FEEL
暫時至少比8.5分

今日一入GAME玩就有更新了
cknjoshua 02:22 AM 10-02-12
作者: >>>>>劉伯<<<<<:

我仲見到"關穎河"
我都想影
仲有d地方名
"元門","觀龍大廈!?","Taichi"<~真係太子照譯

但當時已經打緊怪=_="

唉...技術唔掂要補下
今日都係打唔完leon

btw~隻game比當初預期差左

作者: Sar8:
唔夠格仔多...
隻隻鎗都一格子彈+燃燒彈+C4 ...根本唔夠位....
同感

開始時多藥得制
但去到ch3定4突然就唔夠用
(之後又多左堆子彈唔夠位放藥)

所以要惡補一下技術先...
or打多d skill points升skills
仁飛 02:24 AM 10-02-12
作者: 草薙さん:
今集D草好似好唔夠用...

d boss 全部都係L4D feel
未去到BOSS,感覺已經好L4D

見到隻肥佬我下意識叫左聲BOOMER,然後走去推佢www
cknjoshua 02:32 AM 10-02-12
作者: Sgodkyo:
係咪大家少玩射擊GAME咋 ? 我完全冇事喎~
玩左幾個鐘都冇問題
暫時只玩左LEON , 除左COVER其他操作都熟手了

我暫時覺得好正 LEON 篇好有4代 FEEL
暫時至少比8.5分

今日一入GAME玩就有更新了
第4代冇咁格鬥feel
同埋始終第4代成個森林咁/同埋1個人行
點都覺得有feel d
(加上同3代太大對比,多左d咩電鋸佬,etc.)

leon篇去到後面就開始變左5代feel
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面