Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-19-08, 01:38 PM   #276
真仔
God of Gamer

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: marumaru 查看文章
看完,可能而家我重玩緊隻game關係...看到今話真係好趕和cut了好多。

嘛,我也明白唔cut就會做唔晒故事出來。
睇圖好似cut勁多

糧食車入城
河邊沼氣不殺アリエッタ變左城入面
咁luke被捉+天台對打事件都會冇左掛

因為アリエッタ好似暈左

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 01:53 PM   #277
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
tv版劇情去得咁快...我打機果邊追唔切

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 04:08 PM   #278
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
アリエッタ 萌

cut+改左唔少野, 半集 ko 廢別墅
銀色流星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 04:14 PM   #279
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
cut 其實都唔緊要
而家都係唔會上文唔接下理

不過玩過game就會覺得感覺差左
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 07:17 PM   #280
ai.
RELEASED

故事去得好快~cut左些角色和好多戰鬥,包括boss戰.
如果打機都係咁,時間可以節省了不少~

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 07:20 PM   #281
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: AiStudio 查看文章
打機都係咁既話就唔洗10個鐘就爆機了

舊 10-19-08, 08:02 PM   #282
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: AiStudio 查看文章
睇動畫真係唔覺アリエッタ有幾勁,被桃井打一搥就昏左
遊戲中淨係hard都猛到咩咁,中佢兩野譜術已經埋單…加埋兩隻禽獸走黎走去抽水
家陣去番軍港搭船,同動畫同步xd

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 08:11 PM   #283
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
遊戲中淨係hard都猛到咩咁,中佢兩野譜術已經埋單…加埋兩隻禽獸走黎走去抽水
佢戰鬥係靠兩隻猛獸, 佢自己本身係唔勁喎
試幻想 boss戰時佢冇左兩隻野獸係咪好易打呢

此篇文章於 10-19-08 08:17 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 10:51 PM   #284
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
今集幾好喎 CUT走曬d唔重要既劇情再改下 完全唔覺發展怪~
不過天台打變左城裡面打~
引用:
我打個時搵3條友圍住アリエッタ黎打 冇位比佢放譜術.
搞掂左佢先慢慢打個兩隻禽獸.
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 11:05 PM   #285
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
第二期Tales of magazine出左了,用男女主角做封面
比第一期多左成50頁,同Tales of無關既大約得10頁

此篇文章於 10-19-08 11:09 PM 被 stephen1980 編輯。
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-08, 11:42 PM   #286
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
個獸使蘿莉萌殺o左我.....

艾莉斯黑面好正XDDD

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 12:05 AM   #287
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
阿修個樣都唔知hide乜鬼
橫掂op都出jor

舊 10-20-08, 12:09 AM   #288
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
摭左反而此地無銀

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 03:58 AM   #289
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: 真!DC 查看文章
佢戰鬥係靠兩隻猛獸, 佢自己本身係唔勁喎
試幻想 boss戰時佢冇左兩隻野獸係咪好易打呢
UK下兩隻畜牲無本人咁勁
畜牲們電腦有時都叫識擋, 佢譜術次次電腦都唔識擋直接收檔
引用:
作者: メソウサ 查看文章
阿修個樣都唔知hide乜鬼
橫掂op都出jor
留返d神秘感, 反正op都無講佢係邊個
只不過官網都有, 佢一直唔出樣又係想點a

留返兩雄格劍一幕黎個大d既震撼a

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-08, 09:39 PM   #290
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
隻game買左番黎咁耐都未有時間玩, 係時候攞番出黎玩了
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-08, 05:01 PM   #291
fanling3
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagkamigishi
引用:
作者: 銀色流星 查看文章
アリエッタ 萌
真係聽唔出係雪野大姊

舊 10-26-08, 01:31 AM   #292
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 10-26-08, 07:44 PM   #293
闇影風

Nintendo Switch ID207717831903
下集有漆黑之翼

另外死神出果幕既gag出晒, 薔薇+流鼻涕+小強般的生命力

常駐突滿村姑或鶴媽
舊 10-26-08, 08:45 PM   #294
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
應該第7~8集...某個大EVENT

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 10:39 PM   #295
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: 闇影風 查看文章
下集有漆黑之翼

另外死神出果幕既gag出晒, 薔薇+流鼻涕+小強般的生命力
死神就出哂,但真就咩都無,連向阿凱落咒都cut埋
明明係最有型有款個個

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-08, 12:11 AM   #296
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
老師點睇都似唔係好人咁樣
少爺仔係阿修複製人,咁阿修佢本身係唔係都係王族o尼

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-08, 12:12 AM   #297
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: Castor 查看文章

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-08, 12:15 AM   #298
闇影風

引用:
死神就出哂,但真就咩都無,連向阿凱落咒都cut埋
明明係最有型有款個個
但都係最乞人憎果個b
引用:
作者: Castor 查看文章
少爺仔係阿修複製人,咁阿修佢本身係唔係都係王族o尼
通常做師父唔係要殺就變敵人, RPG慣例a
Asch先係真真正正既Luke, 家陣做主角只係複製出黎

常駐突滿村姑或鶴媽
舊 10-27-08, 12:27 AM   #299
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 闇影風 查看文章
但都係最乞人憎果個b

通常做師父唔係要殺就變敵人, RPG慣例a
Asch先係真真正正既Luke, 家陣做主角只係複製出黎
點解D師父唔可以好到尾
o尼個我都知道,其實整複製人目的就係好似今集所講要兩個人先出到第七譜術,而阿修就可以控制到另一個人一齊出

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-08, 12:29 AM   #300
小嘉
The One

死神不嬲出黎都gag
打機都唔多覺佢勁
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Tales of the Abyss(仮題) money 手提遊戲機討論版 390 06-07-17 02:50 PM
[問題] 哪裡有the best版TALES OF THE ABYSS賣 112914 電視遊戲討論版 2 10-08-08 10:30 PM
[PS2] Tales of the Abyss 深淵傳說 攻略心得 vol.2 武藤遊戲 攻略及心得交流區 67 12-03-06 05:03 PM
Tales Of The Abyss 一些cosplay House Cosplay同人MIX討論區 9 01-05-06 09:14 AM
[PS2]Tales of The Abyss [發售中] (予約特典 Tales of Phantom) steve 電視遊戲討論版 386 12-16-05 02:52 PM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版