Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-04-12, 09:35 AM   #151
Andromeda
God of Gamer
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
的確

是先被要脅後再陰賤人,主要原因是小千唔識打機兼好護老公架,其二係唔知幾時候,佢知道自己既攻擊既能力,所以先計劃,呢點小說冇講到。但結局是有講佢同公主聯絡,有可能呢度同公主有講到因由,但同樣小說冇講到。因此實際幾時從被要脅轉到陰賤人既時間係唔知道。不過睇小說時即今集動畫內容時,小千咁樣做真係好激氣!……心理年齡突然變回初中生添
明明可以殺到嘛... 做咩幫佢回血

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 09:42 AM   #152
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: Kello820 查看文章
えぇぇ
好.睇埋UW去翻翻,真相作保留先.唔通又係我怪錯好人
第四卷第十章

應該你攪錯了,好快速Scan左一下太約知道故事
"我第一次治療你,是因為被你用影片威脅"
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 10:43 AM   #153
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
唔好意思,咁係我搞錯左
原來有自白被要脅D乜,可能過左太耐,冇晒印象

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 11:09 AM   #154
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
無睇原佢既我唔明點解咁
插佢丫嘛
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 12:40 PM   #155
HEERO
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
肥豬講你要自稱無敵還差一項條件, 那就是... 你唔係主角啦
HEERO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 12:58 PM   #156
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: HEERO 查看文章
肥豬講你要自稱無敵還差一項條件, 那就是... 你唔係主角啦
點解好似真係有講過
因為你唔係主角,囡囡唔會義無反顧幫你;因為你唔係主角,同伴會拍拍屁股就走人

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 01:26 PM   #157
金屬史萊姆
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: HEERO 查看文章
錯.賤人會輸概最大原因係佢唔係女角.
主角可以打敗任何敵人.唯獨是唔會打敗後宮(只會平局).
最後還會被後宮團虐殺
金屬史萊姆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 03:01 PM   #158
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
依D係咩劇情, 唔通真係係度測試大家友誼度MAX係咩效果www
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 03:24 PM   #159
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
本來大快人心的一話,最後被小千....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 03:42 PM   #160
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
呢個故事教訓我地,要下手就要夠快同狠

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 04:37 PM   #161
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
呢個故事教訓我地,要下手就要夠快同狠
一向壞蛋口水多過茶先被主角打敗,但今次係相反!

舊 08-04-12, 07:02 PM   #162
casio

引用:
一向壞蛋口水多過茶先被主角打敗,但今次係相反!
不過因為咁,之後睇賤人折墮嘅快感先更強烈

舊 08-04-12, 09:32 PM   #163
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
睇完都係唔明,其實心意系統係乜野?
用想像力來為角色增加不可能出現的能力?
點解肥雪唔直接幻想一對翼出來?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 09:34 PM   #164
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
睇完一下話你就明
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 09:35 PM   #165
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
唔睇劇透仲以為套野無啦啦變左アクセルBLUE

舊 08-04-12, 09:37 PM   #166
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
打錯野...
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 09:37 PM   #167
RPG之鬼

引用:
如同用心意係冇辦法令公主變得楚楚可憐一樣
心意唔係萬能,佢有另一種意思
提示睇下師傅就知道

舊 08-04-12, 09:46 PM   #168
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
如同用心意係冇辦法令公主變得楚楚可憐一樣
心意唔係萬能,佢有另一種意思
提示睇下師傅就知道
要去到好長期先講 ......
紅王教博士 心念就知道
IS模式 根本好用太多了

心念只能4選2
IS 4邊全爆

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 10:02 PM   #169
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
心意系統係乜我覺得剩係睇加速唔夠完整,睇埋SAO先夠

微透
睇左UW好吊癮,川原你快D講七神器第七星"搖光"到底係邊個既靈魂

舊 08-04-12, 10:21 PM   #170
casio

引用:
心念系統
簡單嚟講只不過係用意志嚟欺騙系統,令系統以為「這是真的在遊戲中存在」
但當中要面對自己嘅心靈創傷
因為肥雪嘅心靈創傷所產生嘅願望係「逃離這裡」
所以,理論上肥雪的確有可能用心念系統創造一對翼出嚟,但係就要十分堅定同強烈嘅意志先做到,作為心念系統初學者的肥雪而言難度太高
其他詳細嘅就等之後仁子妹妹出嚟解說

引用:
作者: pet3 查看文章
要去到好長期先講 ......
紅王教博士 心念就知道
IS模式 根本好用太多了

心念只能4選2
IS 4邊全爆
心念應該唔係4選2,而係因為心靈創傷令某D嘢做唔到,所以正確嚟講係無得俾你選

此篇文章於 08-04-12 10:37 PM 被 casio 編輯。
舊 08-04-12, 10:53 PM   #171
RPG之鬼

引用:
作者: casio 查看文章
心念系統
簡單嚟講只不過係用意志嚟欺騙系統,令系統以為「這是真的在遊戲中存在」
但當中要面對自己嘅心靈創傷
因為肥雪嘅心靈創傷所產生嘅願望係「逃離這裡」
所以,理論上肥雪的確有可能用心念系統創造一對翼出嚟,但係就要十分堅定同強烈嘅意志先做到,作為心念系統初學者的肥雪而言難度太高
其他詳細嘅就等之後仁子妹妹出嚟解說

心念應該唔係4選2,而係因為心靈創傷令某D嘢做唔到,所以正確嚟講係無得俾你選
係主角威能下,唔一定要晒4種,有4個女仔各有一種就得了
不過在這裡是要4個男仔……

此篇文章於 08-05-12 12:26 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 11:26 PM   #172
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
現在係第一段心意未去到呢個境界,之後真係開到光之翼

舊 08-04-12, 11:27 PM   #173
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

引用:
心意系統係乜我覺得剩係睇加速唔夠完整,睇埋SAO先夠

微透
睇左UW好吊癮,川原你快D講七神器第七星"搖光"到底係邊個既靈魂
好大機會...

如果真係UW的人, 應該都係アリス
キリト的image color係黑色,唔會用黄金來形容

「二人を追いかけて数歩踏み出したらmハルユキはもう一度《八神の社》を顧みた。群青色の闇の彼方に揺れる黄金の光を見詰め、胸中で呟く。」

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 11:47 PM   #174
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: 夜貓 查看文章
好大機會...

如果真係UW的人, 應該都係アリス
キリト的image color係黑色,唔會用黄金來形容

「二人を追いかけて数歩踏み出したらmハルユキはもう一度《八神の社》を顧みた。群青色の闇の彼方に揺れる黄金の光を見詰め、胸中で呟く。」
如果川原真係玩打算玩穿越,我剩係諗到以下候補

.
1.比嘉複製既桐人(有UW200年記憶))
2.矛場(意識最後好似停留在海底既Bottom-Up AI二號機)
3.Alice(同意你講既金光,不過現實用身體唔知會點處理,空殼?)
4.Cardinalちゃん(main visualizer?)
4.任何一名過去同FLUCTUATING LIGHT技術有關既人員

但假如真相其實係同以上無關,到陣時可能會失望

舊 08-05-12, 04:36 AM   #175
casio

引用:
如果川原真係玩打算玩穿越,我剩係諗到以下候補

.
1.比嘉複製既桐人(有UW200年記憶))
2.矛場(意識最後好似停留在海底既Bottom-Up AI二號機)
3.Alice(同意你講既金光,不過現實用身體唔知會點處理,空殼?)
4.Cardinalちゃん(main visualizer?)
4.任何一名過去同FLUCTUATING LIGHT技術有關既人員

但假如真相其實係同以上無關,到陣時可能會失望
得我估係外掛王嗰兩把劍?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
アクセル・ワールド 加速の頂点 発売日・価格未定 money 電視遊戲討論版 11 02-04-13 02:11 PM
[Rumor] アクセル・ワールド (暫名) l 第3作? 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 0 02-01-13 05:01 PM
「アクセル・ワールド(加速世界) Stage:01 -銀翼の覚醒-」 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 21 09-17-12 08:52 PM
川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」#13「Violation;侵入」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 07-09-12 05:33 PM

現在的時間是 06:31 AM

手機版 | APP版