Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-28-19, 03:36 AM   #376
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
苦難mode直接變8周難度? a
行血接近升滿, 前段比小怪斬一刀扣到一半, 擋都會扣血, 一定要彈

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
個夾頭係有D謎 不過慣左佢呢招根本係送頭 真係怕既就跑,佢追你唔到....
出腳踢先好 腳踢係我覺得佢最易parry既招黎
其實第二段最緊要係你要學識向後跑........佢第二段多出黎既飛鏢(加式神)四連斬之後派生
你如果傻仔企定定同佢玩就最蝕
正解係一見佢丟鏢就彈左兩粒鏢然後向後跑,咁你就唔駛中式神之餘睇著佢係度打空氣
最後你望著佢派生掃腳就踩頭
仲有佢踩鋼線可以用強化飛鏢長按R2射佢落黎補刀
鳴種除左對蝶婆好少機會用到

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 03-28-19 03:44 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 03:45 AM   #377
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
鳴種打破戒僧都可以用 只係效果一般
又唔係即刻破,又得果丁咁多範圍,用黎都晒氣.........
破戒僧果個..........開遮算啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 03:51 AM   #378
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
原來招空中忍殺咁勁, 唔駛扣體幹直接殺滯空敵人
試過空中忍殺操虫棍忍者同七面, 唔知有無其他Boss都得

引用:
鳴種打破戒僧都可以用 只係效果一般
又唔係即刻破,又得果丁咁多範圍,用黎都晒氣.........
破戒僧果個..........開遮算啦

破戒僧個招我就係用L2走佬 無意中見到佢本體

仲有森林同平時亂入幻影都可以直接用鳴種趕走

此篇文章於 03-28-19 04:10 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 03-28-19, 04:45 AM   #379
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
完全唔醫龍咳啲npc會唔會死,還是只會trigger 唔到支線劇情?thanks

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 03-28-19, 09:58 AM   #380
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: 雷火武 查看文章
痴線
三年前呀婆打好耐先殺左,原來仲要打多次,仲有幻影
一開始個能力值加兩個葫蘆
點打
阿婆有一招可以屈,不斷向左前or右前閃避+R1斬, 一左一右輪住黎,佢會一直食到無血
間中可能有甩,keep返住個節奏就ok
第2形態一樣打法, 但佢出幻象時跑外圍間中清一兩隻幻象再貼身用返個打法
兩個形態都係佢一飛起就向佢掟飛鏢,危字中鏢即down比你打

此篇文章於 03-28-19 10:02 AM 被 padage 編輯。
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 10:14 AM   #381
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
…呢個比喻有D問題…SONIC同MARIO其實係唔同廠出既…
而玩法同有冇月光劍亦冇絕對既關係,DS同AC點計唔會係同一個系統吧?

不過如果真係要脫離就唔會用返篝火系統…
只係宮崎都上年講明,各老餅等加強版或DLC吧
唔同廠出其實無咩關系,主要係講緊就係同為平台類型但唔同既野,而且sonic本身都係針對mario去開發
個篝火系統都係唔同的,魂一坐就即刻休息所有怪reset,但隻狼係要自已去選擇休息,買野都唔會reset
而鬼佛其實係典型動作game check point,忍龍一樣有個藍光龍頭的
我講左了,基礎工程上既相似係會有的,因為就係宮崎風格,就算宮崎去做一隻mario,一樣會有類似篝火的物體
簡單一句,玩隻狼就完全無魂既感覺,反而覺得個攻防嚴謹互找破綻,猶如一隻1對多格鬥遊戲,呢點同忍龍黑之章非常相似

此篇文章於 03-28-19 10:18 AM 被 padage 編輯。
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 10:48 AM   #382
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
是但啦,單純講比喻需要吻合而已…
從來冇打算要FF宮崎心底諗咩野
而且月光劍本身就唔係出自魂系列,出唔出只係宮崎喜好…

此篇文章於 03-28-19 11:41 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 12:16 PM   #383
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: シェンムー 查看文章
完全唔醫龍咳啲npc會唔會死,還是只會trigger 唔到支線劇情?thanks

Sent from my iPhone using Gaforum
只會一直增加龍咳人數, 唔會死人, 試過商人龍咳仲買到野
劇情NPC好似唔會中招?

舊 03-28-19, 12:29 PM   #384
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
隻狼取消左以往清耗exp升人物能力
變左係學技能,以前唔夠打都話可以升下Hp,攻防
而家你打唔贏boss連Hp都唔比你升、而且原全單機無幫手
除左練技術同學技能之外都無捷徑
我覺得係demon soul ,dark soul,blood born 以來最高難度一隻
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 12:37 PM   #385
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
我覺得係demon soul ,dark soul,blood born 以來最高難度一隻

有難度才好,有突破...否則炒ds冷飯,好快悶及死..

舊 03-28-19, 12:58 PM   #386
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
只會一直增加龍咳人數, 唔會死人, 試過商人龍咳仲買到野
劇情NPC好似唔會中招?

試緊,而家8條友咳緊
比彈琴條港女激死,點答同直行都係錯

隻game有辣有唔辣啦,難在必定要打大boss先可加攻,但又可以比你復活兩三次
又可以比你刷exp
大boss唔夠打又可以周圍行打中boss加血
佢有啲boss好似佐瀨甚助咁都係set到想你周圍行下拎左鐵傘先去打

舊 03-28-19, 01:08 PM   #387
神人ではない!新人だ

引用:
咁的確救濟措施少咗既,架擋同識破有效時間都遠比DS/BB長,而且失手都只係擋唔係硬食,個人認為某程度易上手過其他…
DS3在下盾返既成功次數有冇廿次都成問題…
引用:
無 佢無死都係叫你行先
然後坐完鬼佛返門口都係見到佢死左係門口
由手機版發出
唔忿氣重打過,今次生還成功,不過唔多覺有新屍,恐怕你點錯相
不過各WIKI都唔見有佢下文,應該生還都係一樣。

此篇文章於 03-28-19 01:11 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 01:26 PM   #388
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
3年前,打完靠3支藥水+NPC隊友打贏守門強敵重藏同一班雜卒,
之後居然即打boss級的幻之阿蝶…
(HDR下延燒中的佛堂真係幾靚~! )
暫時放棄吧,回現在打到一隻大火牛果位就停了,
等感冒好返先再玩吧,
食咗藥暈住玩一定死好多次都過唔到,
費時連累NPC都龍咳…

舊 03-28-19, 01:28 PM   #389
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

你地咪即管屈隻阿婆囉 不過後面D Boss做D好基本既野你都輸唔好問點解,即管慢慢等每隻Boss都有屈既方法
我怕真係一陣有人連弦一郎都話難打:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 03-28-19 01:40 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 03-28-19, 01:32 PM   #390
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

呢隻我覺得整體易玩過ds同bb, 起碼關卡一定唔難, 可以龜暗殺又可以走
Boss戰都係同以前一樣記動作, 而且有忍具弱點

引用:
試緊,而家8條友咳緊
比彈琴條港女激死,點答同直行都係錯

彈琴女可以經左邊條河兜過唔打, 但如果NPC過到去就要即場打埋先完到劇情

有d念珠收得好埋, 要睇攻略先知

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章

唔忿氣重打過,今次生還成功,不過唔多覺有新屍,恐怕你點錯相
不過各WIKI都唔見有佢下文,應該生還都係一樣。
我都係無叫佢幫手所以生還, 但用第二個鈴入去會見到佢條屍, 帶一把刀同特別光鮮
主角唔可以改變歷史但可以帶道具出黎...

此篇文章於 03-28-19 01:40 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
舊 03-28-19, 01:34 PM   #391
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

火牛有兩個打法
技術好可以痴住佢兩邊同patpat打
穩陣嘅就不停跑左/右有空位夠近就吉佢個頭一擊脫離/爆竹
但爆竹唔可以連續用,要自我cd一陣

舊 03-28-19, 01:34 PM   #392
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
其實明左個遊戲點玩之後
我覺得易玩過:o)
可能因為Darksoul同bloodborne都係solo爆機 :o)
你地會覺得難玩 係因為你地仲以為自己係無火既灰/狩人

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 03-28-19 01:37 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 03-28-19, 01:43 PM   #393
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
原來招空中忍殺咁勁, 唔駛扣體幹直接殺滯空敵人
試過空中忍殺操虫棍忍者同七面, 唔知有無其他Boss都得

破戒僧個招我就係用L2走佬 無意中見到佢本體

仲有森林同平時亂入幻影都可以直接用鳴種趕走
我開頭都係用飛索飛下 不過唔穩定都係有機會中
所以直接開遮 一定唔會中:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-28-19, 01:43 PM   #394
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
點解對面有投有突進投有下段技,我無投無拆投無下防
點解比隻妖怪腐れ外道投一下9割,有時仲會直接投到ring out
點解對面隻妖怪腐れ外道招招霸體咁滯,要資源先打得斷
點解輸一round之後下一round自己得半血
點解我Just guard完都係對面有利
點解對面大斬我無得用小技jab對面
點解ry)

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-19, 01:48 PM   #395
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
其實明左個遊戲點玩之後
我覺得易玩過:o)
可能因為Darksoul同bloodborne都係solo爆機 :o)
你地會覺得難玩 係因為你地仲以為自己係無火既灰/狩人
佢無真正集團Boss戰真係太仁慈
後尾有七本槍+待大將, 但可以比你脫離, 真係局住既話真係唔知點打

舊 03-28-19, 01:54 PM   #396
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:

後尾有七本槍+待大將, 但可以比你脫離, 真係局住既話真係唔知點打

打到港女離爆機重有幾遠?

舊 03-28-19, 02:47 PM   #397
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
打到港女離爆機重有幾遠?

お凛?1/3左右

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-28-19, 02:49 PM   #398
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
佢地根本就知呢個系統下佢唔可能要求你打兩隻
呢個系統根本唔容許你hit & away咁磨死對面一隻,所以佢地即使個環境要你處理兩隻佢都有留到一手準備比你快速搞死一隻
即係獅子猿佢出多一隻,佢有一隻都係無頭版弱化十倍,有頭果隻用爆竹炸幾下就死

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-28-19, 02:51 PM   #399
神人ではない!新人だ

引用:
我都係無叫佢幫手所以生還, 但用第二個鈴入去會見到佢條屍, 帶一把刀同特別光鮮
主角唔可以改變歷史但可以帶道具出黎...
噢…不過算啦,至少今次序幕迫到武士哥掟飛鏢…

舊 03-28-19, 02:53 PM   #400
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

引用:
お凛?1/3左右

Thx
睇黎今次真係可以人生成就解鎖第一次打爆FSW出嘅game

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Sell 99%新 ps3 Dark Souls 黑暗靈魂 死戰 prepare to die 特別版 中英文版 行版 連最新日本電擊攻略本 $300 henrywk 買賣專區 3 06-04-13 10:44 PM
[西片] Die Hard 6 (Die Hardest) 森羅 電影版 12 05-03-13 09:24 AM
Dark Souls: Prepare to Die Edition ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 3 04-16-12 12:33 AM
[業界] Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT 電視遊戲討論版 4 12-04-07 03:53 PM
Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT PC電腦遊戲討論版 1 12-03-07 03:09 PM

現在的時間是 08:42 AM

手機版 | APP版