Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-09-16, 08:56 PM   #901
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
隻野變形唔洗咩技術力喎
17cm又唔算好大隻外型又冇乜特別雕花何德何能收六萬a
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 09:16 PM   #902
不是藍星人
God of Gamer
Neverland

註冊日期: Sep 2004
8年前買唔起
8年後的今日都係買唔起

舊 08-24-16, 10:00 AM   #903
ゆり

註冊日期: Nov 2004
http://shop.kotobukiya.co.jp/shopdet...5/page1/order/

http://shop.kotobukiya.co.jp/shopdetail/000000003495/

搞乜愈來愈貴

舊 08-24-16, 12:56 PM   #904
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
如有srds版的話應該萬一円走唔甩
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-16, 10:41 AM   #905
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
隻狩狼牙 真 限定版, 淘寶壽屋官網價靚過香港代理批價...

舊 08-30-16, 11:09 AM   #906
ゆり

大張版冇興趣

舊 08-30-16, 11:17 AM   #907
Terry仔

哩兩年我都係上淘寶買壽屋模型多
香港買貴,價又海鮮得離譜
買完睇其他人報價,有時都幾灰
所以去淘寶睇過曬d 價錢再出手,雖一唔好係個盒會有張大陸行貨貼紙寫左簡體字
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-16, 01:39 PM   #908
oscarsze
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: luciferdark 查看文章
隻狩狼牙 真 限定版, 淘寶壽屋官網價靚過香港代理批價...
師兄,可唔可以PM淘寶壽屋官網條link比我。THX
oscarsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-16, 02:10 PM   #909
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
師兄PM埋THX
我上淘寶都搵唔到官網店

舊 08-30-16, 06:31 PM   #910
luciferdark

嚟啦嚟啦, 頭先忙緊
https://item.taobao.com/item.htm?spm...d=537837432254
你地幾個圍內熟的話, 搵一個去訂, 集運返落嚟, 爽爆。

不過呢隻就算係單飛自己買, 都平過香港代理個批價...

引用:
作者: Terry仔 查看文章
哩兩年我都係上淘寶買壽屋模型多
香港買貴,價又海鮮得離譜
買完睇其他人報價,有時都幾灰
所以去淘寶睇過曬d 價錢再出手,雖一唔好係個盒會有張大陸行貨貼紙寫左簡體字
香港代理我LAST買個隻係黑天使, 依家佢地除非特價, 否則新貨真係唔夠壽屋自己開鋪玩...

舊 08-30-16, 10:10 PM   #911
oscarsze
Junior Member

註冊日期: Dec 2003
唔該晒師兄,上完淘寶睇之後,發覺之前買果D,都買貴晒。
oscarsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-16, 10:24 PM   #912
Terry仔

老實,上邊果間都唔係特別平
風魔佢賣$570, 我之前買連埋運費都係$540
SD始源勇者王$253, 我$220

望過曬淘寶 狩狼牙,最平都係$660 人仔

此篇文章於 08-30-16 10:32 PM 被 Terry仔 編輯。
舊 08-30-16, 10:34 PM   #913
luciferdark

引用:
老實,上邊果間都唔係特別平
風魔佢賣$570, 我之前買連埋運費都係$540
SD始源勇者王$253, 我$220

望過曬淘寶 狩狼牙,最平都係$660 人仔
係, 有熟鋪頭, 有機會更平,
但如果第一次買, 又唔想中伏,
去番壽屋本店買, 始終信心大尐。

舊 08-30-16, 10:43 PM   #914
Terry仔

淘寶買模型,除左驚個盒送到黎有壓損外,其實都無乜問題
係多左張簡體字貼紙
驚買到假貨?!價錢已經反映左出黎,假野唔會賣到咁貴
舊 08-30-16, 11:04 PM   #915
luciferdark

引用:
係多左張簡體字貼紙
其實... 壽屋野有散貨...我唔知點流出, 上個月老友幫我搞左隻再版SOULGAIN, 150蚊人仔, 齋件無盒無說明書, 我之前有初版正版, 確定係正貨, 但既然有散貨, 老翻應該唔遠了(預早偷幾套出嚟用廢料開模, 佢地做慣做熟)。

同埋, 淘寶細鋪, 就算皇冠Level, 都有好多滲晒廠貨同二手當全新, 佢地都照埋市價。
當然, 正如信和正價賣老翻一樣, 呢尐陰暗位你可以做下功課查下邊間有問題, 但玩玩具, 俾多少少, 有官網可以買, 我個人揀俾官網賺。

舊 08-31-16, 09:50 PM   #916
Terry仔

我之前都見到有散貨賣
我本身多數買一盒儲,如果要砌就再買多盒
可惜佢有賣散件果幾隻,我都已經買左
舊 08-31-16, 09:55 PM   #917
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
係多左張簡體字貼紙
會有假貨當真貨賣的人吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-16, 10:00 PM   #918
luciferdark

引用:
作者: 真!DC 查看文章
會有假貨當真貨賣的人吧
由手機版發出
壽屋未有, 其他唔好話淘寶
信和都好多...

舊 08-31-16, 11:10 PM   #919
Terry仔

引用:
作者: 真!DC 查看文章
會有假貨當真貨賣的人吧
由手機版發出
係淘寶買過幾盒Bandai 正貨,可能新出未有老翻

我都唔驚佢會俾假野我
可以俾負皮俾佢,我都唔知點解佢地好驚有負評
寧願退錢唔做你生意
舊 09-01-16, 07:32 AM   #920
luciferdark

引用:
係淘寶買過幾盒Bandai 正貨,可能新出未有老翻

我都唔驚佢會俾假野我
可以俾負皮俾佢,我都唔知點解佢地好驚有負評
寧願退錢唔做你生意
呢樣我答到你, 因為我曾經係Seller,
遇著尐人嫌三嫌四又負評, 通常都會玩埋維權要Seller賠錢,
所以佢地真正怕嘅唔係負評, 而係維權, 因為一玩就要幾日。
我遇到麻煩友都寧願退錢唔做佢生意。

假野可能無咁明目張膽, 但換二手或鬼鼠貨俾你,
無論買家定賣家, 我都試過。
賣家就簡單了, 調番轉利用雙膠紙, 實際係佢開過, 有時入面少左張透明膠, 即係隔住吸塑同FIGURE個張。
買家更爽, 有人係垃圾支那貼吧教過人, 點樣用維權同退貨漏洞, 開封玩過/換另一隻俾番賣家, 唔洗出貨價同運費之餘, 仲可以有機會逼到Seller額外退錢。

所以講, 淘寶買又好賣又好, 都有風險, 咁當然佢成套規則都嚴重傾向Buyer,
你只要唔怕麻煩, 好難呃到你嘅, 係件貨係香港退上退落煩。

舊 09-15-16, 05:37 PM   #921
ゆり

新古498
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-16, 05:50 PM   #922
Terry仔

引用:
作者: ゆり 查看文章
新古498
由手機版發出
地點係?
舊 09-15-16, 06:25 PM   #923
ゆり

引用:
地點係?
米青
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 02:31 PM   #924
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
時間真係啱
啱啱搞掂隻風魔就到佢
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-16, 03:28 PM   #925
倉成武
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2004
mg size,咁大盒.
倉成武 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 04:02 AM

手機版 | APP版