Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-18-16, 11:37 PM   #126
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
妖王真係用黎開古龍之頂用
古龍之頂算係最難架啦 關卡設計同Boss黎講

英雄哥好多人唔夠打的 係門口寫Sign好受歡迎
英雄有無得彈刀~
有既話通常都可以硬破~
大佬D動作有得彈的話一般仲易彈過D卒~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-16, 11:39 PM   #127
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
英雄有無得彈刀~
有既話通常都可以硬破~
大佬D動作有得彈的話一般仲易彈過D卒~
灰之裁定者果個可以parry
唔知英雄版得唔得 但我好似有印象做白靈果時有人parry過 應該應該都得
當然唔係每招都得啦 你知英雄哥D八極拳幾勁

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-16, 11:43 PM   #128
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

引用:
灰之裁定者果個可以parry
唔知英雄版得唔得 但我好似有印象做白靈果時有人parry過 應該應該都得
當然唔係每招都得啦 你知英雄哥D八極拳幾勁
拳拳腳腳唔得JE~
D斬斬劈劈有得彈就~

赤子之心 拯救失落時代
舊 04-18-16, 11:56 PM   #129
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
英雄我去RESET能力將原本用黎玩月光大劍既智力過晒去HP同精力硬爆先贏到
可以PARRY
一同基本上只用左把+9火長劍打
完全唔需要能力值

此篇文章於 04-18-16 11:58 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 12:34 AM   #130
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

你用月光大劍咁梗係難玩 今集把月光大劍完全これじゃない

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 04-19-16, 12:53 AM   #131
Kain

無用過,我打爆晒D野開始睇攻略回收ITEM先開始升智力
舊 04-19-16, 03:12 AM   #132
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
終於搞掂咗亞諾爾隆德果隻放射雨箭BOSS了,
前期準備,包括去返巨人尤姆果度幫人打BOSS,
用貪食銀蛇戒指賺多少少靈魂,升一升本來有點少的HP及精力,順便賺多幾個餘火=1UP…

之後係亞諾爾隆德被人召打下個BOSS睇下個模式係點,但我諗呢幾日都打了十幾次,
一係HOST被秒,一係我中雨箭硬直即死,都無一次成功過…
於是試下自己做HOST打,好彩召到過應該都挑戰好多次識玩的玩家,
出奇地一TAKE PASS仲只係中個一下攻擊,就係BOSS死前最後果下打橫掃的大範圍攻擊。

感謝師兄係PARTY通知之後會有二連戰,所以準備咗返回骨片,平安帶走5萬幾靈魂返基本升升LV,明日先再玩好了…

BOSS房二樓無了巨型女性角色在場的房間睇落份外冷清…

此篇文章於 04-19-16 03:15 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 09:43 AM   #133
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

玩到就爆機都仲未party過~
二週玩下順便玩埋pvp先~

赤子之心 拯救失落時代
舊 04-19-16, 10:05 AM   #134
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
終於正式開GAME玩。
粗製のアストラ直剣真係好偉大

舊 04-19-16, 11:19 AM   #135
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
請問各位,今集PARTY可以溝通嗎? (除左用肢體動作)

同埋如果身上有暗之穴,可以用餘火變返做人嗎?

用女神像解咒,會唔會影響第三結局條任務線?

此篇文章於 04-19-16 11:23 AM 被 雙日 編輯。
雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 12:02 PM   #136
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
初試依個系列既人黎報到
買左PS4版玩左兩日,經朋友幫忙下過左冷たい谷のボルド
人物因為想玩槍所以選左傳令員,雖然依家用緊寶箱怪把斧頭

想問下槍o係今集用唔用得過?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 03:07 PM   #137
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 雙日 查看文章

OPTION度有個CHAT既選項,應該係可以同召喚白靈PLAYER溝通用(我唔清楚係因為我係開PARTY同FD CHAT)

暗之穴唔影響變人身,只係會見到Lv下面會多左行"詛咒",累積到99果時解咒好似好貴下

解咒唔知有冇影響暗之王路線,解暗之穴就一定會(廢話)
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-16, 05:37 PM   #138
IDGAF
The One

引用:
作者: 雙日 查看文章

可以用PARTY,甚至可以同其他玩家隨時VOICE CHAT,
你可以係設定度set返~!

舊 04-19-16, 05:50 PM   #139
IDGAF
The One

引用:
玩到就爆機都仲未party過~
二週玩下順便玩埋pvp先~
SET咗單機玩?
因為見今集PVP的情況好似都幾多同密,
前期玩做青之守護者都成日出動。
被入侵的有增援,入侵的玩家又有增援,變成2對2狀態,
又紅色又藍色,又紫色,仲有同時紅加藍兩色的人出現真係好混亂~!!!

舊 04-19-16, 06:27 PM   #140
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
終於正式開GAME玩。
粗製のアストラ直剣真係好偉大
RTA戰法404
今集直劍系全部都勁 入侵都好多直劍ブンブン
由手機版發出
舊 04-19-16, 06:28 PM   #141
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
初試依個系列既人黎報到
買左PS4版玩左兩日,經朋友幫忙下過左冷たい谷のボルド
人物因為想玩槍所以選左傳令員,雖然依家用緊寶箱怪把斧頭

想問下槍o係今集用唔用得過?
其實都係睇武器同你點玩
難聽d講 火力夠既單機點玩都得…
對人就囉槍唔好太老味既話都幾煩下
由手機版發出
舊 04-19-16, 09:07 PM   #142
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
RTA戰法404
今集直劍系全部都勁 入侵都好多直劍ブンブン
由手機版發出
今集玩咒術又要升呢樣升果樣,唔粗製真係唔知點升…

舊 04-19-16, 11:45 PM   #143
Kain

終於打贏無名之王
2個字,硬檔
唔好跳唔好避
舊 04-19-16, 11:48 PM   #144
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

竟然係ガン盾 你究竟行氣有幾長....
我係避晒佢之後一刀一刀斬到佢失衡再致命左兩下

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-19-16, 11:54 PM   #145
Kain

持久力40 >精力160
以攻擊密度黎講我覺得佢仲仁慈過英雄
舊 04-19-16, 11:58 PM   #146
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

咁的確係既 無名之王係D謎Delay二擇好煩再加佢血多又大力

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-20-16, 12:29 AM   #147
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

英雄用太刀打好易打下~
反幾次再HI幾刀已經玩完~

赤子之心 拯救失落時代
舊 04-20-16, 09:08 AM   #148
Carl@William
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
我想問下,我係罪之都殺左第3隻薪王之後佢自動傳左我去王城打二連戰個boss度死左,佢又送返我返去罪之都,咁我要點先行到返去佢二連戰boss度??
Carl@William 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 10:26 AM   #149
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
英雄用太刀打好易打下~
反幾次再HI幾刀已經玩完~
唔知點解,我自己覺得太刀幾難用
感覺上攻擊速度慢過直劍

今集有無平民神兵? (記得第一集把雷槍可以用到尾)
暫時打完隻樹人都未升過武器,本來想升下普通果把直劍,但又驚浪費左D石...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-16, 10:27 AM   #150
IDGAF
The One

唔知算唔算BUG,由DS3中文碟首日出玩起的版本,應該都係app 1.03版。

做青之守護者/暗月騎士咪會自動被召喚去幫被入侵的教徒的,
佢一出召喚字樣時,無論你是否已經走去一個相對安全的地方等轉送,
當打完其他玩家世界的入侵者,轉送回自己世界時,佢多數都唔識放你返去你最後企的安全的地方,
反而係放你係較早前經過的地方,而且好有可能係一個唔安全有敵人會中伏擊的位置…

我諗同佢轉送前自動SAVE的位置有關,但我覺得個設計有點笨…
其實如果係GAME入面SET多幾個安全區等人打完入侵者後安心會自己的世界會更好。

同埋有時係BOSS門前果D地區出現召喚失敗(可能LV差距、連線質素)會出現咗封鎖對外連線的bug咁,
期間營火不能用、不能正常結束遊戲、自己寫被召喚印,雖然照有寫印果下動作,但地上無任何印。
正常時應該只係短時間會咁,但出問題時就長時間維持上述情況不變,好似變咗單機模式咁,甚至連入侵者都無過…

短期解決方法,如果可以就行去另一個地區(以轉送營火計,其實可能只係隔離一小段路),
用黑水晶功能送走被召喚者果個功能(雖然你個世界乜人都無…),
見到畫面右上方有個火焰logo閃動(save中),再返去原來位置就通常會快d變返ONLINE狀態,一地都係召喚印~!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 09:29 PM

手機版 | APP版