Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-27-10, 08:24 PM   #201
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: Reishin 查看文章
D怪獸雖然復活左, 但係隻隻都好似紙紮咁
比人撻一野都可以死左
飛鳥原來係路人一個, 戲份比想中少(Tiga, Gaia影都唔見埋)
故事都還可以, 但好似冇交待到點解開頭會有隻星人黎劫獄?
又, 一個困住重犯嘅監獄, 竟然只係得2個大眾臉守住,
有點說不過

好鍾意呢幾幕, 原來超人擺pose都可以咁型:cwm2:

不過d打真係好精彩, CG又靚左
老外注資果然唔同d~
喺"MEBIUS外傳亡靈復活"到有交待
CG+特技好精彩

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區

此篇文章於 04-27-10 08:26 PM 被 ALEX CHOW 編輯。
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-10, 09:14 PM   #202
exiazero
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
最強係因為設定佐菲既M78射線係最高破壞力(勁到以M-78星雲命名
唔係點做隊長…只在大隊長一下之下

不過人氣問題掛X)

一定係點天賦點哂去射線系開超必,不過體,防,物攻爆低!
條友真是真是好廢
M78射線的戰績都是在MEBIUS果陣掃左一TEAM UFO
之後都M78射線未正式有單獨戰勝過敵人(打皇帝果次不計)

引用:
作者: 闕闕。﹏。 查看文章
話說梅比斯做左前輩之後
同d前前輩同一命運
就係倍打同涯打
去到大佬戰閃紅燈得個企
而seven個仔d攻擊好高科技
比足個清卒時間佢showtime
之後打boss又係倍打加涯打
最新一代超人玩怪物操控
但變唔變身好似冇乜分別
相對帝拿無閃紅燈果然係特別嘉賓要比面
另外係咪有個奧特係唔識用死光但d格好勁
MEBIUS都威左好多次
是時候俾下D新人上下位
由MEBIUS TV版一直都是劇場版,OVA常客
6兄弟,超8,OVA2,3, 超銀河傳說
是超8衰左一次要TIGA出手
之後次次都是他有份清BOSS
仲有最重要的是
MEBIUS今次不是主角
MEBIUS

引用:
作者: Reishin 查看文章
D怪獸雖然復活左, 但係隻隻都好似紙紮咁
比人撻一野都可以死左
飛鳥原來係路人一個, 戲份比想中少(Tiga, Gaia影都唔見埋)
故事都還可以, 但好似冇交待到點解開頭會有隻星人黎劫獄?
又, 一個困住重犯嘅監獄, 竟然只係得2個大眾臉守住,
有點說不過

好鍾意呢幾幕, 原來超人擺pose都可以咁型:cwm2:

不過d打真係好精彩, CG又靚左
老外注資果然唔同d~
原來我一直搞錯左
原來現在故事的世界是多次元整合世界
即是所有的平行世界、表世界、里世界都一早因為レイブラッド星人而融合左
而呢個SETTING即是怪獸大格鬥的SETTING
所以先有不同平行世界的怪獸出現
而DYNA最後可以說是離開左自己的世界同所屬時空
去左一個未來的多次元整合世界
exiazero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-10, 09:40 PM   #203
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: 闕闕。﹏。 查看文章
話說梅比斯做左前輩之後
同d前前輩同一命運
就係倍打同涯打
去到大佬戰閃紅燈得個企
而seven個仔d攻擊好高科技
比足個清卒時間佢showtime
之後打boss又係倍打加涯打
最新一代超人玩怪物操控
但變唔變身好似冇乜分別
相對帝拿無閃紅燈果然係特別嘉賓要比面
另外係咪有個奧特係唔識用死光但d格好勁
LEO兄弟??

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-10, 10:54 PM   #204
oscar0828
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: adrian_shum 查看文章
條友真是真是好廢

M78射線的戰績都是在MEBIUS果陣掃左一TEAM UFO

之後都M78射線未正式有單獨戰勝過敵人(打皇帝果次不計)

比下面啦
話晒都係炎上宇宙人ファイアーヘッド

仲有,多年黎佢招必殺個名都比人誤傳緊
其實係叫M87光線因為呢招有87萬度高溫
維基有講
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82%...A4.89.E9.81.B7

P.S:如果各位想見識下比較活躍既佐飛,可以睇下ウルトラマンSTORY 0,
入面既佐飛係可以0係積頓心口打穿一個洞的

此篇文章於 04-27-10 10:58 PM 被 oscar0828 編輯。
oscar0828 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-10, 11:19 PM   #205
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
總之特攝入面光之國個個都係新屎坑三日香(超人王除外)

所以漫畫既能力值比較合理好睇D
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-10, 09:02 AM   #206
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇完只係好唔明一樣野,點解英雄王唔出手……雖然咁會無故仔……

舊 04-28-10, 09:07 AM   #207
ZombieTerry
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
睇完只係好唔明一樣野,點解英雄王唔出手……雖然咁會無故仔……
因為小泉唔夠力去配"シュワッ"、"テリャ" 之類嘅音 !!
(沒有誤!! 看日文字幕的一定明白係乜~~)
ZombieTerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-10, 02:24 AM   #208
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
睇完有野問~
吉田& 7仔 真人個2個阿伯~~
係咪真係好多年前拍個2個?
11281984 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-10, 08:58 AM   #209
危險人物

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 11281984 查看文章
睇完有野問~
吉田& 7仔 真人個2個阿伯~~
係咪真係好多年前拍個2個?
是的

舊 04-29-10, 02:08 PM   #210
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
所以佢地已經一人一件披

另外印象中
好似只有ace系列超人王有出過場幫手?
其他系列有冇?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-10, 02:30 PM   #211
charles0152

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcharles0152
XBox Live Gamertagcharles0152
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
所以佢地已經一人一件披

另外印象中
其他系列有冇?
neo有
charles0152 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-10, 04:18 PM   #212
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

PSN  IDchownett
引用:
所以佢地已經一人一件披

另外印象中
其他系列有冇?
幫ACE果個應該係超人之父
超人王幫既係尼奧~

舊 04-29-10, 04:50 PM   #213
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
睇完 兩位老前輩 出場太型.... d後生既冇定企

另外一意見
照成套野排名 王唔計 zero 第1 超人爸 第2 太郎 第3
我係以 打boss 時是否有傷害計算

同埋 之棒都冇左 我諗即使比佢重來 太郎都夠打啦

此篇文章於 04-29-10 04:55 PM 被 捲毛老爺 編輯。
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-10, 07:20 PM   #214
危險人物

註冊日期: Apr 2002
引用:
所以佢地已經一人一件披

另外印象中
其他系列有冇?
應該是超人尼奧(超人王對尼奧兄弟特別好)

ace個陣出超人之父

舊 04-29-10, 10:37 PM   #215
小忍~~

註冊日期: Aug 2003
zero個招BREAST FIRE都幾型~XD
GUM ZERO個仔咪會有3把刀???
小忍~~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-10, 01:39 AM   #216
人仔貓
Game Master

註冊日期: Dec 2001
實在~?

http://bt.temox.com/w/thread-169196-1-1.html
人仔貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-10, 10:33 PM   #217
exiazero

註冊日期: Apr 2007
違和感~0
好正~00的配樂~剎那~ZERO~
exiazero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-10, 07:04 PM   #218
動漫遊戲迷

註冊日期: Nov 2006
睇咗,假如大家真係認真當呢套戲係同以往咁,以角色為主的戲劇咁睇,咁就不多掂;若然大家將套戲以事情為主咁去睇,套戲算不錯;若然大家將套戲以事情為主+Fans集體享受及了解Ultraman世界的更深處(即過癮)咁去睇,套戲就超掂。

今次套戲總算將Ultraman世界的設定具體化呈現,同埋將宇宙警備隊的架構變得完善,呢點的確值得一讚。打鬥方面,就連怪獸都有咁高的靈活性同格鬥技巧,絕對無得頂,解釋到班超人以往同D同級的怪獸打不立刻出超必,同埋格鬥戰及「鬥波」都取得平衡,絕對有高的可塑性。

P.S.1 其實ZERO的實力應該同超人王一樣啦!假如遲D圓谷再玩CROSSOVER,我倒期待超人王、ZERO、NOA同LEGEND四位相比,睇下邊個勁。
P.S.2 呢套戲某程度係ZERO的宣傳片。
動漫遊戲迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-10, 07:04 PM   #219
動漫遊戲迷

DELETE
舊 05-09-10, 11:54 PM   #220
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
zero同超人王唔同級數喎
zero有少少靠主角威能
超人王手指尾就收服到貝爺
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-10, 09:29 AM   #221
動漫遊戲迷

引用:
作者: MS331 查看文章
zero同超人王唔同級數喎
zero有少少靠主角威能
超人王手指尾就收服到貝爺
但我睇Zero打貝爺(未同怪獸合體)似未出全力噃(仲要Perfect埋人單)!我覺得Zero出全力真係秒殺倒貝爺。
舊 05-10-10, 09:50 AM   #222
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: 動漫遊戲迷 查看文章
但我睇Zero打貝爺(未同怪獸合體)似未出全力噃(仲要Perfect埋人單)!我覺得Zero出全力真係秒殺倒貝爺。
[亂入]
其實係貝爺唔似奸人
只係拎住支棍威力up
冇左支棍就混亂狀態
[亂入]

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-10, 03:41 PM   #223
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
睇staff表才知小泉純一郎配大王
唔怪得古古怪怪

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-10, 04:16 PM   #224
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
套野其實仲解釋左部份昭和奧特曼時期既謎同補完左D BUG 位

仲學左拉打D野,用電影版去宣傳新一輯w
=================================
設定其實有問題,我覺得貝利亞唔算真係光之國史上唯一既邪奧特曼
佢只係一開始為左追求力量去接觸人工太陽->流放->被宇宙帝王污染黑化…
貝利亞根本係被加以利用既受害者吧= =

話說超人之父果然係道具流…無左個啞鈐就慘敗了

舊 05-11-10, 09:08 PM   #225
jim Tsang

註冊日期: Mar 2006
其實所謂六兄弟並唔係親兄弟?
近排重睇昭和超人(ACE,太郎)成日講到佢地係親兄弟咁
jim Tsang 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Legend of Zelda Movie Trailer Premiere(April Fool's) 神祕人1號 電影版 18 11-09-23 08:58 PM
[動畫] 映画「レイトン教授と永遠の歌姫」09年12月19日公開決定丨(ジェニス役:水樹奈々) money 日本動漫畫討論版 5 07-14-10 10:37 PM
[業界] E3 2009 討論/情報總合 shuzi 電視遊戲討論版 265 06-23-09 05:33 PM
E3 '08: Solid Snake actor writing Lost Planet movie JochenPeiper PC電腦遊戲討論版 0 07-15-08 02:27 PM
[全機種]影片區+E3特集(6/1更新) 神祕人1號 電視遊戲討論版 18 04-07-05 06:06 PM

現在的時間是 08:10 AM

手機版 | APP版