Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

查看投票結果: 齊齊投下神聖一票, 你認為
A) 91-100 分 53 48.62%
B) 81-90 分 45 41.28%
C) 71-80 分 10 9.17%
D) 61-70 分 0 0%
E) 51-60 分 0 0%
F) 41-50 分 0 0%
G) 31-40 分 0 0%
H) 21-30 分 0 0%
I) 11-20 分 0 0%
J) 0-10 分 1 0.92%
投票者: 109. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 02-04-05, 03:19 PM   #1
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
[VCD-24Mar/DVD On Sale] The Incredibles(超人特工隊) - 粵語及英文版討論區 [Add Poll] -內有劇情討論, 不喜者勿入

片名: The Incredibles(超人特工隊)

導演: 畢貝特 Brad Bird

粵語配音:
吳鎮宇、郭藹明、鄭融、葛民輝、鄭中基
英語配音:確格尼爾遜 Craig T. Nelson, 森姆積遜 Samuel L. Jackson, 荷莉亨特 Holly Hunter

片種: 動畫
上映日期: 2005年2月3日
故事內容:
一個幾口,個個身懷異能,但舉家但求三餐一宿,不欲被揭穿身世秘密。他們在保護證人組掩護下定居偏僻郊區,過與世無爭的生活,避過大壞蛋對手耳目,然而最後還是臨危受命,出手拯救世界……

official website: www.incredibles.com.hk

睇完左, 幾好笑, 劇情都幾緊湊下, D 對白又夠抵死
我睇粵語版, 吳鎮宇配得唔錯, 內容亦有慘及親情!!! 偷情?

內容唔講住, 等大家睇左先
想睇多次, 睇埋英文版

舊 02-04-05, 03:20 PM   #2
HIM
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
諗住過年先睇, 不過一定會睇英文版

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-05, 07:54 PM   #3
naco
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: HIM
諗住過年先睇, 不過一定會睇英文版
我都會揀英文版

舊 02-04-05, 09:59 PM   #4
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
睇左粵語版, 覺得配音都唔錯
尤其阿葛配音o既其中一個角式, 好正
有機會o既再睇埋英語版, 聽朋友講原本對白更幽默抵死d

個仔水上飛果一下, 真係一絕 XD

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 01:06 AM   #5
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
我今日睇左英文版,超正~!!超好睇~!!
成家都好正~~!!! 阿媽去救阿爸個 part 好正~!冇頭晶子女正~!!個仔跑步好正...最尾跑步比賽仲正
仲有好鍾意隻 B 呀~~!! 可惜咁少戲份呀~
真係想去睇多次中文版添~

此篇文章於 02-05-05 01:12 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 01:09 AM   #6
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
除左當年睇過獅子王...
都未再有去戲院睇迪士尼動畫(連VCD,DVD...甚至電視播...都無睇)
呢套INCREDIBLES...竟吸引到偶想買飛睇~~~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 01:12 AM   #7
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 神秘過客
-skip-
好鍾意隻 B 呀~~!! 可惜咁少戲份呀~
你放心我覺得佢會有續集

可能我英文差,有d位我見隔離個鬼佬笑,但我又唔知笑咩

舊 02-05-05, 01:12 AM   #8
墨魚燒賣
Game Master

註冊日期: Dec 2002
我今日睇佐粵語版, 好好笑, 從來未試過睇一套戲可以由頭笑到落尾, 好鬼正~

好耐無睇過咁好睇既戲~ 好值得去睇~

日文唔流利但又0係日本銀座做緊會計既人
墨魚燒賣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 01:12 AM   #9
月牙火介
《kofire》

3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
講真中文配音麻麻,之前配預告的專業配音員好得多!
偏偏就要搵d明星......唉.

請問香港邊度上英文版呀?

舊 02-05-05, 01:16 AM   #10
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

UA 金鍾、UA沙田、又一城、百老匯電影中心

舊 02-05-05, 01:18 AM   #11
月牙火介
《kofire》

3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
thx~
一定要睇英文版

舊 02-05-05, 01:19 AM   #12
JACKY
Moderator

引用:
我今日睇左英文版,超正~!!超好睇~!!
成家都好正~~!!!
好鍾意隻 B 呀~~!! 可惜咁少戲份呀~
英文版係咪配得好生鬼
偶想睇埋英文版
隻B 真係少戲份, 件戰衣都未著
D 笑料唔係硬滑稽, 成家人都各有性格, 性格亦鮮明, 好鬼正

整套續集啊

舊 02-05-05, 01:34 AM   #13
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

睇多次英文版啦,原汁原味 D 呀麻

咪係囉,隻 B 件戰衣都未著,D poster 呃人o既
成家人D性格都好正,我真係好鍾意最尾跑步比賽果 part,勁白痴抵死!
不過呢套野好大機會有續集啦

此篇文章於 02-05-05 01:41 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 01:49 AM   #14
JACKY
Moderator

引用:
睇多次英文版啦,原汁原味 D 呀麻

咪係囉,隻 B 件戰衣都未著,D poster 呃人o既
成家人D性格都好正,我真係好鍾意最尾跑步比賽果 part,勁白痴抵死!
不過呢套野好大機會有續集啦
唔係講笑, 真係想過年睇多次, 睇下英文版
做戰鬥服果個女人都夠搞鬼

最後跑步個度, 放下步收下步, 真係唔得佢死
家姐既轉變都描寫得好令人信服

阿爸比上司鬧果度又係勁好笑
企佢門口個踩住單車既靚仔都夠盞鬼

此篇文章於 02-05-05 02:42 AM 被 JACKY 編輯。
JACKY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 02:10 AM   #15
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

唔好話你呀,我都想走去睇多次中文版呀
做戰鬥服個女人真係好搞鬼,特別最尾真係發生左件斗篷事件,即刻令我諗起佢講o既一番說話

個家姐由晶子變返做正常人係可以令人信服,不過佢鍾意個條仔就真係好唔得囉
阿爸教個阿婆點 claim 返保險又係好頂癮~!!

你唔講我都唔記得左踩單車呢條o靚仔添~!!
我肯定佢係 incredible 屋企門口捕左好耐~!!最終俾佢成功左啦~!!

舊 02-05-05, 02:18 AM   #16
dan
sun shine™

一定要睇英文版
正好多
dan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 02:26 AM   #17
JACKY
Moderator

引用:
唔好話你呀,我都想走去睇多次中文版呀
做戰鬥服個女人真係好搞鬼,特別最尾真係發生左件斗篷事件,即刻令我諗起佢講o既一番說話

個家姐由晶子變返做正常人係可以令人信服,不過佢鍾意個條仔就真係好唔得囉
阿爸教個阿婆點 claim 返保險又係好頂癮~!!

你唔講我都唔記得左踩單車呢條o靚仔添~!!
我肯定佢係 incredible 屋企門口捕左好耐~!!最終俾佢成功左啦~!!
英雄唔應該著斗篷 , 真係笑死偶, 以為E夫人講笑, 點知最尾真係有人中招
超能老豆第一見完夏娃, 出動打隻機械怪, 整到個身都側埋果度又係爆笑
你講開個阿婆, 超能老豆叫佢喊住走都頂癮喇

條O靚仔睇住佢抬起架車, 個樣好似唔驚wor

越講越想睇多次

引用:
作者: dan
一定要睇英文版
正好多
你咁講, 真係要入場睇多次

此篇文章於 02-05-05 02:41 AM 被 JACKY 編輯。
舊 02-05-05, 02:28 AM   #18
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
點解 功夫 要用白字, 呢套唔洗都可以講劇情~~~!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-05, 02:36 AM   #19
dan
sun shine™

引用:
作者: JACKY
你咁講, 真係要入場睇多次
英文版 dash , frozone , syndrome 超正
舊 02-05-05, 02:38 AM   #20
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: kofire
講真中文配音麻麻,之前配預告的專業配音員好得多!
偏偏就要搵d明星......唉.

請問香港邊度上英文版呀?
在之前「怪獸公司」都係一樣,原本大眼仔係「張錦程」配的,但之後改左森美,雖然都唔差,但同張錦程有大段距離……

舊 02-05-05, 02:39 AM   #21
dan
sun shine™

引用:
作者: KIM
講真 , 我覺得形容左未睇個d都冇所謂
要入場先知

呢套同toy story 係pixar既最好作品
舊 02-05-05, 02:41 AM   #22
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: dan
講真 , 我覺得形容左未睇個d都冇所謂
要入場先知

呢套同toy story 係pixar既最好作品
http://www.gaforum.org/showpost.php?p=3377641&postcount=213

舊 02-05-05, 02:57 AM   #23
JACKY
Moderator

引用:
所以我係thread subject 打左"內有劇情討論, 不喜者勿入"

引用:
http://www.gaforum.org/showpost.php?p=3377641&postcount=213

至於往後的新上映電影劇情討論, 我明天開個thread 比大家投票用白字顯示劇情
或" 如常post 劇情討論, 在thread subject 打"內有劇情討論, 不喜者勿入"
或尊重樓主意願, 我相信討論重點係, 最好是方便大家

因為電影版還是新辦, 有很多地方需要改善, 多謝提點

此篇文章於 02-05-05 02:59 AM 被 JACKY 編輯。
舊 02-05-05, 03:02 AM   #24
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: JACKY
...有很多地方需要改善, 多謝提點
特首有你的風度, 香港有救!VV

舊 02-05-05, 03:40 AM   #25
spencer777
Senior Gamer
W. W. J. D

註冊日期: Apr 2004
引用:
英文版
IFC 都有

彈弓女俠->阿媽 每次 d 花款都估你唔到

此篇文章於 02-05-05 03:43 AM 被 spencer777 編輯。
spencer777 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:25 PM

手機版 | APP版