Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 02專區

主題工具 顯示模式
舊 12-01-06, 10:37 PM   #1
川上双葉
God of Gamer
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
10月26日的<<架勢堂>>節目聲帶

引用:
當晚《架勢堂》如常地進行「星期四搞咩鬼」環節,兩位節目主持森美及小儀接聽眾電話大講靈異事件。

該環節在節目出街半小時後開始,森美、小儀起初講述二人讀書時期聽聞的怪異傳說,及後到節目進入第2小時,

森美、小儀接聽眾電話,讓聽眾講述鬼怪事件,當接聽第2位聽眾電話時,該位女聽眾以開朗聲铫與森美、

小儀閒聊一陣後,準備 講述在舊居撞鬼的經歷,沒料講不到幾句卻突然冒出另一把女聲,輕輕嗟怨道﹕「唉﹗」

歎氣聲雖與女聽眾的說話重疊,但森美和小儀齊聲表示清楚聽見,二人即時顯得緊張起來,

更立刻播歌截停該女聽眾繼續講下去。待播完歌後,森美問該聽眾有否聽到另一把女聲,

但對方表示當時專注講電話故聽不見,更聲稱家中除她一人外,

只得3隻狗在家,森美遂開玩笑指可能是狗叫聲,企圖緩和氣氛,更提議不如轉講愛情故事。

http://www.u-file.net/f-gmj5631
夜媽媽剩係聽聲你都唔好話唔驚

舊 12-02-06, 12:14 AM   #2
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
真係幾驚
收音機/電視節目出現靈異野其實都唔係第一次了
今次陪沙膽森一齊驚
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-06, 12:10 PM   #3
佳佳里
Advance Moderator
綿花白兔仔

註冊日期: Jul 2002
XBox Live GamertagBirdan
星期四搞咩鬼依家無得聽lu, 另恐怖熱線都改左做星期六1:00-3:00
星期一至五:12:00midnight to 12:15am

舊 12-02-06, 12:14 PM   #4
雲漾
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDylm1437
引用:
作者: 佳佳里
星期四搞咩鬼依家無得聽lu, 另恐怖熱線都改左做星期六1:00-3:00
星期一至五:12:00midnight to 12:15am
恐怖熱線呢個新安排真係......
根本唔理我地d聽眾感受
得返星期6有phone in..
1-5果10幾分鐘
錄定音播帶都得啦
仲洗乜阿潘生係到做節目

無phone in仲可以叫恐怖"熱線"
好佩服班決策人

早幾日send左mail去投訴
其他forum既人都有唔少迴響
希望新城收得多投訴會改返啦....
唔係真係得返星期6聽...

此篇文章於 12-02-06 12:17 PM 被 雲漾 編輯。
雲漾 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-06, 09:36 PM   #5
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 雲漾
恐怖熱線呢個新安排真係......
根本唔理我地d聽眾感受
得返星期6有phone in..
1-5果10幾分鐘
錄定音播帶都得啦
仲洗乜阿潘生係到做節目

無phone in仲可以叫恐怖"熱線"
好佩服班決策人

早幾日send左mail去投訴
其他forum既人都有唔少迴響
希望新城收得多投訴會改返啦....
唔係真係得返星期6聽...
恐怖熱線以前成日聽...
但無奈呢個節目越整越夜播....真係搵鬼聽咩!!
而+多數上網聽重播就算...
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-06, 10:13 PM   #6
雲漾
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDylm1437
引用:
作者: Ringo
恐怖熱線以前成日聽...
但無奈呢個節目越整越夜播....真係搵鬼聽咩!!
而+多數上網聽重播就算...
我都係聽重播架咋
不過依家改到咁
聽重播都慳返...
得果10分鐘...
只會播東瀛奇談 同 香港怪異實錄果d聲帶...
所以得返星期六聽...

舊 12-05-06, 12:44 AM   #7
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: 佳佳里
嘩... 我都有段時間無聽過了~ 半夜3 點呀之前~ 邊得咁夜訓...
開頭以為我睇錯~ 點知依家真係3 個字... 真係無咩野聽...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:19 PM

手機版 | APP版