Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 08-19-21, 10:05 PM   #226
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
「雄霸」千葉真一因新冠肺炎病逝享年82歲
https://hd.stheadline.com/life/ent/r...%B482%E6%AD%B2

RIP 近年先知佢個仔係新田真劍佑 好靚仔
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-21, 06:30 PM   #227
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
可惜。 RIP

舊 12-13-21, 04:50 PM   #228
Heaven
Game Master

接種2劑疫苗被突破《RM》劉在錫確診新冠 緊急全面停工
https://tw.news.yahoo.com/%E6%8E%A5%...070711903.html

劉大神 都中招 睇緊韓綜短暫見唔到佢
舊 01-12-22, 07:37 PM   #229
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
衫領-->鎖骨-->XX......

記招剛完冇耐......

之前堆流出資料其實係咪ViuTV自己放出黎炒話題架......
不過之前街外都有人提過......
COLLAR正解係衫領...頭先強尼又引伸到鎖骨......
不過呢個字好似仲有一個意思係...狗圈......
Wing姐其實你係咪想測試一班領粉(仮)的純潔度呀......

至於人選同風格方面點睇...
可能會一路諗到D又寫多兩句...所以都應該會係遲D響番ViuTV個po度再講......

P.S. 個服裝指導好似響網上俾人圍毆緊......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-22, 11:22 PM   #230
肉羊哩咖
griffin611

名導演楚原逝世。

舊 03-14-22, 06:50 AM   #231
肉羊哩咖
griffin611

呢楝可以改得名:演 Thunderblot Ross,金像獎得主 William Hurt 逝世,終年 71 歲。

舊 03-17-22, 11:19 PM   #232
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

係…係本童子懶鬼搞到呢個po就黎變左RIP po……

近呢排其實都有以下新聞……
  • 古有姜維沓中屯田…今有祖藍強國掘金……
  • (自稱)鏡粉狙擊cctvb人員
  • 940920相關討論
  • MIRROR 上弦全員入圍百大美男榜候選名單
  • Apink靠粗口歌重新翻hit(大誤)

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 03-18-22, 01:17 AM   #233
肉羊哩咖
griffin611

唔好有壓力,本人以開過個新樓專講死兆星嘅⋯⋯

舊 03-18-22, 05:49 AM   #234
Heaven
Game Master

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
係…係本童子懶鬼搞到呢個po就黎變左RIP po……

近呢排其實都有以下新聞……
  • 古有姜維沓中屯田…今有祖藍強國掘金……
  • (自稱)鏡粉狙擊cctvb人員
  • 940920相關討論
  • MIRROR 上弦全員入圍百大美男榜候選名單
  • Apink靠粗口歌重新翻hit(大誤)
Apink粗口歌 呢單搞野, 我初頭聽宦唔多留意 過幾日就上YOUTUBE 熱聞
不過無娜恩出活動就始終無左D野咁
舊 03-18-22, 10:50 PM   #235
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

前夫票選「百大靚女選舉」賽果

前夫票選「百大靚女選舉」結果出爐!COLLAR包辦頭3名 花姐被讚世一

簡單黎講結果係咁……
第10名:Sofiee吳海昕 (=Yeesa@二月廿九+940920)
第9名:Hillary劉沛蘅 (@膠戰)
第8名:Yoyo葛綽瑤 (製作中新劇女一)
第7名:Jessica陳苡臻 (@試當真,YOLO)
第6名:Sumling李芯駖 (@COLLAR)
第5名:Stephy鄧麗欣 (ViuTV首席外援)
第4名:Shirley沈殷怡 (門面擔當+首席蟲師)
第3名:Candy王家晴 (@COLLAR)
第2名:Ivy蘇雅琳 (@COLLAR)
第1名:Day許軼 (@COLLAR)

表面上COLLAR包辦三甲好似掂哂…不過本童子覺得Wing姐見到個結果應該會好頭痕……
Yeesa竟然得第十咁後…只能講句佢真係冇乜選美運……
Jessica隔左成年都仲keep得到人氣…搵佢拍埋YOLICA(仮)正式將YOLO實體化話唔定有得諗喎……

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 03-21-22 09:02 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 03-26-22, 01:28 AM   #236
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
R.I.P.

佢配音的麥太同薯蛋頭太太真係深入民心。

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-22, 06:45 AM   #237
IDGAF
The One

自小睇Bruce Willis的動作電影長大,
覺得佢息影是一個時代的終結咁
一個咁出色的演員患上失語症真係好可惜…

Bruce Willis Steps Away from Acting Amid Health Battle | E! News
https://youtu.be/9auuYVldX7I

舊 03-31-22, 08:30 AM   #238
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
NO,會唔會變老人痴呆?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-22, 05:26 PM   #239
肉羊哩咖
griffin611

失語症似啲,講嘢唔靈。據維基條目講,讀寫同智力唔會受到影響。據聞佢一早賣咗佢個樣出去,等啲人可以 CG 佢個樣落去其他替身度繼續演出。

舊 04-01-22, 07:54 PM   #240
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

話說之前金草莓唔知Bruce患病之下…頒左個2021“杰”出表現大獎俾佢……
而家知道係個病影響之後唯有出道歉信補鑊……

其他近期新聞有……
  • TC Candler 搞課金結果玩死自己
  • Wyman: 你班xx俾我抖下得唔得……

死神Lv.3能力覺醒
舊 04-01-22, 09:02 PM   #241
肉羊哩咖
griffin611

金草莓嗰個係特登開個「獎項」出嚟⋯⋯

而家爆返出嚟,呢兩三年啲導演都知佢有事,好担心佢毎女全,而因為即場噏唔出啲對白,要後期弛配音,陰功。

舊 04-07-22, 12:26 AM   #242
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

https://hk.news.yahoo.com/王喜自爆pcr爆血-...142016009.html

係…本童子都明你驚果個檢測員真正身份係_____……
但係去到台灣用咁大吵大鬧0既方式黎投訴係咪有d……

死神Lv.3能力覺醒
舊 04-13-22, 09:53 PM   #243
IDGAF
The One

恭喜晒Britney Spears,感謝佢多年來一直提供J圖。

舊 04-15-22, 06:24 PM   #244
IDGAF
The One

廣告歌嚟講真係幾好聽,歌詞又有意思~!

【MC $oHo & KidNey - 夢想成真 2022 (feat. 譚仔女聲合唱團)】

https://youtu.be/qo1ans4NGfk

舊 04-17-22, 12:53 PM   #245
IDGAF
The One

本身有追晒《造星IV》的,
(利申:總決賽投咗比Day)
宜家見呢個咁入屋的節目出到3隊女團真係太好了,

睇《造星IV》覺得CK好叻,
識寫歌又識編舞,期待佢同VAL果隊女團
出道。

LollyTalk最先係因為有Day先留意,
睇最新MV,一眼淨係認到《造星IV》的阿蛋、阿Yo同Mei Mei,
有d轉咗造型就唔係好認得,
同埋唔記得佢係《造星IV》表演過乜…

不過,希望3隊女團真係要認真練好跳唱,
宜家香港就因為疫情等種種原因鎖咗關,
無"外國勢力"嚟香港演出,
先難得集中返去支持香港藝人。

【Viu1 娛樂新聞】《造星IV》另一女團Lolly Talk出新歌 Day@COLLAR建議服飾不要暴露
https://youtu.be/IsWe65AP6BQ
【2022年4月16日】

《全民造星4》一個節目,促成咗3個女團嘅誕生,有ViuTV嘅COLLAR之外,仲有Lolly Talk同5Trayz!其中Lolly Talk喺舊年12月,已經出咗第一首Cover歌,當時9位成員中係包括埋阿Day許軼嘅!後來阿Day確定加入COLLAR之後,Lolly Talk就淨返8位成員,最近佢哋推出第一首團歌《8SEC》!仍然老友嘅阿Day,噚日都有素顏現身佢哋嘅IG LIVE 幫姊妹們一齊宣傳!睇完Lolly Talk嘅新MV,除咗讚大家靚女之外,阿Day就唔係幾滿意阿Yo同MeiMei嘅歌衫,話佢地咁樣著太暴露,真係好嚴格啊!其實夏天就快到,間中清涼少少冇問題嘅!

LollyTalk《8SEC》 Official Music Video 【香港電競超級聯賽第二季】主題曲
https://youtu.be/jMsLEGwARXY

【Candy Ball @lolly.talk 聖誕特別版】我哋又合體喇大家鍾唔鍾意呢個xmas version呢?
https://youtu.be/9lUIuUyOOVg

舊 04-17-22, 11:32 PM   #246
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
作者: IDGAF 查看文章
[CENTER]
本身有追晒《造星IV》的,
(利申:總決賽投咗比Day)
宜家見呢個咁入屋的節目出到3隊女團真係太好了,

睇《造星IV》覺得CK好叻,
識寫歌又識編舞,期待佢同VAL果隊女團
出道。

LollyTalk最先係因為有Day先留意,
睇最新MV,一眼淨係認到《造星IV》的阿蛋、阿Yo同Mei Mei,
有d轉咗造型就唔係好認得,
同埋唔記得佢係《造星IV》表演過乜…

不過,希望3隊女團真係要認真練好跳唱,
宜家香港就因為疫情等種種原因鎖咗關,
無"外國勢力"嚟香港演出,
先難得集中返去支持香港藝人。
本童子反而覺得此一時彼一時……
有時個勢成左就唔同講法……
而且…由COLLAR出道個造型俾部份前夫嫌棄到上首歌造型180度轉黎睇……
其實好多人都係“口裏說哈韓…身體卻很日系……”……
唔信可以睇番呢度……
http://www.gaforum.org/showthread.ph...0#post11714640

p.s.
其實到決賽當日都仲未明阿Day強在邊度……
直到上個月睇左幾個日本節目先至明……
原來阿Day某程度上會算係弱化版齋藤飛鳥……

死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 04-17-22 11:46 PM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
舊 04-18-22, 01:04 PM   #247
IDGAF
The One

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
本童子反而覺得此一時彼一時……
有時個勢成左就唔同講法……
而且…由COLLAR出道個造型俾部份前夫嫌棄到上首歌造型180度轉黎睇……
其實好多人都係“口裏說哈韓…身體卻很日系……”……
唔信可以睇番呢度……
http://www.gaforum.org/showthread.ph...0#post11714640

p.s.
其實到決賽當日都仲未明阿Day強在邊度……
直到上個月睇左幾個日本節目先至明……
原來阿Day某程度上會算係弱化版齋藤飛鳥……
係《造星IV》其實Marf及經常同隊幾位幾乎由頭贏到尾,
反而到入決賽前Day失準衰咗,
先出手投票補送佢入決賽。

Day第一日出鏡已經覺得佢個樣好易認,
佢隻眼大到卡通片咁feel,
個人覺得佢的眼神似果期鬼滅之刃無限列車篇登場的炎柱煉獄杏壽郎
(希望不會被打…)
同埋係個比賽入面見佢行到可愛、形格、性感路線,
選女團無理由唔投比佢喎。

當時大家以為係日韓女團果種形式同風格,
所以到最後見COLLAR選Sumling入團都覺得震驚~!
一般嚟講Sumling應該做獨立女歌手行跳唱、形格、性感路線,
會好過同班細好多的妹妹一齊扮嗲、扮可愛

覺得K-POP國際化方面真係好成功,
最少佢哋d MV有提供英文等多國字幕,
完整放上Youtube免費睇。
舊 04-20-22, 01:42 PM   #248
IDGAF
The One

https://www.instagram.com/5trayz/

5trayz最後一位團員原來係"拉丁舞",
睇《造星IV》時,覺得佢行靚仔睇得最舒服,
好過當時另一位主力行TB路線的參賽者先。

此篇文章於 04-20-22 02:17 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 05-05-22, 12:33 AM   #249
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

才子真係用心良苦……
見到早幾日一班姜糖同神徒為個獎吵哂大鑊……
即刻走出黎吹幾句令十二派鏡粉再次團結一致……

死神Lv.3能力覺醒
舊 05-12-22, 04:35 PM   #250
IDGAF
The One

睇專訪呢兩隊《全民造星IV》女團都係自資的,
所以自由度比較大,希望佢哋會成功啦~!

《全民造星IV》除咗出咗隊COLLAR之外,
宜家係ViuTV出鏡率最高的反而係Sica幾線節目都見到佢,
《MM730》、《勁騎26》、《瘋火與膠七》等…:

Strayz EP2:Strayz組團只因心血來潮? 預告團歌內容及成員將各自單飛|Viu1 人物專訪

https://youtu.be/LtA0BR4FHag

ViuTV真人騷選秀節目《全民造星IV》「餘溫」強勁,當中嘅參賽者CK、VAL、榛綦、暐翹同Ariel近日自組女團Strayz出道,備受高度關注!組團咁大件事,但原來只係因為有次VAL邀請CK拍片嗰陣突然忽發其想組女團,聽落好似好兒戲咁,但實情係不知幾咁有計劃,而且目標明確,所以有好多人都好睇好佢哋㗎!

而要符合正式出道嘅條件,就梗係要派歌上榜啦!Strayz亦不敢怠慢,自爆已經錄好首支團歌兼拍埋個靚靚MV,仲率先喺今集嘅《Viu1 人物專訪》內首度公布歌名同首新歌嘅意思,唔係唔即刻click入黃Viu搵答案呀?喜事浪接浪呀!嗰頭預告有新歌推出,CK就做代表透露每位成員都會各自單飛出solo歌,嘩!咁就要等你哋嘅好消息啦!

Lolly Talk EP2:Yanny公認爛Gag王 Yo係團寵 阿妹負責搞笑但其實曾壓力爆煲|Viu1 人物專訪
https://youtu.be/TsttKQdFtsU

因為節目《全民造星IV》而誕生嘅女團Lolly Talk最近推出第一首團歌《8SEC》,真係恭喜晒啊!8位成員為咗俾大家了解佢哋更多,除咗分享團名背後意思,仲講出自己喺團內嘅角色擔當添!佢哋亦分享咗自組女團嘅苦與樂,而喺團入面其實有半數成員都仲係學生,分別係阿Yo、阿妹、阿蛋同Tania,要學業事業一齊兼顧都真係好辛苦㗎,阿妹仲試過壓力爆煲喺MV拍攝現場爆喊添啊陰公!不過另外4位成員亦唔好得幾多,事關都要過到父母個關啊!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
娛樂新聞報告 Vol. 10 Terry仔 Neo Entertainment TREND 1000 09-08-14 12:05 AM
tales of series VOL 2 盒蛋&膠扣 & DISSIDIA FINAL FANTASY TRADING ART VOL 2 sariel 買賣專區 5 10-12-13 10:38 PM
吹水專區 Vol.1738《~!@#$%^&^~!@#$%^!@#$%^&**&^%$#@!@#$%^》 Yakumo Fujii 吹水專區 1002 02-14-11 07:36 PM
利物浦之友 News & Discussion Vol.11 ~ [超聯戰報] 打呲戰復仇失敗,主場被愛華頓悶和 ~ syncmaster 球會討論區 1030 02-11-07 01:34 AM

現在的時間是 05:44 AM

手機版 | APP版