Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-02-19, 01:46 PM   #501
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
真係唔理解反對政府但又緊張d裝修多過班後生安危既人諗乜
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 01:53 PM   #502
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 2dn 查看文章
我有朋友個老婆單程落黎,廿多歲大學學歷,無耐就同化左,仲要身體力行果種,佢老公仲龜縮過佢 ,有讀過下書,出到鬼國,好多都開到竅。

啊結婚,恭喜~
呢部分我就唔係太樂觀既,始終中國既洗腦同思想控制得太好。

唔好學左泛民咁,錯以為每日 150 個都係自己票源。

只能夠講,有唔少係會反抗,但有幾多真係調查過先知。

對中國人保留基本既戒備同防衛,真係確定佢人畜無害,先好諗係咪同路人。

THANKS

引用:
作者: wing 查看文章
恭喜
Thanks
由手機版發出

此篇文章於 07-02-19 02:06 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 02:00 PM   #503
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 真!DC 查看文章
真係唔理解反對政府但又緊張d裝修多過班後生安危既人諗乜
由手機版發出
雖然成功俾人GROUP咗為老廢既一份子,不過呢個又係另一個八奇境界黎…

舊 07-02-19, 02:09 PM   #504
david
The One

註冊日期: Mar 2002
貨van司機義載示威物資被捕 妻子探夫被拒憂心忡忡

引用:
警方今凌晨除了在立法會附近清場驅散示威者之外,亦截查了多輛小巴及客貨車。凌晨3時許,警員在西環中山紀念公園附近設路障,截查七輛私家車及貨Van,搜出大量示威物資,包括頭盔、雨傘及食水等,其間更在其中一輛貨Van上搜出鉸剪及士巴拿等,在場警員遂以涉嫌「藏有懷疑攻擊性武器」為由,拘捕該名貨Van司機及帶返西區警署通宵扣查。事件引起很多網民關注,質疑警方是否有濫捕之嫌,被捕司機的太太今晨曾到警署欲見丈夫卻被拒,憂慮不已。
相關新聞:【7.1上街●縮時攝影】100萬、200萬+1、55萬 民心在此

消息稱,被捕的姓劉司機,曾不止一次義載示威物資,主要是水、口罩及頭盔等消耗品或防護用品,他並不知道昨日運送的物資竟會有鉸剪及士巴拿。他被捕後警方至今正午仍未批准他保釋候查,他的搵食工具即客貨車亦被警方扣留。

劉太稱,她是直至朋友告知,才知悉丈夫已被拘捕,她今晨趕往西區警署,但警員拒讓她及其他家人接觸丈夫,警方甚至以私隱為由,連以甚麼罪名拘捕她丈夫亦拒絕透露。她對丈夫的情況憂心忡忡,正考慮聯絡律師或立法會議員,望能獲得援手。
相關新聞:【7.1上街●空拍】百川匯海 目標如一

立法會議員譚文豪今凌晨曾到中山紀念公園了解警方截查客貨車的情況,他當時曾在fb作籲,希望警方盡快放行,讓司機可返家休息,他形容警方當時的行動是「瘋狂截查各種交通工具」。
慈母:我都話佐我想點就點O架啦,有理無理玩你兩日。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 02:21 PM   #505
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
公安

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 02:51 PM   #506
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
或另覓場地開財會 陳健波料政府未來數年不處理涉中國議題

星島日報 · 1,059人追蹤
3 小時前

【星島日報報道】立法會大樓被示威者衝擊,立法會財委會主席陳健波表示感到心痛。陳健波表示,短期內未必可以再開會,他相信立法會主席梁君彥正在研究另覓場地以繼續舉行會議,並於短期內公布。

陳健波表示,目前財委會仍有40多項議程未處理,如果今個會期無法再開會,有關議程可能拖4個月至一年,例如公務員加薪等議程,如無法處理,影響好大。他說,正與政府商討哪些議程必須在暑假休會前完成,或另覓場地開會,但要視乎立法會秘書處的支援和安排。

他認為,有極少數年輕人被誤導,做出衝擊行為,又直指民主派是幫兇之一。他說,暫時未有返回辦公室,但經了解,知道受嚴重破壞的只有較低的開會樓層,加上警方已封閉大樓搜證,所以他不想騷擾警方工作。

陳健波又說,經過今次事年,料政府未來數年不會處理涉及與中國相關議題,建制派態度亦會改變,希望民主派亦改變態度,一齊搞好香港。

根據議程,財委會周五的會議原定要審議4間公立醫院重建或擴建撥款計劃及公務員薪酬調整等。
開始明衝入去無人既立法會都有 d 用咁
由手機版發出
舊 07-02-19, 03:00 PM   #507
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
陳健波9up架咋,佢有咩權決定政府處唔處理中國相關議題呀?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 03:10 PM   #508
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
搵個二打六出黎吹

曾主席出黎講呢番說話都無人說啦 呢個政府一點誠信都無

邊個講都無人信。

舊 07-02-19, 03:35 PM   #509
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
搵個二打六出黎吹

邊個講都無人信。
明明林鄭很誠實,話左暫緩就暫緩,死都唔肯改撤回,明明又話一樣,姐係今年完,下年再來,無講大話,所以我信林鄭架,做唔到打死都唔回,唔回唔洗找數,完全不存在瞞騙

舊 07-02-19, 03:55 PM   #510
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
陳健波承認六四喎
咁擔心你啲外國資產呀

引用:
蔡英文回應示威者衝擊立法會 冀港府面對人民訴求

香港電台-港聞

在台灣,蔡英文總統回應香港昨日有示威者衝擊立法會大樓時說,台灣非常注意及關心香港的民主自由發展,近來香港一連串活動,顯示港人追求自由民主的心願,希望特區政府拿出誠意,面對人民訴求,強調只有誠意及誠實面對,才可以解決社會衝突。

另一方面,國民黨說,期盼香港民眾理性抗爭,亦不認同港府以激烈手段處理群眾運動,呼籲雙方本著民主精神,持續溝通化解對立。國民黨強調,大陸在香港實施的「一國兩制」失敗,主席吳敦義日前強調,從「反送中運動」越演越烈可知,大陸對港澳實施所謂「一國兩制」都是虛言,國民黨亦絕不支持一國兩制。
台灣發生過太陽花學運,好明白點解要咁做,間接幫手助攻
國台辦多得林鄭唔少

此篇文章於 07-02-19 04:00 PM 被 LTKS 編輯。
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 04:26 PM   #511
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢口中O既六四可能係驚學生殺D解放軍

舊 07-02-19, 04:30 PM   #512
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/li...page=1&id=1194

經濟通X晴報聯合舉辦

反《逃犯條例》修訂抗爭持續,一批示威者昨攻入立法會肆意破壞,你認同此表達訴求的方法嗎?

投票結果 (151370人參與)

認同 81%

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 04:40 PM   #513
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
http://www.etnet.com.hk/mobile/tc/li...page=1&id=1194

經濟通X晴報聯合舉辦

反《逃犯條例》修訂抗爭持續,一批示威者昨攻入立法會肆意破壞,你認同此表達訴求的方法嗎?

投票結果 (151370人參與)

認同 81%
…咁樣迫人入牆角法既問法,好難答唔認同…
不過應該好快有網軍令投票逆轉…

舊 07-02-19, 04:44 PM   #514
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…咁樣迫人入牆角法既問法,好難答唔認同…
不過應該好快有網軍令投票逆轉…
印象中近幾次呢個網 d 投票都係我地贏

又貿易戰又豬瘟又無野食,都無水啦,五毛邊有咁勁丫。
由手機版發出
舊 07-02-19, 04:46 PM   #515
LTKS

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
印象中近幾次呢個網 d 投票都係我地贏

又貿易戰又豬瘟又無野食,都無水啦,五毛邊有咁勁丫。
但香港呢邊去下6月30日個SHOW又有1800,幾好做
舊 07-02-19, 04:59 PM   #516
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: LTKS 查看文章
但香港呢邊去下6月30日個SHOW又有1800,幾好做
咪就係囉,聽講有 d 得華潤劵。

中國點勁都好,真係無限金錢咩?

無限人民幣就有。
由手機版發出
舊 07-02-19, 05:08 PM   #517
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
搵個二打六出黎吹

邊個講都無人信。
吹完又唔駛負責任. 一來可以呃下D公公婆婆, 二來又製造多D機會俾五毛, 何樂而不為?

舊 07-02-19, 06:33 PM   #518
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
解放軍駐港部隊6.26曾聯合演練 一度面向中環金鐘 (18:01)

內地《解放軍報》今午(2日)在其官方「軍報記者」微博稱,解放軍駐港部隊曾於6月26日(上周三)進行聯合海空巡邏演練,分別出動陸、海、空三軍部分兵力,在香港附近海空域舉辦聯合海空巡邏演練,以提升部隊緊急出動、臨機處置、聯合行動等作戰能力。

從照片可見,部分海軍於演練中一度面向中還和金鐘一帶,他們亦有拿長槍瞄向各方位進行演練。

資料顯示,6月26日民陣曾在中環愛丁堡廣場舉行集會,要求特區政府回應撤回《逃犯條例》修訂等訴求;其後大批示威者包圍鄰近的警察總部。

https://m.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%...87%91%e9%90%98
張圖 d 光源好似唔太一致??
由手機版發出
舊 07-02-19, 10:03 PM   #519
LTKS

-DEL-

此篇文章於 07-03-19 12:44 PM 被 LTKS 編輯。
舊 07-03-19, 10:25 AM   #520
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
即係....?

舊 07-03-19, 04:11 PM   #521
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
提外話,
有無人係申請咗關愛共享計劃果4000蚊?

唔知係咪要平息市民的憤怒,
我知有人等咗4-5個月都未收到錢,
放完催淚彈之後無耐的六月尾,
就算有物業都收足$4000…

我懷疑佢根本無審批就直接出糧。
(前排咪有新聞話審批太煩瑣,連合約員工都辭職唔做的)

係搏一搏單車都變摩托的前提之下,
大家應該嘗試"補交"申請。

拎咗捐去比"有需要人士"都好啦~!

舊 07-04-19, 01:14 AM   #522
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 2dn 查看文章
主席台支港英旗...關咩事呢?我諗都代表唔到在場0.1%人士。
事後 homing~
支港英旗擺上個台,出來都真係有擺埋英國上枱既效果。

舊 07-04-19, 01:22 AM   #523
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我只能講 果張港英旗,好多張英國報紙都囉黎做呢單新聞既Eyes Caught

唔理攻門果個係咪真係對家派過黎搞事既新義安
我只能講班學生入到去立法會之後既行動,實在可以話係比大家都要聰明好多倍
佢地呢班係明顯真係精英黎,香港政府選擇去與呢班人為敵,的的確確地係香港既損失黎

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-19, 02:29 AM   #524
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

唔知哩招可唔可以 ko 臘鴨會果d強化哩?
希望下次唔洗,佢地撞得咁辛苦。
嗱~網聚科你唔好攪我上面個逗號呀吓。

舊 07-04-19, 03:37 AM   #525
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我只能講 果張港英旗,好多張英國報紙都囉黎做呢單新聞既Eyes Caught

唔理攻門果個係咪真係對家派過黎搞事既新義安
我只能講班學生入到去立法會之後既行動,實在可以話係比大家都要聰明好多倍
佢地呢班係明顯真係精英黎,香港政府選擇去與呢班人為敵,的的確確地係香港既損失黎
如果政府真係想攪國會縱火案咁,真係奸有奸輸,有咩理由唔知我地班後生有幾純幾成熟,
個乜9青年事務委員會係咪流既,無人接觸了解下佢地既咩?
你叫劉鳴煒帶返個口罩,落金鐘兜個圈觀察下乜都知啦。
淨係識送青年上去感受做個中國人?

年青就真係有光環,佢地衝擊都多左樣少不更事,被民主派煽動可以擋吓班淺藍
(不過你咁話佢地肯肯定小9你轉頭),
都係拜果d社會精嬰老懵董之流睇唔起班後生所賜。

十幾廿歲哩一代真係好叻,但講起其實好傷感,哩種優秀要佢地響抗爭運動上面表現出黎。
佢地依家應該忙住拍拖讀書放暑假喪玩先係,攪到咁唔止政府,我地哩班上一代都要自省。
自問無條件無能力行到咁前,唯有縮響生活裡面盡做啦。

諗極唔明政府死攬住班廢老做乜,都就死架啦,死晒邊個撐你,到時先溝我地哩班70後老野?十年後我地都唔會忽然變晒愛黨力㗎喎。

此篇文章於 07-04-19 04:08 AM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:21 PM

手機版 | APP版