Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-22, 01:17 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Elvis | Austin Butler, Tom Hanks (24 June 2022)

講「貓王」Elvis Presley,尤其佢同出身個經理人嘅關係。康城首映咗,反應唔錯。

查過呢套唔係第一套以「貓王」為題材嘅電影~

舊 06-25-22, 11:19 AM   #2
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
準備睇IMAX, 唔知會唔會睇到震過貓王呢

此篇文章於 06-25-22 03:48 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-22, 02:33 PM   #3
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完, 基本上係傳記, 由細講到大, 有啲位跳得好快,不過足夠講明佢個style點黎,同佢幾咁enjoy果種表演方式,不過之前唔知佢原來後黎被哎吔經理人搞到咁慘
Austin 做得好好, 真係令貓王番生, 活現呢個white boy with black soul嘅音樂super hero; Tom Hanks做如企鵝一樣嘅villain 都好正, 一路越來越奸睇到你火滾

總結呢套係完全收貨嘅高質貓王致敬電影

此篇文章於 06-25-22 04:04 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-22, 05:44 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

呢套想睇,不過會睇 The Black Phone 先。

舊 07-01-22, 02:15 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完, 比預計中唔錯, 中間真係有D位急左, 以人物傳記黎講都算唔差.

講真, TOM HANKS扮嗰個所謂經理人在佢立場上係佢啱, 但整體黎講就梗係壞人一個LA, 所以用黎做主導係幾好, 如果單純講ELVIS一生就會幾悶...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-22, 06:21 AM   #6
肉羊哩咖
griffin611

Captain Marvel (DC 嗰個)

睇咗,男主角 Austin Butler 簡直 Elvis 上身,實在太似本尊,有時分唔到係紀錄片係係電影,加上鏡頭運用,有啲場面好似現場睇演唱會。佢同佢老婆啲事,好多漂白咗,而做佢老婆嘅 Olivia DeJonge 靚又入格。當然唔可以唔提 Tom Hanks 呢位「上校」,好叻操弄人,相當陰濕,演得好入格。啲演員實在太出式,有時投入到覺得係旁觀緊。

舊 11-20-22, 09:03 PM   #7
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Elvis 《貓王》

早前趁iTunes特價$48買咗Elvis《貓王》嚟睇,
第一次聽貓王的歌係因為Disney動畫Lilo & Stitch (扮嘢小魔星),
但就無乜研究佢的生平了,
淨睇呢套電影就覺得所有巨星都會經過被當係一件貨咁商品化,
同家人關係轉差,搞到好迷失,沉淪毒海,出軌等等…

基本上Bohemian RhapsodyRocketman個故事都係一樣咁發展。

戲中Elvis青年期果個造型,覺得似Justin Bieber多D,
佢個招牌動作算唔算係第一代電臀?

歌真係幾好聽,但中後段開始同經理人鬧翻好似長氣咗,
無開場果段咁好睇,但睇完主角整個生平故事,
到搭氣機告別之後果個最後演出真係好傷感。

睇完電影之後,應該會係音樂串流平台搵返貓王d經典金曲聽

https://www.imdb.com/title/tt3704428/

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E8%B...B6%AD%E6%96%AF

此篇文章於 11-20-22 09:12 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 10:04 PM   #8
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
如果講佢個樣的確唔多似, 反而動作搭夠...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Project Warlock II | 多人對戰 | 像素射擊 June 2022 Heaven PC電腦遊戲討論版 0 03-23-22 06:49 PM
[西片] Angel Has Fallen (2019) 白宮淪陷3 Gerard Butler, Morgan Freeman f2light 電影版 10 09-01-19 09:24 AM
[西片] Austin Powers 4 david 電影版 3 06-08-15 10:24 AM
[宣傳] 【HKU】《HOliday§tiME》女僕執事咖啡屋 Maid and Butler Café HKU動漫聯盟 Cosplay同人MIX討論區 3 03-25-12 08:19 AM
tom hanks新戲 - 快閃殺手 其卵 Neo Entertainment TREND 4 06-23-04 08:10 AM

現在的時間是 05:58 PM

手機版 | APP版