Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 07-08-22, 06:09 PM   #1
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
[港劇]《I SWIM》|MIRROR三子、P1X3L、魏浚笙、吳海昕、袁澧林主演| 7月11日起 逢星期一至五 晚上9:30 ViuTV

此篇文章於 07-21-22 09:55 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-22, 06:19 PM   #2
IDGAF
The One

舊年夏天都仲有除罩去泳池游水,
疫情下宜家日日有近三千宗確診個案就放棄咗…
係屋企煲下游水劇算了,
唔知有無漫畫般的絕招呢?

《I SWIM》為心臟做定熱身!《I SWIM》記者會FB LIVE
https://youtu.be/RK-Q-VVJ-4c
舊 07-09-22, 02:10 AM   #3
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: IDGAF 查看文章
[CENTER]舊年夏天都仲有除罩去泳池游水,
疫情下宜家日日有近三千宗確診個案就放棄咗…
係屋企煲下游水劇算了,
唔知有無漫畫般的絕招呢?
cctvb咩……
正想話會唔會搵番Stephy客串其中一集……
串下以前d乜鬼破冰轉身有幾憨……

其實係咪驚住淨得Edan+煨sir騷肌會搞到所有直男都熄哂機……
女主角要出到Yeesa+Angela……

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-22, 09:47 PM   #4
IDGAF
The One

《I SWIM 製作特輯:最後召集》

足本重溫《I SWIM 製作特輯:最後召集》!
https://youtu.be/qKZreYV6L4Q

舊 07-12-22, 09:49 PM   #5
IDGAF
The One

引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
cctvb咩……
正想話會唔會搵番Stephy客串其中一集……
串下以前d乜鬼破冰轉身有幾憨……

其實係咪驚住淨得Edan+煨sir騷肌會搞到所有直男都熄哂機……
女主角要出到Yeesa+Angela……
破冰轉身…講完都尷尬

有睇開膠戰的,
呢套有兒登同煨sir都會支持一下~!

睇網上留言普遍認為煨sir個樣直迫陳冠希全盛時期。

睇ViuTV的宣傳,之後堆劇都係男團成員做主角當熱血日劇咁睇囉。

官方都放咗一張咁多的袁澧林泳裝照做宣傳…

; width:calc(100% - 2p;">
舊 07-12-22, 10:38 PM   #6
IDGAF
The One

頭兩集最好笑的位都係發生係廁所~!

Miss:「咁你都唔可以係女廁敷面膜。」
之後Sir拍住個尿兜:「呢度男廁嚟喎!」

除我條泳褲比你啦

估唔到今次安排Edan扮Cool,
之前佢一直都係飾演開心傻仔角色。

《I SWIM》極限鞭策!李馬榮魔鬼式特訓! C班泳隊秘密武器係余浪沖?
https://youtu.be/VboBJLCOxd4

舊 07-15-22, 01:52 AM   #7
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

係咪本童子聽錯......
今集聽到Angela把聲好似同以前三一如三果陣唔同哂咁......a

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
舊 07-16-22, 01:48 PM   #8
IDGAF
The One

舊 07-16-22, 01:59 PM   #9
IDGAF
The One

引用:
係咪本童子聽錯......
今集聽到Angela把聲好似同以前三一如三果陣唔同哂咁......a
其實佢宣傳個樣,
同劇中個清純學生妹Look已經唔同啦。

化妝品的重要性

足本訪問:恨孖袁澧林「情侶檔」吸金 Jeffrey撐Edan努力改善咬字:佢有咬木塞讀報紙!|Viu1 現場實況
https://youtu.be/6SE1gkf841k

足本訪問:恨孖袁澧林「情侶檔」吸金 Jeffrey撐Edan努力改善咬字:佢有咬木塞讀報紙!|Viu1 現場實況

Jeffrey魏浚笙同Angela袁澧林以《I SWIM》情侶檔出席米線活動,希望之後繼續孖住吸金,但當Jeffrey話唔介意拍內褲廣告嗰陣,Angela竟然嗌唔好喎,因乜解究呢?
Jeffrey又多謝大家欣賞「余浪沖」一角,澄清拍甩褲戲有打底,但就冇學大表哥同Edan著兩條泳褲防激凸喇!佢哋又齊齊為Edan被批咬字差一事護航,想知記得睇足本訪問喇!
舊 07-19-22, 06:57 PM   #10
IDGAF
The One

舊 07-20-22, 12:34 AM   #12
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

雖然導演已經戴左頭盔……
但係今集之後睇怕又有成班鍵盤柯南走去搵冠中原型係邊間名校……

堂堂名校搞到十足本童子以前果間同附近某黨校江湖事江湖了咁……

死庫水Angela係咪留番大結局……

死神Lv.3能力覺醒
舊 07-20-22, 11:37 PM   #13
IDGAF
The One

第8集 第三個夏天,
今集似返青春偶像劇先,
難得搵到靚仔靚女拍劇應該加多d浪漫橋段啦~!

《I SWIM》天才式演奏!每個音符都令人心動! 唯美浪漫!余浪沖X施詠鋼琴之吻!
https://youtu.be/e4wNljurS74

舊 07-20-22, 11:41 PM   #14
IDGAF
The One

引用:
雖然導演已經戴左頭盔……
但係今集之後睇怕又有成班鍵盤柯南走去搵冠中原型係邊間名校……

堂堂名校搞到十足本童子以前果間同附近某黨校江湖事江湖了咁……

死庫水Angela係咪留番大結局……
段劇的劇情其實好中二病,
不過搵啱人做先好睇,夠青春先~!

可能觀眾都嘈咗好耐,
今集終於出Angela的泳裝look,
仲落埋水濕埋身,
jeffrey螢幕初吻一次過出晒…

舊 07-21-22, 09:09 PM   #15
IDGAF
The One

比賽以外,
如果加返多少少校園生活,
同愛情線就更好了~!

導演馮志強細數《I SWIM》劇情真偽 男神逐個評|Viu1 人物專訪
https://youtu.be/Qw8MyKVl4lg

導演馮志強細數《I SWIM》劇情真偽 男神逐個評|Viu1 人物專訪

由馮志強執導嘅ViuTV人氣劇《I SWIM》自播出後話題十足,除咗有男神嘅肌肉放題外,首次擔正做男一嘅Jeffrey魏浚笙亦大獲好評,大家都讚佢演技自然唔造作,連馮導都話有驚喜!至於飾演王者泳將黃亞樂嘅Stanley喺劇入面泳術出眾,喺眾多位仔仔當中馮導話Stanley係演黃亞樂嘅不二之選;而演開搞笑角色嘅Edan,今次挑戰做嚴肅認真嘅泳隊隊長李馬榮,馮導就好欣賞佢有呢份勇氣喇。《I SWIM》係根據馮導嘅原創同名小說改編,故事背景正正係佢嘅中學回憶,睇返佢後生個樣又真係好Fit好charm,連Jeffrey都讚佢係個靚仔導演,不過馮導好謙咁否認,仲話《I SWIM》劇情有真有假添。

舊 07-21-22, 10:50 PM   #16
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
比賽以外,
如果加返多少少校園生活,
同愛情線就更好了~!
其實而家真係好難做......
一日都係cctvb乜戲都夾硬亂塞愛情線仲要搶哂主線...
搞到而家出現左班一見到談情戲就鬧定係爛片先0既觀眾......

講到尾而家始終都唔算太夾硬......
不過...今集玩到走上人地公司玩MGS就未免有d......

死神Lv.3能力覺醒
舊 07-22-22, 10:42 PM   #17
IDGAF
The One

《I SWIM》中學篇完結,大學篇係電影?

所以結局係想討論中學生應否談戀愛?

Miss翁個角色原型係咪法國總統Emmanuel Macron的夫人Brigitte Macron?
老公就係佢學生。

片尾變咗Alton講Talk(MIRROR演唱會翻版?)
ANSONBEAN呢個謎之強敵都無時間正式登場同主角隊對決了…

此篇文章於 07-22-22 10:45 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 07-22-22, 10:51 PM   #18
IDGAF
The One

引用:
其實而家真係好難做......
一日都係cctvb乜戲都夾硬亂塞愛情線仲要搶哂主線...
搞到而家出現左班一見到談情戲就鬧定係爛片先0既觀眾......

講到尾而家始終都唔算太夾硬......
不過...今集玩到走上人地公司玩MGS就未免有d......
但Angela同Jeffrey呢對螢幕情侶真係睇好舒服,
韓劇都唔係套套選角可以咁登對啦。

追女神pat撞牆式衝線就搞笑咗…

此篇文章於 07-22-22 10:54 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 07-22-22, 10:56 PM   #19
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:
《I SWIM》中學篇完結,大學篇係電影?

所以結局係想討論中學生應否談戀愛?

Miss翁個角色原型係咪法國總統Emmanuel Macron的夫人Brigitte Macron?
老公就係佢學生。

片尾變咗Alton講Talk(MIRROR演唱會翻版?)
ANSONBEAN呢個謎之強敵都無時間正式登場同主角隊對決了…
學日劇咁...搵個大時大節出套兩小時番外篇lor......

下禮拜...港版雙層公寓?......
日本原版玩出禍之後對呢類節目印象麻麻...未必有心機追......

季前賽29/8先上畫......
即係中間仲要攝多套劇/綜藝......
唔通黎尾二一屆口罩小姐?!......

死神Lv.3能力覺醒
舊 07-23-22, 06:29 PM   #20
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

引用:

但Angela同Jeffrey呢對螢幕情侶真係睇好舒服,
韓劇都唔係套套選角可以咁登對啦。

追女神pat撞牆式衝線就搞笑咗…
其實講多句搏得滯換氣過度等等原因可以帶到過去...
偏偏又唔講番......

反而結尾...又重逢ed......
早幾個月940920先玩過一次黎仲要反應唔多好......

p.s.
結果最後個腦自動補多左幕...「你好...我叫Yeesa......」......

死神Lv.3能力覺醒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[港劇]《940920》|《二月廿九》前傳+續集| 3月7日起星期一至五晚9點半 ViuTV|官網免費重溫 IDGAF Neo Entertainment TREND 28 09-03-22 11:13 PM
[港劇]《冥冥之中》|郭羨妮、劉心悠、栢天男主演|5月30日起 星期一至五晚九點半 ViuTV IDGAF Neo Entertainment TREND 20 07-12-22 09:58 PM
《我哋係COLLAR》(We Are COLLAR) | 5月30日起星期一至五晚上11點 ViuTV IDGAF Neo Entertainment TREND 6 06-12-22 10:52 AM
《肥美人》| Extra Beauty | 選美真人騷 11/4起逢星期一至五21:30-22:30 ViuTV IDGAF Neo Entertainment TREND 34 05-12-22 04:41 PM
Now TV ‧ ViuTV 正式取得2018世界盃決賽周賽事播映權 (1/12 將會直播分組賽抽籤) DevilElvis 國家隊討論區 9 12-01-17 11:46 PM

現在的時間是 11:53 PM

手機版 | APP版