Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-01-16, 10:12 PM   #26
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: fufufu123456 查看文章
請問誓約其實有咩用?系咪類似bloodborne果d契約のカレル文字?
小弟打到依家都未用過,上攻略睇似乎系同online play有關,但睇完都唔系好明
即係勢力

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-16, 10:14 PM   #27
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: 信長 查看文章
入侵人地pvp或幫人打boss ...
一定次數後可買新item/魔法
引用:
作者: 細路翔 查看文章
即係勢力
明白,感謝兩位

舊 04-02-16, 01:39 AM   #28
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
http://darksouls3wiki.alloyape.com/
呢個wiki應該再好D 有埋圖話你知NPC Event要去邊個位

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-16, 07:12 PM   #29
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我以後都唔敢睇少洋蔥騎士
由手機版發出
舊 04-04-16, 11:04 AM   #30
carloslee
Senior Gamer

想請教下每打完一個boss,個身就有火焰同埋HP有增加,但一死後就冇晒,係咪正常架?
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-16, 11:10 AM   #31
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: carloslee 查看文章
想請教下每打完一個boss,個身就有火焰同埋HP有增加,但一死後就冇晒,係咪正常架?
正常
今代每打完一個區域boss都會變成活人狀態(活人狀態HP最大值增加),但係一死就會變返不死人狀態
咁做有著有唔著啦,好處係慳返一個半個餘火,又可以多些少血探索新區域,壞處當然係俾有機會俾人入侵
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-16, 11:30 AM   #32
carloslee

唔該晒,原來我平時係不死人,完全唔知
舊 04-04-16, 11:32 AM   #33
carloslee

仲有想請教下咒術師點升級點配點較好?
舊 04-04-16, 01:13 PM   #34
Crazy Gamer

引用:
仲有想請教下咒術師點升級點配點較好?
呪術有兩種,一種系呪術特化,主升集中力、理力同信仰
另一種系技量呪術,主升集中力、技量(高技量可以提升呪術時用速度

小弟比較推薦後者,一來「呪術の火」對理力、信仰既補正其實唔高,去到+10都系得C
二來後者可以有多種武器選擇,唔使用死呪術,比較容易對應各種狀況

不過前者既呪術威力必然會比後者高
而後者既情況,呪術會變成補助,主攻會靠高技量補正既武器

ステ振り大概會系咁(純粹小弟主觀意見
LV 80
生命:20
集中:25
持久:20
體力:8
筋力:15
技量:25
理力:25
信仰:25
運:7

舊 04-04-16, 02:45 PM   #35
carloslee

那咒術之火有必要升盡嗎?
舊 04-04-16, 03:38 PM   #36
Crazy Gamer

引用:
那咒術之火有必要升盡嗎?
如果要用呪術的話就應該要了

舊 04-05-16, 10:27 AM   #37
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
打完D大佬既soul食左會有咩用?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-16, 11:11 AM   #38
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

今次純魔好似難玩到跳樓w
由手機版發出

此篇文章於 04-05-16 11:18 AM 被 鈴蘭 編輯。
舊 04-05-16, 01:00 PM   #39
Crazy Gamer

引用:
作者: 斯羅 查看文章
反而想問可以食的嗎?小弟拎哂去換野

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
如果系竜狩りの鎧(ロスリック城)之前的話確實系
但拎左結晶槍+静かに眠る竜の指輪,再開埋見えない体,成隻game難度起碼低一倍
既唔會比敵人發現,就算攻擊敵人都唔會還拖www
打boss既時候就預左要死,死幾次捉到boss攻擊pattern後配合埋惜別の涙又系easy
小弟依家打緊2週目,簡直變左任我行

舊 04-05-16, 02:03 PM   #40
斯羅
aloha~

因為我見可以禁使用?
同埋背後重擊要入戰鬥先出到?
我平時鼠去敵人後面R1都只係出普攻

此篇文章於 04-05-16 02:41 PM 被 斯羅 編輯。
舊 04-05-16, 03:39 PM   #41
teealpha

引用:
食左……變加SOUL當$$用囉
不過唔做王武解盃的話真係冇所謂,好多王武其實好睇唔好駛

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
由手機版發出
除左血薄攻低負重少之外……其實唔算難玩(?)
平日打怪搵卡位射箭比較快,相信我

引用:
反而想問可以食的嗎?小弟拎哂去換野

如果系竜狩りの鎧(ロスリック城)之前的話確實系
但拎左結晶槍+静かに眠る竜の指輪,再開埋見えない体,成隻game難度起碼低一倍
既唔會比敵人發現,就算攻擊敵人都唔會還拖www
打boss既時候就預左要死,死幾次捉到boss攻擊pattern後配合埋惜別の涙又系easy
小弟依家打緊2週目,簡直變左任我行
王魂每代都可以當$$駛,不過除左拍片高速爆機之外唔會咁做,因為解唔到盃
冇$$就出去FRAM算啦,反正今代SOUL唔難儲(同上一代冇得比)

<---用緊見えない体暢遊冷たい谷のイルシール各大街小巷表示: 愉悅

引用:
因為我見可以禁使用?
同埋背後重擊要入戰鬥先出到?
我平時鼠去敵人後面R1都只係出普攻
有D敵人唔食背刺,而且對位要求話易唔易話難唔難,經驗試多D就知個技巧,好難就咁講
距離、角度、高低差都會有影響,最常見失敗情況係想背刺時隻怪感覺到有人響背後想轉身…
舊 04-05-16, 05:57 PM   #42
Crazy Gamer

引用:
作者: teealpha 查看文章
用緊見えない体暢遊冷たい谷のイルシール各大街小巷表示: 愉悅
不過淨用見えない体好似會被敵人發現?
例如跑既時候敵人會感應到,另外攻擊時敵人好似會還擊

舊 04-05-16, 07:40 PM   #43
teealpha

引用:
不過淨用見えない体好似會被敵人發現?
例如跑既時候敵人會感應到,另外攻擊時敵人好似會還擊
係會感應到,但只係你同佢前方兩個身位之內先會發生(但係行返開又會睇你唔到),如果係身邊跑過的話佢地係未反應到乜事

至於攻擊方面,近戰的話基於上面理由所以對面係會還擊,不過快速拉開三個身位距離的話佢又會TARGET LOST,至於放箭的話佢更加係中左招都未知邊個打佢,行幾步警戒完又繼續發呆

題外: 地下墓隻識放火球惡既怪點打,我搵唔到位卡佢暫時冇符
舊 04-07-16, 02:04 PM   #44
carloslee

有冇人玩到洋蔥騎士條線??
我係升降機第一次撞到佢,之後同佢一齊打左隻怪, 上網睇攻略話會係教堂出面個井再遇到佢,但我未觸發到...
有冇人知MISS 左D乜???
THX
舊 04-07-16, 02:06 PM   #45
斯羅
aloha~

我都準備開始玩教堂, 上WIKI見到好似要搵左不屈のパッチ,再係佢到買左甲先會見到?
舊 04-07-16, 02:21 PM   #46
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
有個小問題求解><

上網見人點解筋力40就可以用到煙之特大劍???
有咩原因@.@;

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-16, 03:53 PM   #47
teealpha

引用:
有冇人玩到洋蔥騎士條線??
我係升降機第一次撞到佢,之後同佢一齊打左隻怪, 上網睇攻略話會係教堂出面個井再遇到佢,但我未觸發到...
有冇人知MISS 左D乜???
THX
引用:
我都準備開始玩教堂, 上WIKI見到好似要搵左不屈のパッチ,再係佢到買左甲先會見到?
我未解完洋蔥全部事件,不過教堂就已經解左,我經驗係:
1. 要遇到最少一次不屈のパッチ事件,祭祀場鎖門或者教堂假洋蔥是但一樣都得,因為冇遇過的話你係唔會搵到NPC俾你買甲解決事件
P.S. 選擇原諒的話會少左個下跪姿勢

2. 洋蔥出現響個井入面既時間點係>>你打開左教堂正門之後、打主教之前

引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
有個小問題求解><

上網見人點解筋力40就可以用到煙之特大劍???
有咩原因@.@;
其實DS1果時都已經可以,就算武器未達要求基數都可以裝上身使用,不過輸出大減、耐力消耗增加,有部份武器硬直時間仲會明顯加長
舊 04-07-16, 04:02 PM   #48
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:

其實DS1果時都已經可以,就算武器未達要求基數都可以裝上身使用,不過輸出大減、耐力消耗增加,有部份武器硬直時間仲會明顯加長
嗯嗯e個我知~我意思係唔名夠50用都好金,又唔見在左圖右上角個x...好怪=-=

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-16, 04:16 PM   #49
Slush
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2008
雙手渣,力會*1.5

另外想問問各位, 今集二刀流係雙持時變二刀流定係單持時二刀流

此篇文章於 04-07-16 09:23 PM 被 Slush 編輯。
Slush 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-16, 09:07 AM   #50
carloslee

引用:
我未解完洋蔥全部事件,不過教堂就已經解左,我經驗係:
1. 要遇到最少一次不屈のパッチ事件,祭祀場鎖門或者教堂假洋蔥是但一樣都得,因為冇遇過的話你係唔會搵到NPC俾你買甲解決事件
P.S. 選擇原諒的話會少左個下跪姿勢

2. 洋蔥出現響個井入面既時間點係>>你打開左教堂正門之後、打主教之前

不屈のパッチ事件???請問係邊個位發生??

另寻晚打完主教再去井就見到佢求救了~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] DarkSoul2 攻略Thread [人間性を捧げ...ない!?] 鈴蘭 攻略及心得交流區 723 05-18-16 01:39 PM

現在的時間是 04:14 PM

手機版 | APP版