Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-30-10, 06:22 PM   #51
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: diabloex 查看文章
我覺得呢個remake project 原本係 NDS 的
係Mario 64DS 之後應該做的
NDS出恐怕會係N64版移返過去(好似Mario 64咁)
依家機能勁左可以remake整靚少少都好

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 07:53 PM   #52
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
希望唔好太倚賴個touch screen 去做動作就OK...
解謎用touch screen 都仲可以接受

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 08:28 PM   #53
MO

註冊日期: Aug 2005
唔知迷宮係用原版定裡版...
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 09:13 PM   #54
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
我覺得呢個remake project 原本係 NDS 的
係Mario 64DS 之後應該做的
訪問講過原本係Wii remake.
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-10, 10:19 PM   #55
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: wsx360 查看文章
N64版會有乜比3ds版優勝既地方
好似真實感強d
3ds版本顏色鮮艷一些
角色亦都卡通一點
看落童話feel d咁

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-10, 09:43 AM   #56
GN80667
Banned

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: chunmanx 查看文章
好似真實感強d
3ds版本顏色鮮艷一些
角色亦都卡通一點
看落童話feel d咁
當年既3D水平都冇乜GAME可以做到稱為真實既效果
睇落去冇轉做TP或最新作既畫風,係單純用原作畫風升級
個背景既強化程度有限,人物怪物做上下水準
大概好似上面甘講原本係NDS版
GN80667 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-10, 11:17 PM   #57
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
引用:
作者: GN80667 查看文章
當年既3D水平都冇乜GAME可以做到稱為真實既效果
睇落去冇轉做TP或最新作既畫風,係單純用原作畫風升級
個背景既強化程度有限,人物怪物做上下水準
大概好似上面甘講原本係NDS版
我只係用返當年ge水平去評定那邊比較有真實感一些
以依家ge水平
兩隻都冇真實感啦
不過佢睇落都係有心機執過隻game
加埋3d
值得拿返來玩下

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-10, 12:36 AM   #58
sfxcpro
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2009
n64細個果陣打有時真係會驚
打暗之神殿驚到較左靜音
sfxcpro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-10, 12:54 AM   #59
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: sfxcpro 查看文章
打暗之神殿驚到較左靜音
我記起當年玩比d捉返去迷宮起點d怪手捉到果下我成個彈起大叫

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 02:48 AM   #60
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: MO 查看文章
唔知迷宮係用原版定裡版...
當好賣之時...
咁即係佢又可以出多隻[限定版]GAME...

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 01:00 PM   #61
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
打暗之神殿驚到較左靜音
之後玩BIO都冇暗殿咁驚

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-10, 02:54 PM   #62
sqling

註冊日期: Sep 2005
要習慣用L鎖定敵人了
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 01:07 AM   #63
Dark Necrobat
Junior Member

註冊日期: Jun 2005
引用:
打暗之神殿驚到較左靜音
我索性交俾弟弟幫我過咗呢個神殿。

Pokemon BLack frd code: 0088 8173 4180
其實有咗frd code都唔知有咩用
Dark Necrobat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-10, 01:17 AM   #64
sfxcpro

引用:
作者: bomber 查看文章
當好賣之時...
咁即係佢又可以出多隻[限定版]GAME...
又黎新作送舊作?
隻風之指揮棒,我認唔多唔少係因為有裡版送,先會買
舊 10-25-10, 11:47 AM   #65
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
希望唔好改用個 mic 去吹笛
我接受唔到搭緊車拿起部機吹law..

隻 Zelda: Spirit Tracks 攪左好耐都未過到學吹笛個段 XD
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 10:20 PM   #66
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
http://www.youtube.com/watch?v=0W68CPInmYc
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-10, 10:31 PM   #67
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
Saria

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-10, 11:51 PM   #68
sfxcpro

引用:
希望唔好改用個 mic 去吹笛
我接受唔到搭緊車拿起部機吹law..

隻 Zelda: Spirit Tracks 攪左好耐都未過到學吹笛個段 XD
用筆玩太煩,船果隻玩到中段都放棄左
舊 10-30-10, 02:11 AM   #69
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
Ocarina of Time ~ N64 vs. Nintendo 3DS ~ [video comparison]
http://www.youtube.com/watch?v=H6mUcTDUEfY
引用:

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-10, 06:30 PM   #70
sqling

引用:
作者: 6402oen 查看文章
Ocarina of Time ~ N64 vs. Nintendo 3DS ~ [video comparison]
http://www.youtube.com/watch?v=H6mUcTDUEfY
細個果時打大佬應該用迪古之棒

唔係用劍
舊 11-01-10, 10:27 PM   #71
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
睇返n64版原來都幾清幾靚

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 05:41 PM   #72
b4_shadow

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: sqling 查看文章
細個果時打大佬應該用迪古之棒

唔係用劍
我都係咁玩
b4_shadow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-10, 11:44 PM   #73
sqling

引用:
作者: b4_shadow 查看文章
我都係咁玩
樹枝跳斬(?)等於短劍斬4刀
舊 11-02-10, 11:51 PM   #74
sfxcpro

引用:
作者: sqling 查看文章
樹枝跳斬(?)等於短劍斬4刀
乜碌野咁大力架咩?
舊 11-03-10, 12:36 AM   #75
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
乜碌野咁大力架咩?
廸古捧打某啲怪有damage x 2
(如夜晚平原既骷髏怪)
不過會斷
跳斬本身都係damage x 2
所以加埋係4倍
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Biohazard: Revelations 綜合情報 Vol. 2 | | 嚴禁劇透 ! neo2046 手提遊戲機討論版 214 02-09-13 12:49 PM
[ETC] The Legend of Zelda: The Shadowgazer neo 手提遊戲機討論版 9 11-02-08 01:57 AM
[Wii] The Legend of Zelda: Twilight Princess Vol. 2 neo2046 電視遊戲討論版 837 04-07-08 12:12 PM
GC Legend of Zelda: Four Swords Adventures小問 美版之王-天涯浪子 電視遊戲討論版 13 06-19-04 11:02 PM
[GC]The Legend of Zelda 2 info at March end ? neo2046 電視遊戲討論版 0 03-16-04 11:31 PM

現在的時間是 09:50 AM

手機版 | APP版