Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-15-09, 05:07 PM   #401
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
會唔會同第一年要入生徒會有關?
我唔入學生會/社團時,第二年都有觸發事件

舊 12-15-09, 05:07 PM   #402
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: killua 查看文章
我係話WIKI講既都做齊都唔出
用埋モラリスト同奉仕精神都唔得?雖然出現方法我一路都覺得好迷就是……(想攻略時就唔出,唔想時就出……)

舊 12-15-09, 06:26 PM   #403
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
可以既話你試下轉血型...盡量唔好揀B型,因為B型一開波咩能力都低
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 08:27 PM   #404
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Asurada 查看文章
星川好屈,放飛機戰術對星川無用的
就算爆過她炸彈,轉頭兩個月唔使又自己見紅.........
唯一方法真係開告白之勇氣........友情之約定都無用........
最後兩個月狂放飛機應該得
我就係咁睇到會長主動告白
引用:
咁咪攞唔到其他人end囉

另外會長都係咁既人,女主角威能kita
會長會自己升好感咩?
不過經常放炸彈,但約佢又唔出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 08:34 PM   #405
尼路
The One

引用:
作者: kaichung20 查看文章
可以既話你試下轉血型...盡量唔好揀B型,因為B型一開波咩能力都低
唔係一定40的咩……

舊 12-15-09, 09:17 PM   #406
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: クロエ 查看文章
最後兩個月狂放飛機應該得
我就係咁睇到會長主動告白

會長會自己升好感咩?
不過經常放炸彈,但約佢又唔出
我理都冇理佢佢同我一年就紅心,2年就多奇....

當然佢出口術時有約佢既

可能係我第一年就入左學生會

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 09:26 PM   #407
HM

引用:
我理都冇理佢佢同我一年就紅心,2年就多奇....

當然佢出口術時有約佢既

可能係我第一年就入左學生會
仲以為要拚命升能力先得
舊 12-15-09, 09:31 PM   #408
AV117

註冊日期: Jul 2002
2年目4月藝術有 16x ハル 本筆記都冇出現
AV117 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 10:05 PM   #409
Bahamut

註冊日期: Apr 2003
我玩兩次, 一周目無入任何學部, 二周目入野球部, 兩次都有發生ハル event
平時的XX大會是否全部參加?
而g weekly 提到要多做事少休養, 道德才提高, 去引發ハル event

另想問問今集有沒有合宿浴室偷窺事件?
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 10:16 PM   #410
HM

引用:
作者: Bahamut 查看文章
會夢到星川阻止你
舊 12-15-09, 11:06 PM   #411
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
引用:
冇睇過佢的攻略
但我次次攻略會長時都會收倒佢本note
應係平均能力值有關?
一周目我第二年先入倒學生會一樣收倒

此篇文章於 12-15-09 11:17 PM 被 雪代緣 編輯。
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 11:11 PM   #412
Bahamut

狀態畫面右方的圓形頭像, 要如何維持普通以上狀態(即係黃色或紅色臉)?
要休養次數多?
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 11:19 PM   #413
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
>>#412
loading都有hint
訓覺會快d回復

舊 12-15-09, 11:44 PM   #414
kaichung20

引用:
作者: 尼路 查看文章
唔係一定40的咩……
係40~~我意思係好似球會咁有分早熟,普通,晚成型
A&O型係普通,3年狀態同能力升得好平均
B就晚成,頭1.5年好易差狀態,D能力死都唔升咁,last1.5年D能力先好恐佈咁爆上去
AB我未試驗
舊 12-15-09, 11:53 PM   #415
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: Bahamut 查看文章

比某路牌搞到無左

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-09, 11:59 PM   #416
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
B就晚成,頭1.5年好易差狀態,D能力死都唔升咁,last1.5年D能力先好恐佈咁爆上去
AB我未試驗
有咁既野的嗎?
我一開波就學左優等生, 無視哂
舊 12-16-09, 12:02 AM   #417
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
AB我未試驗
後期昇得快只係因為skill
唔覺有明顯轉變...

我唔知點先叫昇得快,不過我記得有一次試野year 1 term 3 已經平均 百幾
<---b

舊 12-16-09, 12:35 AM   #418
kaichung20

引用:
作者: 雪代緣 查看文章
有咁既野的嗎?
我一開波就學左優等生, 無視哂
引用:
後期昇得快只係因為skill
唔覺有明顯轉變...

我唔知點先叫昇得快,不過我記得有一次試野year 1 term 3 已經平均 百幾
<---b
狀態會易睇D, B型一開波就已經差狀態,休息完都好快跌落去,LAST反易唔會點跌, A&O就一開始普通,平時做野D狀態都冇咁易跌
我用B型試到第1次考試,能力玩極都係去到文理藝5X左右,容運根就4X尾
A&O都有得見下60大關&平均50up
舊 12-16-09, 02:02 AM   #419
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
會夢到星川阻止你
玩會長線會長阻止~~
主角會話後悔唔早十年出世
Asurada 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-09, 08:48 AM   #420
尼路
The One

引用:
會夢到星川阻止你
夢到?我次次都係行過見到星川……

舊 12-16-09, 08:42 PM   #421
HM

會長本來特登避開佢,點知海邊event一樣跳出黎自我介紹,仲要即刻放高貴
不過小林同七河好有face,連會長都俾佢請得到

此篇文章於 12-16-09 08:46 PM 被 HM 編輯。
舊 12-16-09, 09:56 PM   #422
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
響野著和服都有d似殺生丸

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-09, 10:50 PM   #423
雪代緣
Crazy Gamer

引用:
會長本來特登避開佢,點知海邊event一樣跳出黎自我介紹,仲要即刻放高貴
所以我而家攻略都子, 都快快學左心の開錠術
對高貴同傷心度up都有用
舊 12-16-09, 11:02 PM   #424
kaichung20

引用:
小林其實俾會長用D片反威脅
引用:
作者: Coquelicot 查看文章
響野著和服都有d似殺生丸
犬夜叉個殺生丸?
舊 12-17-09, 12:53 AM   #425
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Asurada 查看文章
玩會長線會長阻止~~
主角會話後悔唔早十年出世
我次次都係星川阻住我

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:30 PM

手機版 | APP版