Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-13-20, 04:17 PM   #126
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
《鬼滅之刃》香港上映首日場次超過840場 開畫單日勁收304萬票房奪冠超越《天能》紀錄
https://hk.ulifestyle.com.hk/topic/detail/212942

香港都咁勁 
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-20, 04:37 PM   #127
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
IMAX版下週四有,到時去二刷
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-20, 05:00 PM   #128
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 野良猫 查看文章
IMAX版下週四有,到時去二刷
希望買到

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 01:37 AM   #129
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完,個人意見,畫面一流,但故事始終都係比唔到我感動既感覺,有點可惜

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 10:45 AM   #130
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
劇場只係頂盡係第二章
重有排講但之後又半年番?

動上年完後其實目的係想谷旺番九洲地區旅遊業

因為上年轉完年號後硬食幾個台風都損失慘重(當地新聞報到10月尾重播緊)

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 09:36 AM   #131
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
同動畫版一樣,劇場版都係「用連鎖快餐嘅名氣同餐單推銷五星級大廚嘅廚藝」
鬼滅靠ufo紅,ufo亦多得鬼滅突破宅圈向主流進發
+1

引用:
作者: anyone 查看文章
ufo戰鬥配樂真係無敵
梶浦大神

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
比Fate好睇,打鬥堅得,UFO實在強勁
FATE原作黨既我, 覺得HF講故事個水準高好多, 節奏掌握得好, D細節都好足
問題係FATE個內容量同背景實在太多, 點塞都好難2個鐘內解釋到,
相反鬼滅就簡單易入口, 容易衝出宅界

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完,個人意見,畫面一流,但故事始終都係比唔到我感動既感覺,有點可惜
+1
直頭覺得有D拖
TV打累個戰好似仲好睇D
不過畫面同動作表現真係頂尖

有雷感想:
隻上弦比我既感覺好似係未夠鐘完場要攝時間+炎柱打鬥場面唔夠, 所以出現...
炎柱死個陣個人都無乜太大感覺... 始終出場時間太少, 觀眾未係好熟佢
OT下, 當年結界師志志尾死個陣衝擊好多

此篇文章於 11-16-20 09:47 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 10:59 AM   #132
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
鬼滅都係一般人之間紅
宅宅好多都無感

比起tv唔覺有拖
我都覺打累比較好睇
對人形敵人有得過招好睇過打大怪獸

Btw估唔到香港都咁多人睇
明明得黃viu播
由手機版發出

此篇文章於 11-16-20 11:04 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 04:29 PM   #133
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
鬼滅都係一般人之間紅
宅宅好多都無感

比起tv唔覺有拖
我都覺打累比較好睇

明明得黃viu播
由手機版發出
睇劇場版果D人未必睇過tv版, 可能只係聽過個名或留意到好多product.

舊 11-16-20, 04:31 PM   #134
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
+1

其實唔算攝時間, 應該係用比較來襯托佢同佢果堆同級究竟有幾強.
再之後仲有戲份的.

舊 11-16-20, 06:02 PM   #135
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
鬼滅都係一般人之間紅
宅宅好多都無感

比起tv唔覺有拖
我都覺打累比較好睇

明明得黃viu播
由手機版發出
睇開對戰番真喺無乜感覺
好睇喺好睇,又未去到好神
好多人話蜘蛛打得好好,我又覺得未去到著哂火果隻燃
(反而後尾兩個柱喺幾好睇嘅)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-20, 06:31 PM   #136
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
睇開對戰番真喺無乜感覺
由手機版發出
Tv動畫來講戰鬥場面的確好高質
覺得會紅除左畫質同武肺外係因為劇情設定夠簡單冇乜專有名詞一般人都理解倒

19集果度正如好多人講咁如果一早開頭集數提左佢老豆條伏線會好好多
漫畫就話連載初期冇諗到
動畫組其實可以自己加
由手機版發出
舊 11-16-20, 09:28 PM   #137
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
睇開對戰番真喺無乜感覺
由手機版發出
好睇其實係兄妹合體技加新絕都殺唔到累

師兄一出拾壹型即秒

的確睇過港漫真係會覺得冇乜特別

日本計年齡層其實中年女居多?
有冇網站有統計數據?

233億日¥突破

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 11-16-20 09:39 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 09:46 AM   #138
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
Tv動畫來講戰鬥場面的確好高質
覺得會紅除左畫質同武肺外係因為劇情設定夠簡單冇乜專有名詞一般人都理解倒

19集果度正如好多人講咁如果一早開頭集數提左佢老豆條伏線會好好多
漫畫就話連載初期冇諗到
動畫組其實可以自己加
由手機版發出
UFO頂尖既作畫救左佢
加上故事幼青中都岩睇(雖然電影入面既自殺鏡頭我有一刻諗過會唔會有家長投訴)
專有名詞除左柱呀鬼呀之外, 好似真係無乜, 佢D乜乜呼吸其實全部都係用黎耍帥用

同意, 個度無啦啦回想爆發小宇宙咁, 太突然
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 10:51 AM   #139
Fio

註冊日期: Dec 2001
可能已經唔係睇少年漫畫嘅年紀, 劇情真係未至於吸引到話想追, 主角太完美太王道, 兩個配角太嘈啦
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 02:38 PM   #140
真!DC
Banned User
奉行我道

想佢出第二季架
不過到時應該冇晒班跟風

引用:
好鐘意隻歌,斬落去直入ED既演出都好讚
可惜下集一開始就反高潮
由手機版發出
舊 11-17-20, 06:04 PM   #141
野良猫
肥倫

引用:
UFO某程度係預咗睇動嘅人已經睇過漫所以有啲位佢會跳過唔提及住
正如上弦三點解會無啦啦出現,冇睇漫的話又係會黑人問號
舊 11-18-20, 04:41 PM   #142
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Ot: 揚威海外

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 08:58 PM   #143
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
本來覺得件事冇乜大不了,日本都成日用動漫人物做類似嘅宣傳活動,但抄到咁都唔認有抄,真係超核突(正苦唔承認二創所以香港係冇二創,一係有抄,一係冇抄)

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 09:55 PM   #144
野良猫
肥倫

引用:
作者: J+1 查看文章
柒出國際

諗番起以前鋼鍊時期見過張化粧品海報支嘢下面係個鍊成陣
舊 11-18-20, 10:49 PM   #145
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
梶浦大神
梶浦主要負責主題曲及個別BGM,大部分BGM由椎名豪作曲。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 11:29 PM   #146
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
想問睇左嘅師兄 字幕係咪得中字冇英文?
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 11:50 PM   #147
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: JoJo 查看文章
想問睇左嘅師兄 字幕係咪得中字冇英文?
無英文

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 11:51 PM   #148
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: casio 查看文章
本來覺得件事冇乜大不了,日本都成日用動漫人物做類似嘅宣傳活動,但抄到咁都唔認有抄,真係超核突(正苦唔承認二創所以香港係冇二創,一係有抄,一係冇抄)
支那式唔衰得

唯有厚顏無恥

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-20, 10:36 AM   #149
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
請和提子治郎一同修煉「侵權之呼吸」,向版權say no!」

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 01:29 AM   #150
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
煉獄大哥沒有輸

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] ディバインゲート アニメ化決定! 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 15 02-03-16 07:04 PM
「Mighty No. 9」アニメ化決定 supermanlady 日本動漫畫討論版 2 07-06-14 02:45 PM
[動畫] KARA、アニメ化決定! money 日本動漫畫討論版 2 12-05-12 02:02 PM
[動畫] 台北地下街のマスコットキャラ 莉洋ちゃん(CV:花澤香菜)アニメ化決定 money 日本動漫畫討論版 4 03-27-12 03:29 AM
カゲロウデイズ アニメ化決定 money 日本動漫畫討論版 0 10-20-11 05:46 PM

現在的時間是 10:25 AM

手機版 | APP版