Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 
電視遊戲討論版>Family Ski / Family Jockey / Family Stadium
神祕人1號 09:52 PM 01-09-08

神祕人1號 09:16 PM 01-24-08
Wii『ファミリースキー』更新! ゲレンデチャンネルにてプロモーションムービーを公開!
http://namco-ch.net/familyski/index.php

http://221.243.119.235/familyski/pv_1m_nzonw.wmv
WAL1 12:46 PM 01-28-08
http://wii.com/jp/articles/family-ski/

試玩片段~要買埋la...
ELT 01:05 PM 01-28-08
睇左nintendo channel, 有d興趣
andydy 03:31 PM 01-28-08
真係好正~~~簡簡單單又好好玩~~一定買
草薙さん 02:12 PM 01-29-08
已返貨
約售$330
Strider 02:16 PM 01-29-08
作者: KUSANAGI 草薙:
已返貨
約售$330
thx, 呢隻等左好耐
最近都有玩wii fit, 正好用埋塊板玩呢隻

咖哩魚蛋 04:39 PM 01-29-08
等待買左Ski 既人報告一下game評, 感激~! 不過對賽馬更有興趣 A_A
ELT 04:55 PM 01-29-08
冇板...
唔知會唔會冇咁好玩
WAL1 04:27 AM 01-30-08
我有冇人買左comment兩句??
ZombieTerry 11:26 AM 01-31-08
尋日去左好景一轉, 未見有... 係咪冇貨到??
ELT 11:27 AM 01-31-08
作者: ZombieTerry:
尋日去左好景一轉, 未見有... 係咪冇貨到??
我見先違315
ZombieTerry 01:19 PM 01-31-08
作者: ELT:
我見先違315
oh thanks!! 去睇睇先!!
bonedog 01:35 AM 02-02-08
今日係先達頂樓入手... 本身諗住去睇大亂鬥, 見到佢個封面引左我睇, 睇左一陣先知係呢隻game
買左, 番黎都幾好玩...隻game 好自由, 去邊到滑都得...
仲要可以睇埋坐纜車上山頂...可以睇哂周圍既環境..好爽~
neo2046 01:42 AM 02-02-08
http://www.nicovideo.jp/watch/sm2192024

jyeung1 11:21 PM 02-02-08
遊戲本身易上手
轉彎加速動作感應幾好
好多NPC互動
不過吾知佢講乜

動作簡單說明:
轉彎=兩個手制向右擺
加速=十字制面向內
C制=8字腳減速

平地如真實滑雪向後撐
向前進

Remarks:
因大亂鬥決定買呢頂主先
($320入手)
WAL1 12:36 AM 02-03-08
你個操控係指冇balance board?
jyeung1 06:08 AM 02-03-08
作者: WAL1:
你個操控係指冇balance board?
Yes!!! (因借了WiiFit給人)

未試有Balance Board
可能更真實
但難度大大提升
xima 01:01 PM 02-03-08
想問問隻game有無目標要完成的?
偶就真係無興趣漫無目的滑來滑去
neo2046 02:59 PM 02-03-08

W!LL 03:08 PM 02-03-08
NEO大做乜Post d扭pat pat片??

正經, 睇黎個balance board感應無乜delay喎
shwl 03:59 PM 02-03-08
近日友人屋企有試玩活動

create character搞左好耐
同埋個tutorial好長
好似好多動作咁~

比較過用手掣 vs 用board
分別在於轉彎時既操作
用左board的話 畫面下方會有個平衡計可以睇自己重心去左邊
但會令難度大大提升
唔關board感應事 (個感應做得幾好其實, 同wiifit差唔多)
但始終用手掣轉彎會比較得心應手一d
(可能小弟上下身唔識協調 )

我玩咁耐都好似未見過隻game有漢字
無賴男 04:18 PM 02-03-08
作者: W!LL:
NEO大做乜Post d扭pat pat片??

正經, 睇黎個balance board感應無乜delay喎
只係留意到佢好認真咁扭
有無令女做demo o架~haha
neo2046 01:39 PM 02-06-08

neo2046 01:15 PM 02-08-08

1 2 3 

返回主題版面