Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-20-08, 02:53 AM   #401
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: 暗黑流星cal 查看文章
頭先有線HMC播batman forever......
果時同而家真係好大分別....dark knight真係神作........
其實你有冇睇過 Tim Burton o既頭 2 集 Batman...?

如果用 Batman Forever 同其他近代 Batman 電影比較(唔計 Batman And Robin )...
真係每套 Batman 電影都可以叫做神作........
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 03:02 AM   #402
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
睇完之後最愛batman 電影排行榜

1)dark knight
2)batman 1 and begins
3)batman return
5)batman forever
:
:
:
:
99)batman and robin

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 07:44 AM   #403
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
睇ed
睇既時候真係全場都極靜﹐大人細佬都被套戲嚇到呆左(?)﹐完全感染晒果種氣氛...

新Rachel點解我完全唔覺得靚女既 同埋又證明左﹐有D野講左無好下場既...rz
路人E同Morgan Freeman講一句對白咁大把
最後個黑鬼大佬做既野﹐"What you should've done 10 minutes ago..."﹐令我有點感動呢...
不過最後要同大家講既係...
WHY SO SERIOUS?

此篇文章於 07-20-08 07:48 AM 被 Oruma 編輯。
Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 09:25 AM   #404
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
神作誕生
http://www.imdb.com/chart/top

你話要超越Godfather我覺得就仍需時間考驗(Godfather 1,2實在太經典太神)
但係話DK係近五年(十年都得)入面,真係其中一套我會話係神作嘅戲

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 12:41 PM   #405
吸血伯爵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
神作誕生
http://www.imdb.com/chart/top

你話要超越Godfather我覺得就仍需時間考驗(Godfather 1,2實在太經典太神)
但係話DK係近五年(十年都得)入面,真係其中一套我會話係神作嘅戲
而家先得兩萬幾人投,之後好難講喎
我覺得呢個250榜應該set十萬人投先入得
吸血伯爵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 01:00 PM   #406
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
係咪因為我入世未深...Joker做得好好~
但我睇到有d悶...batman 無敵既...子彈都冇事, 狗反而屈佢機

雙面人係咪咁就瓜咗?
我都想知,隻面人係咪唔出GA LA?????

舊 07-20-08, 01:04 PM   #407
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
我都想知,隻面人係咪唔出GA LA?????
雙面人應該死左,所以 batman 佢地先可以幫佢保留到個美好形象黎為 gotham 保留一絲希望。不過講真佢死唔死都無所謂,呢個奸角無乜吸引力 (又或者 joker 太出),只不過係一味擲銀 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 03:03 PM   #408
bbmanonline
Crazy Gamer
Key社之吉詳物

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Oruma 查看文章
睇ed
睇既時候真係全場都極靜﹐大人細佬都被套戲嚇到呆左(?)﹐完全感染晒果種氣氛...

新Rachel點解我完全唔覺得靚女既 同埋又證明左﹐有D野講左無好下場既...rz
路人E同Morgan Freeman講一句對白咁大把
最後個黑鬼大佬做既野﹐"What you should've done 10 minutes ago..."﹐令我有點感動呢...
不過最後要同大家講既係...
WHY SO SERIOUS?
我個度相反
我左右兩旁狂笑

two face話自己係Batman時兩旁笑足10秒
真係好唔SERIOUS

bbmanonline 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 03:11 PM   #409
Lukas

註冊日期: Jul 2006
睇戲個陣每當Joker show off後

座位後方都不時聽到d女仔聲係咁講痴線 (雖然戲中joker既行為真係痴痴地 )

Lukas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 03:12 PM   #410
Eking

註冊日期: Feb 2006
我側邊條蛋散係咁係我側邊同條女講劇情, 重要錯......damn

舊 07-20-08, 03:56 PM   #411
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
睇完........
真係好正

Joker d 演技好勁......第一次睇Heath Ledger

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 04:12 PM   #412
MO

註冊日期: Aug 2005
尋晚睇咗,
好正, 節奏好好,
唔係一般英雄片, 佢刻畫人性好細緻
Heath Ledger搶哂戲, 比Jack Nicholson演joker演得更深不可測既瘋狂
可惜無機會再睇佢既演出...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 04:32 PM   #413
MO

引用:
作者: wiidesu 查看文章
two-face 死o左係好事,
佢只會擲銀仔, 幾悶.

Aaron Eckhart 都做得好好, 發脾四個下交足功課
two face 無死, 佢咪即係占基利果集果個囉

引用:
作者: 玄武 查看文章
其實我睇完今集,如果我唔識呢個演員,
我會以為呢個 Joker 係 Johnny Depp....

另,除左 The Dark Knight 之外,
究竟有幾多人記得 Heath Ledger 做過咩戲,而又會大讚佢演技呢?
(有 d 佢之前o既戲我都睇過,老實講我唔覺佢o既演技真係好出色)
不過平心而論呢套戲入面佢係演譯得唔錯。
..
佢做斷背山已經好出色啦.

此篇文章於 07-20-08 04:46 PM 被 MO 編輯。
舊 07-20-08, 04:45 PM   #414
shield

註冊日期: Apr 2006
3DS Friend Code1633 4520 6340
睇jo,非常好

??
唔係好明點解雙面人比小丑講幾講就墮落?個plan甘本係小丑一手策劃,佢係殺都殺小丑先啦(無視擲銀)
shield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 04:48 PM   #415
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: shield 查看文章
睇jo,非常好

??
唔係好明點解雙面人比小丑講幾講就墮落?個plan甘本係小丑一手策劃,佢係殺都殺小丑先啦(無視擲銀)
佢自己毀容之餘仲冇咗個女朋友
而且某程度上係因為Gordon唔聽佢講話佢手下有二五仔所以先搞到咁

引用:
作者: MPS 查看文章
two face 無死, 佢咪即係占基利果集果個囉
Christopher Nolan's Batman同Tim Burton版之後嗰兩套黑歷史冇關係喎

此篇文章於 07-20-08 04:53 PM 被 Metal Gear NT 編輯。
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 04:53 PM   #416
候鳥
Crazy Gamer

引用:
作者: MPS 查看文章
尋晚睇咗,
好正, 節奏好好,
唔係一般英雄片, 佢刻畫人性好細緻
Heath Ledger搶哂戲, 比Jack Nicholson演joker演得更深不可測既瘋狂
可惜無機會再睇佢既演出...
自從jack之前講過果句野後,佢既joker係我心目中形象大降...
候鳥 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 04:55 PM   #417
候鳥
Crazy Gamer

引用:
作者: shield 查看文章
睇jo,非常好

??
雙面人一早已經唔鍾意戈登隊team
認為有內鬼
今次女主角既死唔多唔少都係因為警隊有內鬼先導致而死
再比小丑講兩講,矛頭直指戈登
舊 07-20-08, 04:55 PM   #418
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
昨晚睇左~我本身無睇第一集~同埋對batman 故事唔係太清楚~
不過唔睇第一次就咁去睇都ok ( 不過d字幕好快下有時睇唔徹...睇唔明果d要男友完場解畫)

睇完唔多唔少都會同spiderman比較一...

spiderman突然覺得低層次左好多
spiderman真係好傳統果種打黎打去的英雄片~而且是受到民眾歡迎~
睇完基本上真係無咩好討論~因為個劇本真係太簡單啦...
(特別係由頭到尾都只係鍾瑪莉尖叫....)
batman個劇本同埋對白真係好有心思~~
例如batman同joker談判個幕~joker同雙面人的對話係好精彩~
另外joker為左令雙面人由極端正義變成極端邪惡~佢個佈局真係好顛...
船果幕都好緊張~條西裝友個樣做到好似想禁落去~結果竟然無
本來我以為大家齊齊禁然後兩架船齊齊爆炸~結果真係有d出奇
套戲比較忠於現實...就算好人做好事人地都未必會多謝你...
(唔似得spiderman打走幾個壞人就受人愛戴)
佢完全係一個悲劇英雄~最後果段真係太慘啦

另外雙面人真係死左? 果度都唔係好高姐XD
應該無咁易跌死掛 XDD 第3集應該有chance出場

另外...我忍不住要講....女主角太醜太老太殘~
佢死果幕本來真係幾慘~但基於上面3項理由令到感染力=0

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 05:02 PM   #419
候鳥
Crazy Gamer

始終都係begins湯嫂比較好...
起碼後生d
舊 07-20-08, 05:11 PM   #420
Eking

註冊日期: Feb 2006
two face 完本是完全正義, 因為佢個coin完本係兩面都係公來的, 爆炸之後完本佢已經極度恨自己, 佢個coin由完本兩面公變回一公一字, 令佢覺得世界沒有絕對公義, 每一個人都係平等, 要為自己做野負責, 再受joker說話誤對, 認為所有野都係個意大利佬, 收黑錢cop同隊長唔信佢後果

舊 07-20-08, 05:14 PM   #421
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 極真 查看文章
始終都係begins湯嫂比較好...
起碼後生d
湯嫂演技比花瓶更不堪
雖然今集Rachel都唔係話有咩特別演出場面
但係總比湯嫂好...而且佢只係兩人中比較靚,本身唔算靚呀

舊 07-20-08, 07:10 PM   #422
Einhander
能登かわいいよ能登

PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
睇完
十分我可以比9.9分比佢
joker型到唔講我會以為佢先係主角
新呢兩集batman電影真係比到我原作漫畫嗰種黑暗feel

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 07:36 PM   #423
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
湯嫂演技比花瓶更不堪
雖然今集Rachel都唔係話有咩特別演出場面
但係總比湯嫂好...而且佢只係兩人中比較靚,本身唔算靚呀
講中晒我o既心聲!!!

呢頭大讚 Heath Ledger 演技出色,
另一方面就話寧願要一個有樣冇演技o既湯嫂....

如果俾返湯嫂做,肯定呢套戲要減 2 分
(至少我會狠狠地扣佢分)
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-08, 07:42 PM   #424
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
唔知點解
我對Two face的第一個印象係

修羅男爵

舊 07-20-08, 07:46 PM   #425
MO

其實每個人都有弱點,
joker強在佢睇穿哂batman, two-face等人既弱點,
但其實joker自己本身既弱點會係乜?大家點睇?

我覺得joker哩種人, 正正係最怕面對事實,
佢每次都用假既故事黎掩飾自己既過去,
用化裝掩飾自己既哀傷,
我覺得捉佢返黎既差佬,
如果抺咗佢既化裝, 用塊鏡對住佢, 佢可能承受唔到...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 08:44 PM

手機版 | APP版