Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-17-12, 09:24 AM   #101
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
果然係係上一期已經中左幻術
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-12, 10:58 AM   #102
是但啦
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
幽遊白書入面無畫過戶愚呂兄既所見所聞。雖然都有呢種諗法,但第一時間諗到既係JOJO第五部黃金體驗鎮魂曲打中迪亞波洛嗰種無止境既死,不過兜既情況就比較單一……
是但啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-12, 12:16 PM   #103
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我唔係好明膊頭果幾滴水同地上踩到攤野個意思…係唔係中幻術嘅伏線嚟? 即係未解釋,定還是已經解釋左係咩意思?

即係話佢中左不停rewind緊嘅幻術?

舊 05-17-12, 12:39 PM   #104
是但啦

引用:
作者: Fean 查看文章
我唔係好明膊頭果幾滴水同地上踩到攤野個意思…係唔係中幻術嘅伏線嚟? 即係未解釋,定還是已經解釋左係咩意思?

即係話佢中左不停rewind緊嘅幻術?
係事發經過既細節,不斷重複。例如最後總會係見到鼬用鴉分身之後兜被鼬斬左隻角,然後兜一掌打落去草薙劍度令兩人分開,之後鼬又再次叫佐助唔好遠離佢……總之就無止境咁輪迴落去。
舊 05-17-12, 04:37 PM   #105
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 是但啦 查看文章
係事發經過既細節,不斷重複。例如最後總會係見到鼬用鴉分身之後兜被鼬斬左隻角,然後兜一掌打落去草薙劍度令兩人分開,之後鼬又再次叫佐助唔好遠離佢……總之就無止境咁輪迴落去。
我想問下係幾時發動?被斬果刻?

不過我比較想知用後有乜後果

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-12, 05:48 PM   #106
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章

一係肓,一係死既姐~
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-12, 05:57 PM   #107
KARAS
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDrazgriz13ghost
引用:

幾時開始已經唔重要...我剩係知今話慳水慳力
其實呢招都幾絕, 迫兜強制自行解除禁術 令鼬不能再生, 解除幻術

《 N  Music No Life》
KARAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-12, 07:03 PM   #108
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 天立﹏. 查看文章
其實呢招都幾絕, 迫兜強制自行解除禁術 令鼬不能再生, 解除幻術
應該唔會,兜應該只可不斷強制重複動作,如果唔係算乜禁術

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-12, 08:43 PM   #109
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: vov430 查看文章
應該唔會,兜應該只可不斷強制重複動作,如果唔係算乜禁術
但鼬話命運決定權係兜手上,所以應該走得甩,唔會好似戶愚呂兄咁可憐,完全都唔知咩事 ...
講到鼬咁屈,其實佢當初自己 KO 假班都得啦 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 01:11 AM   #110
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
應該係當兜決定唔玩去配合幻術入面個鼬達成某條件就會解開....掛
==========================
最睇唔明係last果頁見到有3隻角o係地下

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」

此篇文章於 05-18-12 02:29 AM 被 加瑪 編輯。
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 09:37 AM   #111
惡魔X魔鬼
Game Master
[=" o "=]

註冊日期: Sep 2003
引用:
而家鼬+佐助同兜打,都好似只係平手
如果真係解除禁術,冇左鼬
佐助好大機會會輸喎
其實風險都好似好大下
惡魔X魔鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 10:43 AM   #112
奇蹟少年J
Ultimate Gamer
高登駐GAF特派社員

註冊日期: Dec 2004
killer queen bite the dust

舊 05-18-12, 11:18 AM   #113
是但啦

引用:

兩個可能性,第一個可能性係鼬話要用伊邪那美嗰陣兜就中咗招,第二個可能性係鼬隻左眼第一次消失咗萬花筒寫輪眼嗰陣兜就中咗招。

引用:
作者: 惡魔X魔鬼 查看文章
一係肓,一係死既姐~
同伊邪那歧一樣,一用隻眼就會失去光明啊。

引用:
應該係要用幻術去瞭解兜版穢土轉生既內容,然後解決穢土轉生既宇智波斑,不過估計鬼燈水月所睇到大蛇丸既卷軸策略內容應該會係時候發揮佢既效用。

引用:
作者: Shadow 神 查看文章
但鼬話命運決定權係兜手上,所以應該走得甩,唔會好似戶愚呂兄咁可憐,完全都唔知咩事 ...
講到鼬咁屈,其實佢當初自己 KO 假班都得啦 ...
所謂既命運決定權喺兜手上,係指佢自己先前既行動決定咗佢喺伊邪那美裏面既命運,所以雖然兜決定咗佢自己命運,但係掌握住兜命運既人,就係鼬。而鼬所面對既敵人唔止面具男一個,仲有其他人,至少唔現真身既長門已經係其中一個敵人,如果長門用埋輪廻天生令宇智波斑真正復活,咁就算鼬盲哂兩隻眼都無用。

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
應該係當兜決定唔玩去配合幻術入面個鼬達成某條件就會解開....掛
==========================
最睇唔明係last果頁見到有3隻角o係地下
兜喺伊邪那美入面不斷咁面對輪迴,兜會大嗌宇智波鼬呢個名,係因為佢睇到自己被斬甩咗喺地下嗰啲角既時候,佢先知道自己已經中咗招,因為佢已經被鼬斬過幾次角,又踩過鴉分身既羽毛,又被水滴到膊頭等等一系列重複既過程。

引用:
佐助好大機會會輸喎
其實風險都好似好大下
係因為唔可以殺死鼬,所以先會睇上去好似平手。

引用:
作者: 奇蹟少年J 查看文章
killer queen bite the dust
黃金體驗鎮魂曲既【無止境的死】
舊 05-18-12, 07:17 PM   #114
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
佐助好大機會會輸喎
其實風險都好似好大下
係因為唔殺得佢先難打o者
殺得佢o既話佐神o的屈機招就可以狂出啦

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
舊 05-24-12, 01:07 AM   #115
DevilElvis
The One
還我香港!!

今期真係幾好,解釋兩個禁術又易明,老哥勸小學雞果度又正,有番岸本以前的能力

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 05-24-12, 02:13 AM   #116
加瑪
奧脫福的一條小草

引用:
今期真係幾好,解釋兩個禁術又易明,老哥勸小學雞果度又正,有番岸本以前的能力
但o的畫仲係好亂....

舊 05-24-12, 02:34 AM   #117
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
睇完今集尾幾頁的分鏡....我諗大兜丸唔會靠睇下自己副眼鏡就擺脫到吧-.-

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 09:12 AM   #118
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
今集長氣到爆
又多字

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 10:04 AM   #119
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
乜原來呢個忍者世界內有相機呢樣野架...?
我仲以為銀魂先有
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 11:40 AM   #120
vov430
黑色疾風丸

我錯了
真係古唔到禁術可以係咁解
岸本d橋真係火都離
如果係禁術0既原因係會被破解,
咁大部分幻術都係禁術啦

今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD

此篇文章於 05-24-12 11:53 AM 被 vov430 編輯。
舊 05-24-12, 02:38 PM   #121
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: vov430 查看文章
我錯了
真係古唔到禁術可以係咁解
岸本d橋真係火都離
如果係禁術0既原因係會被破解,
咁大部分幻術都係禁術啦
因為會失明先會被列為禁術姐

舊 05-24-12, 02:40 PM   #122
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
我想睇返9隻小動物

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 03:05 PM   #123
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
會失明對佢黎講根本無所謂吧
現在用刀插爆隻眼
又生番一隻正常眼出黎用了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-12, 03:15 PM   #124
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: Funny 查看文章
乜原來呢個忍者世界內有相機呢樣野架...?
我仲以為銀魂先有
NARUTO個世界觀係先進世界黎架,早巳係第一部巳經有監視攝錄機同埋升降機

舊 05-24-12, 07:00 PM   #125
vov430
黑色疾風丸

引用:
因為會失明先會被列為禁術姐
你睇多次,重點唔係失明
係因為可被解
至小我睇過翻譯係咁寫\

今天是好日子嗎?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NARUTO ナルト 疾風伝 ナルティメットストーム3 武藤遊戲 電視遊戲討論版 165 10-22-13 02:39 PM
[漫畫] 岸本斉史 新作月刊ジャンプSQ号掲載丨一回完 money 日本動漫畫討論版 10 04-27-13 11:09 AM
NARUTO-ナルト-疾風伝 ナルティメットストームGENERATION [日版已售] 草薙さん 電視遊戲討論版 173 10-02-12 12:22 PM
[漫畫] 岸本斉史「NARUTO -ナルト-」Vol.15丨サスケがついにあの男と邂逅!!果たして…!? DevilElvis 日本動漫畫討論版 1010 03-16-12 02:55 PM
NARUTO Ψ★HYSKOA★Ψ 收藏品討論版 2 06-04-03 02:05 AM

現在的時間是 04:06 PM

手機版 | APP版