Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-09-12, 12:12 PM   #301
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 卡柏 查看文章
唔係渣到爆,係冇野揾野黎做
學你話齋,出阿斯蘭傳仲實際...

另我想問呢人隻係咪有得接任?
我玩到天空城唯止都只係接過一 次去火山討伐既任...
但睇gnext又話有好多任可以用bug技...
bug技希望
為了一百萬稱號
極少買新劍和甲玩困難過得好苦

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 01:28 PM   #302
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
唔係渣到爆,係冇野揾野黎做
學你話齋,出阿斯蘭傳仲實際...
感覺上,
前世的劇情是主,現世的劇情是副。

可惜的是,看似不能操作前世的角色來戰鬥。
記憶中,NDS 版一開始的戰鬥是操作アスラ的,
PSV 版改成了純播片…
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 02:11 PM   #303
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
劇情真係好差XD
比我想像中仲衰~
節奏好差,行兩步又諗下以前佢地點點點點
我又冇得控制前世~~

現世人設衰過前世...冇癮

快d打爆算..雖然我打得好慢.
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 02:12 PM   #304
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ZOMA 查看文章
劇情真係好差XD
比我想像中仲衰~
節奏好差,行兩步又諗下以前佢地點點點點
我又冇得控制前世~~

現世人設衰過前世...冇癮

快d打爆算..雖然我打得好慢.
劇情繼承晒原作-垃圾www

前世原作一開始有得用一場

依家居然冇左 應該得番秘奧義見到前世w?

舊 02-09-12, 02:25 PM   #305
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
完全移植
一開始果度變左播動畫(2D)
動畫其實都OK ge...
不過呢個機會就咁消失

早知玩一路都冇時間玩 ge TOGf 啦
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 02:27 PM   #306
ゆり

引用:
作者: ZOMA 查看文章
完全移植
一開始果度變左播動畫(2D)
動畫其實都OK ge...
不過呢個機會就咁消失

早知玩一路都冇時間玩 ge TOGf 啦
togf故事對比起toi簡直一個天一個地

雖然togf故事都係差

舊 02-09-12, 02:37 PM   #307
pet3
The One

引用:
作者: ゆり 查看文章
togf故事對比起toi簡直一個天一個地

雖然togf故事都係差
低處未見低........
沒有最低只有更低....

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 02-09-12, 02:40 PM   #308
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: pet3 查看文章
bug技希望
為了一百萬稱號
極少買新劍和甲玩困難過得好苦
大約係先接任,再退任,將個grade維持到某個水平,再去gd換野...
詳情要返去睇完再話到你知, 不過,我都唔知咩係gd....
今晚講完你聽如果你明既話麻煩話聲我知

講開百萬盃,消費千萬簡直係折磨...
仲有維持lv4 10mins, 100 combo, 我認我根性有限....
大家有冇咩正連技推介!

此篇文章於 02-09-12 02:52 PM 被 卡柏 編輯。
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 02:49 PM   #309
pet3
The One

引用:
大約係先接任,再退任,將個grade維持到某個水平,再去gd換野...
周目商店的G值吧

可以用g購買下周優惠 例如exp 10倍(2倍x5倍)

FGO 目標預算
舊 02-09-12, 03:04 PM   #310
dark_ming_
Crazy Gamer

引用:
好像是因為計算上的方法,而產生出來的 bug。
例如:
買東西所需 gd 顯示為 34,而你身上剛好是 34。
這樣你是能夠購買的。
可是,雖顯示為 34,實際卻是 34.xx。
於是在扣數時就會出現問題,使得所持 gd 變成天文數字。

這個是 NDS 版的 bug 來的。
PSV 版已經沒有接任務這回事,所以 TOIR 是沒有這個 bug 的。

此篇文章於 02-09-12 03:10 PM 被 dark_ming_ 編輯。
舊 02-09-12, 07:31 PM   #311
pet3
The One

真係單看op 已經輸好大的toi

FGO 目標預算
舊 02-09-12, 07:34 PM   #312
ゆり

引用:

真係單看op 已經輸好大的toi
toh op都係hea整的說

舊 02-09-12, 07:45 PM   #313
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
睇CG版版啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-12, 07:55 PM   #314
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 小嘉 查看文章
睇CG版版啦
唔好玩了,我果時兩隻都有買,睇完個CG版個opening已經黑歷史左佢了
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-12, 03:40 PM   #315
卡柏

有冇版友知各人既最後武器位國?
差男女主角...
舊 02-10-12, 03:58 PM   #316
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
引用:
有冇版友知各人既最後武器位國?
差男女主角...
即係第2奧義果把?
男主角係一開始果個迷宮,女主角係推冰果個迷宮入面
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-12, 08:14 AM   #317
pet3
The One

終於昨晚打贏故事最後大佬了(即zzz)
最後都無講女人型同QQ 是咩人

佢自稱是外國人
但點睇都係異次元世界的人
故事仲有無講他們 ?

FGO 目標預算
舊 02-13-12, 02:36 PM   #318
卡柏

引用:
終於昨晚打贏故事最後大佬了(即zzz)
最後都無講女人型同QQ 是咩人

佢自稱是外國人
但點睇都係異次元世界的人
故事仲有無講他們 ?
冇講.....
但你睇佢兩個死後被回收,異次元世界是也....
打到最後,只可以講,沒有更爛吧

另,想問佢爆機後用grade繼承果度,點解ap x 2冇得開既?
舊 02-13-12, 03:07 PM   #319
pet3
The One

引用:
冇講.....
但你睇佢兩個死後被回收,異次元世界是也....
打到最後,只可以講,沒有更爛吧

另,想問佢爆機後用grade繼承果度,點解ap x 2冇得開既?
你用保留LV 不就可以嗎 ?

我煩緊G值
我得1200....(不過故事中的G商店東西全購買完成)

--------------------

康威應該唔係未來人就是異世界人
QQ 就成日想學科技帶回去
他們2人的國家(世界?) 是對立的下次正式見面就是殺死對方的戰場

康威和QQ 係全隻遊戲最大的迷
竟然唔講
我玩果時仲一直等緊佢背後偷襲露嘉
露嘉跌落街時佢立即跳去救佢
點睇都可以出未來篇的.....(TOG-F 調)

FGO 目標預算

此篇文章於 02-13-12 03:23 PM 被 pet3 編輯。
舊 02-13-12, 04:30 PM   #320
u3li
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2007
依家玩到果園...
你地覺得邊四個角色最好用?
u3li 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-12, 08:35 PM   #321
dark_ming_
Crazy Gamer

引用:
作者: u3li 查看文章
依家玩到果園...
你地覺得邊四個角色最好用?
我覺得最好用的是イリア。
普攻是遠攻,hit 數不少,可以保持距離作出攻擊,看情況補血。
攻高度比リカルド低般,不怕像打不到矮的敵人。

近攻的就各有所長,都不錯,唯一覺得比較難用的是エルマーナ。
攻擊距離短,不太好打中敵人,尤其是有鋼體的。
另外,也不太適宜與同伴一起連擊敵人,
很多時敵人被同伴打開了少許,她的攻擊就打空氣了。

至於コンウェイ,普攻很好,遠遠的敵人都打得中,
攻擊範圍也不少,可以同時打中兩個敵人。
裝 ovl 中可隨意連擊的技能,不停的普攻,好像不錯。
普攻實在太好用了,常常忘了放術…
舊 02-13-12, 10:52 PM   #322
pet3
The One

平時
我自己用露嘉
名塚佳織 做偷+回(固定)
之後康威就任意魔法攻擊(固定)
最後就龍女再偷野

間中把龍女轉落黎
用下其他人

FGO 目標預算
舊 02-14-12, 12:39 AM   #323
卡柏

引用:
你用保留LV 不就可以嗎 ?

我煩緊G值
我得1200....(不過故事中的G商店東西全購買完成)

--------------------

康威應該唔係未來人就是異世界人
QQ 就成日想學科技帶回去
他們2人的國家(世界?) 是對立的下次正式見面就是殺死對方的戰場

康威和QQ 係全隻遊戲最大的迷
竟然唔講
我玩果時仲一直等緊佢背後偷襲露嘉
露嘉跌落街時佢立即跳去救佢
點睇都可以出未來篇的.....(TOG-F 調)
爆機後可以用grade換野繼承,當中有好多項都係灰格唔俾用grade換
例如,exp我最多可以換1.2倍, 冇得換2倍,因為灰格唔俾揀....
我想要ap x2係因為個技能表睇落去到lv99都開唔晒
舊 02-14-12, 08:39 AM   #324
pet3
The One

引用:
爆機後可以用grade換野繼承,當中有好多項都係灰格唔俾用grade換
例如,exp我最多可以換1.2倍, 冇得換2倍,因為灰格唔俾揀....
我想要ap x2係因為個技能表睇落去到lv99都開唔晒
修練了3小時
已經由1200>3200
今晚再修練多都2小時 到5000就足夠
順便比把魔劍吸下血

魔神劍炎和炎插果招都400-500次

這個最少要玩3周先白金到吧

1周
アイテム引継ぎ120
ガルド引継ぎ100
グレード引継ぎ10
パラメータ引継ぎ200
称号引継ぎ100
絆値引継ぎ10
レイヴ引継ぎ50
作戦引継ぎ10
レシピ引継ぎ100
キャラ使用回数引継ぎ10
アイテム所持数99個500
キャパシティ2倍 1500
獲得経験値2倍 700
スキットプレイヤー全解放 1000
モンスター図鑑引き継ぎ10
獲得GRADE2倍 500

2周全稱號,lv200,全技能,全料里99,最少做3把露嘉外的最強武器
最後希望絆有全7星,全小劇場要早在1周去2周時G值開到2周爆機後先睇到
在2周貯到9999G 給3周廢棄用

3周(之後會廢棄)
用9999值買大量外掛(cp 2倍,士氣2倍,ovl 2倍,魔劍999攻)
拿lv30 破關,15小時破關 ,用對話拿到全10星

FGO 目標預算

此篇文章於 02-14-12 08:45 AM 被 pet3 編輯。
舊 02-14-12, 01:27 PM   #325
卡柏

pet3你根性好強!!
我都好想白金呢隻,但真係超難.....
絆7星真係錯一次都去唔到.....@@

我估唔到自己會咁投入隻game Orz...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] TOV TOS TOARISE - 全機種挑戰trophy 實績攻略討論區 (禁:性風進入) 武藤遊戲 攻略及心得交流區 1007 02-21-24 12:57 PM
[PS3] 「テイルズ オブ エクシリア(TALES OF XILLIA)」攻略スレ Vol.1 money 攻略及心得交流區 724 05-31-13 06:49 PM
[多機種] (PS3/Wii)Tales Of Graces f - テイルズ オブ グレイセス f - 攻略討論區 fantasy俊仔 攻略及心得交流區 566 09-12-11 02:54 PM
[NDS] Tales of Innocence [已售] romrom2004 手提遊戲機討論版 242 12-19-07 11:52 PM

現在的時間是 08:11 AM

手機版 | APP版