Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 11-02-03, 12:02 PM   #151
其卵
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by 小雨 :

呢度.../
本子夾左四年 BAND 都剩係識玩結他...
Bass 都可以玩到...
但係 drum 同 piano 完全唔掂...
但一 D 都唔悶...
玩4年都打唔掂drum?~~~攪錯....未至於完全唔掂呀..
我一星期夾一次..一個月因為夾到麻木哂而識打..
drum係咁多樣之中最唔需要後天訓練XDDDD....
其實反而係keyborad手,鼓手..夾好耐band都玩唔到結他
但係結他手多數玩番2年就識哂人地d野...
keyborad <--識番少少左右手既chord已經可以夾得出變化~
drum唔好哂$去學...你叫你個鼓手教番你兩三個Beat,d fill in野就自己即興黎就得

其卵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-03, 12:07 PM   #152
其卵
Game Master

註冊日期: May 2002
http://www.gaforum.org/showthread.ph...48#post1930648

請指教一下小弟..!謝謝! ...

其卵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-03, 07:26 PM   #153
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
請問咩叫hoe-down style ?
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-03, 04:41 PM   #154
Hikaru
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
<~結他
Hikaru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-03, 05:02 PM   #155
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
請問牧童苗計唔計

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-03, 06:45 PM   #156
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
我學小提琴的

請問我有什麼小提琴問題,可以在這裡問嗎?
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-03, 05:13 PM   #157
無敵鬼丸
Crazy Gamer
鈴木海斗~~

註冊日期: Aug 2003
學過吹喇叭~~
無敵鬼丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-03, 10:10 AM   #158
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
我想問17yrs 學電子琴會唔會遲左d???
and 一個電子琴幾$$$ 左右???
(唔係街邊個d )

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-03, 10:56 AM   #159
小雨

引用:
Originally posted by Misaki Taro :
我想問17yrs 學電子琴會唔會遲左d???
and 一個電子琴幾$$$ 左右???
(唔係街邊個d )
唔會...我都係早兩個月先開始玩...

價錢由一萬到十萬都有..
初學想買個好少少既二萬蚊左右都有交易..
用黎練習唔洗買好多音色果 D ...
自己認為夠用就得..

舊 11-28-03, 08:03 PM   #160
餃子
Crazy Gamer

引用:

自己認為夠用就得..
咁既價買數碼鋼琴都得
餃子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-03, 09:03 PM   #161
阿樂
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
我都有學鋼琴AND口琴~
阿樂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-03, 10:44 PM   #162
Misaki Taro

PSN  IDShSh4A
引用:

自己認為夠用就得..
幾百$$$ 個d 得唔得?????

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-03, 08:40 PM   #163
usayarE

有冇人有成隊band (即係有哂guitar, 鼓, keyboard) 既譜…?

岩岩星期五同d同學去夾,但係無譜…
舊 11-30-03, 08:31 AM   #164
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
Originally posted by onon :
有冇人有成隊band (即係有哂guitar, 鼓, keyboard) 既譜…?

我有 mr big 的not one night
要唔要 ???~~
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 12:37 AM   #165
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
我都有玩開鋼琴
中二個時考完8級就停左冇考試...
家陣plan緊考演奏級

大家研究下啦~~
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 08:44 AM   #166
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
Originally posted by 黃金之太陽 :
我都有玩開鋼琴
中二個時考完8級就停左冇考試...
家陣plan緊考演奏級

大家研究下啦~~
高人

係唔係考完演奏級可以教鋼琴的 ?
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 12:20 PM   #167
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
引用:
Originally posted by StOnE :
高人

其實8級都夠教人了
只不過唔可以教太高級(我諗教到5,6級到吧)
但我咁耐都未教過人
一D經驗都冇
舊 12-08-03, 04:23 PM   #168
usayarE

引用:

我有 mr big 的not one night
要唔要 ???~~
咩來架  未聽過

鋼琴教人係幾難的我發現,之前教過兩個完全唔識piano 既同學玩下
兩個都係教極屈起d手指

仲有講起教琴, 其實一個完完全全唔識音樂既人要學琴一開始應該點教法?我問我老師佢唔答我
舊 12-08-03, 10:57 PM   #169
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

引用:

咩來架  未聽過

鋼琴教人係幾難的我發現,之前教過兩個完全唔識piano 既同學玩下
兩個都係教極屈起d手指

仲有講起教琴, 其實一個完完全全唔識音樂既人要學琴一開始應該點教法?我問我老師佢唔答我
我都想知
舊 12-09-03, 12:42 AM   #170
餃子
Crazy Gamer

引用:

咩來架  未聽過

兩個都係教極屈起d手指

都要睇下教細路剩係大人
舊 12-09-03, 12:43 AM   #171
餃子
Crazy Gamer

引用:
高人

其實幾多級唔重要,最重要係識唔識教人
舊 12-09-03, 05:50 PM   #172
小雨

引用:
Originally posted by Misaki Taro :

幾百$$$ 個d 得唔得?????
得...
一個 KEY 得單音..
剩係要求出到聲既話一定岩你...

舊 12-09-03, 05:51 PM   #173
小雨

引用:
Originally posted by 餃子 :

咁既價買數碼鋼琴都得
咁本子寧願買部三角琴..\/

舊 12-09-03, 05:54 PM   #174
小雨

引用:

無譜點夾...
玩即興!? ?

你地買開咩類型架..?
通利都有好多 BAND SCORE 賣...
SEND 俾你就無謂...
一首歌起碼 40 PAGES...
分俾五個人...要 print 成 200 張紙..
買本 BAND SCORE 出去影印好過.../

舊 12-09-03, 09:50 PM   #175
usayarE

引用:

無譜點夾...
玩即興!? ?

你地買開咩類型架..?
通利都有好多 BAND SCORE 賣...
SEND 俾你就無謂...
一首歌起碼 40 PAGES...
分俾五個人...要 print 成 200 張紙..
買本 BAND SCORE 出去影印好過.../
我題意過買譜呢個建議, 但佢地話好貴, 之後不了了之

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:21 PM

手機版 | APP版