Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 
Mac 討論區>Mac 討論版成立!(a.k.a. I'm a Mac 報到/愛機申報區)
半人馬-RigiL- 10:42 PM 07-28-11
用左3天了~ 現在來報到 \
第一次買notebook
第一次買APPLE~
第一次用mac OS
終於買左Macbook Air 2011 最basic 的13"
滿意度: 100%

開盒

HI_Ricky 11:12 PM 07-28-11
咁你有無息房燈感受下?
半人馬-RigiL- 11:15 PM 07-28-11
作者: HI_Ricky:
咁你有無息房燈感受下?
無啊~ 怕睇壞眼
平時都無開backlit, 怕食電
HI_Ricky 11:24 PM 07-28-11
作者: 半人馬-RigiL-:
無啊~ 怕睇壞眼
平時都無開backlit, 怕食電
backlit食唔到幾多電,而且環境喑先會自動開,唔好浪費咁好的設計,好多人恨到恨唔到
半人馬-RigiL- 11:28 PM 07-28-11
作者: HI_Ricky:
backlit食唔到幾多電,而且環境喑先會自動開,唔好浪費咁好的設計,好多人恨到恨唔到
仲以為會晒好多電~
你咁講, 我就開啦
暉暉816 11:35 PM 07-30-11
第一次買mac,
係mba 13吋,
開個手寫都試咗好耐至得,
不過真係幾正!
(呢篇野用mba回的)
請多多指教呢!
半人馬-RigiL- 01:52 AM 07-31-11
作者: 暉暉816:
第一次買mac,
係mba 13吋,
開個手寫都試咗好耐至得,
不過真係幾正!
(呢篇野用mba回的)
請多多指教呢!
我都係第一次買 mac /\
都係13”~ 多多指教~
lumune 12:20 PM 10-08-11
我回來了~~
2011 MacBook Air 13" 128GB

好似中咗samsung ssd
shield 12:21 AM 02-05-12
bought a mac book pro
where can i turn on "backlit"?
Metal Gear NT 12:27 AM 02-05-12
作者: shield:
bought a mac book pro
where can i turn on "backlit"?
System Preference>Keyboard>Auto illuminate keyboard in low light

or simply press the F5, F6 button to control backlit
沒名字的?君 02:16 AM 02-20-12
由於部初代MACBOOK突然暴斃
所以買左部MacMini代替

10.5跳左去10.7
好多野都仲未用慣

Kris 03:30 PM 03-13-12
唔知邊度問。。。係度想問下,有冇咩好既keynote教學網站/ free theme download既網可以recommend下,謝!!!\\\

*同埋想問,mac keynote 09 係咪fully compatible with ipad2既keynote? i。e。唔走位。。。/個d
elmond 10:49 PM 05-13-12
女朋友唔識用mac但又係都要買,最後入左air.....
想問有冇咩必裝的software(free)?
thx~
Metal Gear NT 11:08 PM 05-13-12
作者: elmond:
女朋友唔識用mac但又係都要買,最後入左air.....
想問有冇咩必裝的software(free)?
thx~
其實本身OS X + iLife都已經好多嘢玩

補完吓有......
Adium
Dropbox
HandBrake
VLC

另外開Mac App Store
睇睇有咩啱用,好多寶藏~
elmond 01:02 PM 05-14-12
Thx,叫女朋友dl左先,不過聽佢講appstore好多都要錢,本身iphone免費的,Mac都是要錢
由手機版發出
Metal Gear NT 01:24 PM 05-14-12
Thx,叫女朋友dl左先,不過聽佢講appstore好多都要錢,本身iphone免費的,Mac都是要錢
由手機版發出
咁我又冇特別留意
不過感覺上iOS唔駛錢o既又真係好用、設計得好既唔少
Mac上唔駛錢o既又真係好用、設計得好既...相對上少
elmond 04:21 PM 08-08-12
想問macbook air可否裝多一個windows OS?
一小英口 12:12 AM 12-05-12
去九龍塘買左部mini 番屋企試玩
非常滿意iphoto 操作同方便程度

但始終冇獨顯都係差咁d野 (打cs:go 係就係超順, 但講緊係行800x500 )
加上仲要用埋黎睇電視, 廢事買多隻電視手指

過幾日都係要拎去退貨

等有retina imac 就去馬了
Fean 02:13 AM 12-05-12
Retina iMac隨時要等到2014年中先有
Strider 09:42 AM 12-05-12
想問macbook air可否裝多一個windows OS?
可以, 你個hdd有位就得
DC 97 10:19 AM 12-05-12
作者: 一小英口:
去九龍塘買左部mini 番屋企試玩
非常滿意iphoto 操作同方便程度

但始終冇獨顯都係差咁d野 (打cs:go 係就係超順, 但講緊係行800x500 )
加上仲要用埋黎睇電視, 廢事買多隻電視手指

過幾日都係要拎去退貨

等有retina imac 就去馬了
用過都可退?
Kris 11:15 AM 12-05-12
作者: DC 97:
用過都可退?
apple store買14日可以的
一小英口 12:07 AM 12-07-12
作者: Fean:
Retina iMac隨時要等到2014年中先有
等囉, 時間問題o者

眼疾呢d野真係冇得醫就冇得醫
幽浮-_- 02:57 AM 01-08-13
作者: Kris:
apple store買14日可以的
咁會唔會唔少人體驗14日試機後退貨拎番D錢? XD

另外...佢地回收番D貨又patch番入盒當新機賣?
PTX-003C 03:11 AM 01-08-13
作者: 幽浮-_-:
咁會唔會唔少人體驗14日試機後退貨拎番D錢? XD

另外...佢地回收番D貨又patch番入盒當新機賣?
好似有repackage fee

最好唔好....容量好杯具, 而且部機會好熱
1 2 3 4 5 6 7 

返回主題版面