Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-09, 10:40 PM   #176
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: Castor 查看文章
但睇番又有CG果d喎有冇人知點先繼承到
繼承唔係只會繼承個特技list咩?
即係可以跳黎學,但都係要用pts

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 12:14 AM   #177
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 尼路 查看文章
路過問一句,唔計人設今集玩唔玩得過?因為太多大作,有d唔知買唔買好,但看別人的情報又好似好有趣……
我覺得今集好坃左,流程快,中毒性高,不知不覺就攻略左1個
今集雖然人設麻麻,但係佢靠半動畫system同衣著彌補左人設不足之處,淨係講衫我會俾佢爆分
加上人物性格分明,event又正(我已經深深落入都子&瑠依既圈套)
絕對可以買~~
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 12:15 AM   #178
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
路過.... PSN J 有得 DL 新 OP 同 ED 兩個
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 09:15 AM   #179
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
路過.... PSN J 有得 DL 新 OP 同 ED 兩個
隨便一問,其實點用psn dl野?一定要有ps3先得?

舊 12-08-09, 09:45 AM   #180
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
PSN 其實可以用PSP上網去DL 野, 我都只係DL左新OP
引用:
作者: kaichung20 查看文章
我覺得今集好坃左,流程快,中毒性高,不知不覺就攻略左1個
今集雖然人設麻麻,但係佢靠半動畫system同衣著彌補左人設不足之處,淨係講衫我會俾佢爆分
加上人物性格分明,event又正(我已經深深落入都子&瑠依既圈套)
絕對可以買~~
無錯人設雖則唔算好好,但性格真係好吸引我, 琴日開始玩七河果然好似有位大大咁講笑死人,睇MGS,大叫蛇叔果下真係笑死
都子更加唔洗講好少角色我想攻略哂4張CG

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 09:57 AM   #181
尼路
The One

引用:
PSN 其實可以用PSP上網去DL 野, 我都只係DL左新OP
就係唔明點用psp連上psn……就咁直接在game下話連唔上/搵唔到psn……

舊 12-08-09, 10:12 AM   #182
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
就係唔明點用psp連上psn……就咁直接在game下話連唔上/搵唔到psn……
Menu最右果行

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 12-08-09, 10:24 AM   #183
尼路
The One

引用:
Menu最右果行
現在先發現……即是要先登入才進game dl吧……

舊 12-08-09, 10:27 AM   #184
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
現在先發現……即是要先登入才進game dl吧……
唔係Menu最右應該有得登入psn,不過唔知係唔係日本acc限定先有d野 dl我自己就用日本acc

舊 12-08-09, 10:35 AM   #185
尼路
The One

引用:
唔係Menu最右應該有得登入psn,不過唔知係唔係日本acc限定先有d野 dl我自己就用日本acc
咁game入面個dl玩野麼……遲d搵個wifi試下先……謝謝。

舊 12-08-09, 10:53 AM   #186
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
咁game入面個dl玩野麼……遲d搵個wifi試下先……謝謝。
一個係裝GAME,一個係合成語音

舊 12-08-09, 12:03 PM   #187
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
安裝了.但不會用.....>_<
Sorry,誤導了您。

聲音合成必須用wireless才搞到,mediaGo只係for冇wireless而又想用PSP下載PSstore的付費遊戲或追加內容
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 12:27 PM   #188
尼路
The One

說到Media Go要點先可連去日本?

此篇文章於 12-08-09 12:32 PM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 12:39 PM   #189
tsddr
Crazy Gamer

引用:
說到Media Go要點先可連去日本?
申請PSN日本account
舊 12-08-09, 12:44 PM   #190
尼路
The One

引用:
作者: tsddr 查看文章
申請PSN日本account
入到了,但追加dl唔係所有game都有……即係都要焗用wifi……

舊 12-08-09, 12:49 PM   #191
tsddr
Crazy Gamer

引用:
入到了,但追加dl唔係所有game都有……即係都要焗用wifi……

應該剩係得PSP game追加DL

我想知邊隻game冇追加dl?
舊 12-08-09, 02:40 PM   #192
尼路
The One

引用:
應該剩係得PSP game追加DL

我想知邊隻game冇追加dl?
搵唔到有育足6的追加球員,心跳4的op就有……

舊 12-08-09, 02:48 PM   #193
tsddr
Crazy Gamer

引用:
搵唔到有育足6的追加球員,心跳4的op就有……

育足6的追加球員有呀,您禁育足6佢自動會show晒出黎,你再試下
舊 12-08-09, 02:51 PM   #194
尼路
The One

引用:
育足6的追加球員有呀,您禁育足6佢自動會show晒出黎,你再試下
頂……就咁打育足和在追加找就無……原來就在頭一頁……
看來這東西要學懂怎用要一段時間,謝了。

舊 12-08-09, 06:37 PM   #195
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
今集意外地好多女角都當傳說之樹無到咁~
搞到我最初以為爆唔到機..............

舊 12-08-09, 09:00 PM   #196
HM

註冊日期: May 2007
又攻略完一條線
都子好掂,閃3年邊度夠?起碼閃足30年啦
又一個好想佢做我老婆既囡
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 11:04 PM   #197
HM

想攻略會長,有咩培育方法可以提議?

引用:
作者: Asurada 查看文章
入超一流大學最少要文系理系藝術各320以上............
我250以上都係全級第五,入一流大學,不過會長好似都只係去到一流大學
引用:
咁可能同學部及數值都有關~
但單單數值應該無關係,因為我每次都係文化祭搵星川先可以俾我入學生會
睇強國網站係講要選舉期間全能力50定唔知60以上,但根性唔識升...
舊 12-08-09, 11:06 PM   #198
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
今集意外地好多女角都當傳說之樹無到咁~
搞到我最初以為爆唔到機..............
因為去左傳說之鐘
仲有舞佳姐蒲頭笑死我
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-09, 11:38 PM   #199
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
攻略會長失敗............(明明能力去到一流大學)
加上由第二年中已經面紅,第三次未到已經拖手+爆心..........
最後唔知差o的乜.........

舊 12-08-09, 11:49 PM   #200
HM

引用:
攻略會長失敗............(明明能力去到一流大學)
加上由第二年中已經面紅,第三次未到已經拖手+爆心..........
最後唔知差o的乜.........
睇強國網站測試係全能力220以上,容姿果d都計

論壇跳轉

現在的時間是 04:57 PM

手機版 | APP版