Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-26-16, 09:00 AM   #1076
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
E07-E08

E07:呢集幾好睇,氣氛好緊張;肥警預料之中無事,而講到 Team SAM 有幾把炮,有幾多內鬼幫佢手;你唔收手就死得,肥警個處境幾危。 Sam 分唔到現實同虛擬,少少證明咗已被洗腦

E08:呢集叫大橋有進展,借個釋囚講其實 Team SAM 個大陰謀係乜;而 Sam 走得甩(好似),好可能係 Team SAM 放水,事關 Sam 都唔係第一次想逃走,又勁好打,得咁少人睇住佢嘅?想洗完腦等 Sam 帶去 Team Machine 個基地;而肥警「走人」,更危,不過無講到佢嚮 Team SAM 角度有幾有威脅性

講某角啲 cos, E07 咁多個 look 都好正

此篇文章於 05-26-16 09:02 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 01:38 PM   #1077
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagpirotase
引用:
作者: BRA武藏 查看文章
最後5集

開季到而家全方位渲染SAMARITAN有幾勁,陰謀幾全面……

感覺下N個NUMBER就係FUSCO

眾人+歸隊SHAW,一齊救佢(俾佢知埋真相?)

然後己方+CIA黑人老細+ELIAS黑幫,全面同對家特工抗戰……

2部電腦攬炒END?

忘記左講,某人7-8集繼續不遺餘力地COSPLAY~

某人成季都係咁不斷 cosplay 賣萌~
PiroPiro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-16, 02:17 PM   #1078
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
E07-E08

E07:呢集幾好睇,氣氛好緊張;肥警預料之中無事,而講到 Team SAM 有幾把炮,有幾多內鬼幫佢手;你唔收手就死得,肥警個處境幾危。 Sam 分唔到現實同虛擬,少少證明咗已被洗腦

E08:呢集叫大橋有進展,借個釋囚講其實 Team SAM 個大陰謀係乜;而 Sam 走得甩(好似),好可能係 Team SAM 放水,事關 Sam 都唔係第一次想逃走,又勁好打,得咁少人睇住佢嘅?想洗完腦等 Sam 帶去 Team Machine 個基地;而肥警「走人」,更危,不過無講到佢嚮 Team SAM 角度有幾有威脅性

講某角啲 cos, E07 咁多個 look 都好正

暫時睇左第7集先...

POI E07
終於有POI 唔想走.... 就算死都要爆料.... 但就真係 SAMirtan Agent 好似搞到總有一個係左近咁....

Fusoco 應該唔會正式唔玩...反而係自己再查落去...

第一次見到有人用芭蕾舞鞋殺人...
舊 05-26-16, 04:38 PM   #1079
肉羊哩咖
griffin611

E07

好明顯之前條友發現咗啲干擾,畀咗啲料佢退役嘅老友,已經觸動咗 Team SAM 個神經,先換走晒佢身邊嘅人, 再派的特工將佢「被自殺」; 扮佢把聲嗰度真係幾心寒㗎。

舊 05-26-16, 07:12 PM   #1080
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
E07

好明顯之前條友發現咗啲干擾,畀咗啲料佢退役嘅老友,已經觸動咗 Team SAM 個神經,先換走晒佢身邊嘅人, 再派的特工將佢「被自殺」; 扮佢把聲嗰度真係幾心寒㗎。

Poi E07
估唔到對面聯絡各個agent 係用d 咁 low tech 既方法 .... 個agent 仲要用紙筆寫低先知叫佢做乜 ....

另一樣就係 電台友果度 唔係d 同事走晒了嗎? 點解仲會有個女同事來落毒 .....
舊 05-27-16, 01:37 PM   #1081
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: PiroPiro 查看文章
Poi E07
估唔到對面聯絡各個agent 係用d 咁 low tech 既方法 .... 個agent 仲要用紙筆寫低先知叫佢做乜 ....

另一樣就係 電台友果度 唔係d 同事走晒了嗎? 點解仲會有個女同事來落毒 .....
解答

1. 因為呢啲通訊最緊要隱密,用無人知無人用嘅方法, 最好
2. 受害人個節目啲人走哂先,出事嗰晚清晒啲人,可能後尾啲員工返嚟啩;傳媒從嚟都係傳訊息其中一個最有效嘅方法,有多過一隻鬼唔奇

最慘係個受害人講真嘅陰謀,班聽眾無人信......

舊 05-27-16, 02:37 PM   #1082
StevenLeong

註冊日期: Jan 2002
呢度有Jonathan Nolan Greg Plageman最新訪問 好似有D火

引用:
After its fourth season, the executive producers of CBS’s Person of Interest — Jonathan Nolan, who created it, and Greg Plageman, one of its showrunners — were given an unstated message that their show was on its way to cancellation. After that realization, they decided Person of Interest would go out with dignity. “You look at this season with shows, longstanding shows, like Castle,” Nolan said in an interview with BuzzFeed News this week. “All of a sudden, it’s like, ‘Oh, we couldn’t figure it out, you’re done.’ We absolutely did not want that to be the case here.”

The trouble, as far as Nolan and Plageman see it, became acutely evident last May during the upfronts, when the networks present their new shows and schedules for the upcoming season to advertisers. No one at CBS had told them ahead of time that not only would Person of Interest be left off of the network’s fall schedule, but its episode order would be cut from the usual 22 to 13.

After these unforeseen blows, Nolan said the show’s creative team decided to move forward with their own plan. “No one was clear with us that this was a final season; we kind of decided that this was a final season. You read the tea leaves here, and it was clear that with a reduced order it’s not likely that we were coming back,” he said. “So we decided: Fuck it. We’re going to tell the end of this story, in such a way that doesn’t slam the door shut on the universe of the show — that wouldn’t be a fitting end to the show anyway. But telling a final season in such a way that it would leave everyone satisfied with the story that we told. And that was our decision. This is a gift.”

But just because the writers decided to take matters into their own hands didn’t mean they ran amok. CBS had always wanted the show to keep its case-of-the-week spine rather than chucking it and making it a pure mythology show. Going into Season 5, “there was a conversation about the amount of stand-alone versus serialized storytelling that, somewhat to my surprise, remained something of importance to them,” Nolan said. “And to the degree that there are compromises in this final season, it’s in that area. I wish we’d had a few more episodes to continue telling the bigger story. But I’m very, very proud of what we did.”
https://www.buzzfeed.com/kateaurthur...7j#.nsNKZ8YWXj

明顥最衰係CBS 身為Person Of Interest fans 真係好嬲CBS

都已經final season 仲要迫一星期一個number
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-16, 04:24 PM   #1083
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: StevenLeong 查看文章
呢度有Jonathan Nolan Greg Plageman最新訪問 好似有D火

https://www.buzzfeed.com/kateaurthur...7j#.nsNKZ8YWXj

明顥最衰係CBS 身為Person Of Interest fans 真係好嬲CBS

都已經final season 仲要迫一星期一個number
真係人都瘨!繼 Fox 之後,另一件乞人憎嘅電視台

舊 05-30-16, 09:47 AM   #1084
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
真係人都瘨!繼 Fox 之後,另一件乞人憎嘅電視台
所以連外國電視台都一樣衰

亦因為咁..所以Team Machine 去到呢個 moment 都仲要堅持救 Numbers 。。。。

正路應該開行 Turbo 搵Shaw 同諗方法對抗 Team Sam ....
舊 05-31-16, 10:51 PM   #1085
StevenLeong

Person Of Interest S05E09

Fusco 終於守得雲開變黃框

神經病的Root You shot I shot

對應番上一集最後老師話 我們之中 你最黑暗 咬人的狗唔會吠

Harold 係咪真係黑化

今集最尾 如果係全終你話幾好

舊 05-31-16, 11:17 PM   #1086
肉羊哩咖
griffin611

担心

連呢個人,出咗一集,都「埋單」,算係咁。

易拉事一句:你搵得我出手,都預咗啦孝話!

不過Root 見返Shaw 幾感動;不過硬係㢲感有件唔係 good-end 咁

有傳話今晚呢集有人會出事。

引用:
作者: StevenLeong 查看文章

Fusco 終於守得雲開變黃框

神經病的Root You shot I shot

對應番上一集最後老師話 我們之中 你最黑暗 咬人的狗唔會吠

Harold 係咪真係黑化

今集最尾 如果係全終你話幾好

舊 05-31-16, 11:29 PM   #1087
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
一開始已經估Easton係咪鬼,整咁多爆彈就直接去炸左間差館仲簡單......

舊 06-01-16, 08:27 AM   #1088
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

http://www.cbs.com/shows/2016-finale...te-by-far-/://

POI 100 集 party ... 不過已經冇下個 100 了 ....
舊 06-01-16, 09:44 AM   #1089
肉羊哩咖
griffin611

Cleanness in all

咁 The Voice (好聲音?) 條友做嘢要好有把握,唔想有甩漏;佢基本上有三批人(包括佢自己)去搞掂個殺手,亦要保證個目標唔離開個差館就死梗;就咁送個炸彈去差館,好難work,一來警方會發現個炸彈,就算爆炸亦不必確到個目標死得;不過咁,唔係由肥高嚟盤條殺手,可能已經放咗人都唔定。

引用:
作者: cancerman 查看文章
一開始已經估Easton係咪鬼,整咁多爆彈就直接去炸左間差館仲簡單......
最新:
Team Machine 有人領咗檔.........

此篇文章於 06-01-16 10:56 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-01-16, 01:40 PM   #1090
StevenLeong

引用:

咁 The Voice (好聲音?) 條友做嘢要好有把握,唔想有甩漏;佢基本上有三批人(包括佢自己)去搞掂個殺手,亦要保證個目標唔離開個差館就死梗;就咁送個炸彈去差館,好難work,一來警方會發現個炸彈,就算爆炸亦不必確到個目標死得;不過咁,唔係由肥高嚟盤條殺手,可能已經放咗人都唔定。

最新:
Team Machine 有人領咗檔.........
剛剛食完 E10好沉重 果然尋晚食完糖 今日飲苦茶
舊 06-01-16, 01:58 PM   #1091
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:

最新:
T
SPOILER
eam Machine 有人領咗檔.........:
cwm2:
唔好咁快講啦...
雖然 Official Facebook 上面已經爆緊.....

POIE09
POI E09

未去睇 E10 ....
但呢個 The Voice 真係好耐之前留下來既伏線..... 本來應該係高智慧型既對手... 如果呢套野繼續發展落去 應該有D 睇頭...
但好可惜 ... 面對 Samirtain ... 所有既人類都係小兒科了...
感覺今集只係想利用呢條舊伏線... 比 Elias 出山, Fusco 有機會知真相...

跟著 Shaw 好求其咁返到來 ...之後一定有野發生...(我知E10 就已經有解答...不過未睇..唔討論住)

真係從來都未試過追美劇 ...呢頭睇完新一集.... 之後一日就已經出新一集將D 伏筆開晒///

此篇文章於 06-01-16 02:06 PM 被 PiroPiro 編輯。
舊 06-01-16, 09:40 PM   #1092
肉羊哩咖
griffin611

雖然已經自透咗,但睇,仍然係咁震撼。

唔好意思,咁嘅情度要防透,在下下次都要撿點啲。

爆:good::good::good:

1. 哈佬咁就黃咗面口,佢都估唔到
2. 唔係第一劑畀敵人鏟竇,但今次最慘
3. 易拉士一講返開頭啲嘢,果然咁就⋯⋯但對家無啦啦由夾走去幫佢手,變成要殺哈佬,點解?
4. 其實一開頭 Root 姐插晒死 flag,但一之前佢係咁同 Shaw 調情,好 sweet ,但睇返轉頭就特別傷
5. 寶馬啲鋼水果然夠硬
6. 佢同哈佬車上面講果段,係佢出至內心?定係 Machine 同佢講緊?
7. 編劇好鬼死衰,都仲拖多幾分鐘先講 Root 姐領咗當
8. 哈佬同個差佬/FBI獨白果啲變化勁正!嘩!以為 Linus 上咗身!
9. 好喇,咁 Reese 點算?而 Shaw 點算?!

一定再睇多次!

舊 06-01-16, 10:01 PM   #1093
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
nolan
係咪玩野呀~~~ 點解會咁架~~~~ 比返 root 姐我呀~~~ 嗚嗚...

舊 06-02-16, 01:00 AM   #1094
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
個故事唔係入大直路咁簡單
而係直頭入高速公路

突然間一跳件事好錯鍔,一路睇真係以為又比VR fake

舊 06-02-16, 01:20 AM   #1095
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: Sar8 查看文章
個故事唔係入大直路咁簡單
而係直頭入高速公路

突然間一跳件事好錯鍔,一路睇真係以為又比VR fake
得返幾集
之前又遊花園左幾集...
唔開行油上 High Way
個結局真係會爛尾...
舊 06-02-16, 07:05 AM   #1096
布甸
Game Master
遊民一族

根本..
為o左令 Finch 黑化爆 seed,連派兩個便當,但沖擊實在太大,接受唔到...

舊 06-02-16, 08:46 AM   #1097
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 布甸 查看文章
根本..
為o左令 Finch 黑化爆 seed,連派兩個便當,但沖擊實在太大,接受唔到...
慢慢舖排,去到一個位撞到你下巴跌落街; 同遊花園係一線之隔,舖排得好就受,遊花園就會好鬼死忟。

作為一個死忠粉,當然係前者。最重要係佢前幾集都有留少少位引你追落去。

同埋外國網站好死挑掦嘅都讚今集:

IGN: 10 Masterpiece

TV Club: A

9NN 隻歌,啫係呢集個名,麻麻。

下集

個 PoI 係美帝總統,可能係逆轉嘅機會

搞乜鬼個總統係白人嚟㗎?!

此篇文章於 06-02-16 08:50 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-02-16, 09:27 AM   #1098
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
慢慢舖排,去到一個位撞到你下巴跌落街; 同遊花園係一線之隔,舖排得好就受,遊花園就會好鬼死忟。

作為一個死忠粉,當然係前者。最重要係佢前幾集都有留少少位引你追落去。

同埋外國網站好死挑掦嘅都讚今集:

下集

個 PoI 係美帝總統,可能係逆轉嘅機會

搞乜鬼個總統係白人嚟㗎?!

POI
其實 Root 姐 ...D 旗由佢轉幫 Team Machine 開始就冇停過插旗
已經有幾次係九死一生....
去到最後幾集 仲唔張個高潮推上去 咁套野就悶死...

Finch 黑化都叫有鋪排..
上集 Elias 炸死 The Voice ..之前既佢應該會好大反應
但今次睇住佢引爆都冇出聲...而且佢應該一早知有炸彈 (炸彈應該係之前佢地見果個專家整既)

到今次就一口氣黑化~~
舊 06-02-16, 01:10 PM   #1099
布甸
Game Master
遊民一族

都唔使
寫到咁絕架麻,舊年 SS 去生仔,
中咁多槍都無事,Elisa中左槍,又無事,
今次睇都睇唔到Root邊度中槍,就拎便當,仲整個body特寫,
真係無彎轉囉....

BTW,Finch最尾係警局獨白,真係神級演技!

引用:

請問有無link?

此篇文章於 06-02-16 01:12 PM 被 布甸 編輯。
布甸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-16, 02:11 PM   #1100
PiroPiro
Crazy Gamer
變種哈士奇

引用:
作者: 布甸 查看文章
都唔使
寫到咁絕架麻,舊年 SS 去生仔,
中咁多槍都無事,Elisa中左槍,又無事,
今次睇都睇唔到Root邊度中槍,就拎便當,仲整個body特寫,
真係無彎轉囉....

BTW,Finch最尾係警局獨白,真係神級演技!

請問有無link?

POIE10 - 100 Episodes ........T___T
因為講到明最後一季~ D 編劇都話要走得有尊嚴...
所以一野就來過 最爆... 去到最盡 ... 其實 Elias 應該係上一季已經死左..
但 Team Machine 真係冇人幫手 ...唯有話佢未死...等佢串連埋 Finch 成魔之路...

Root 就真係終於要死 ....之前幾季都有過幾次中槍受傷 ...過一陣又冇事
不過臨死前都要表演...神槍法再加用後踭控車

不過下集Finch 既全黑化到底會死幾多人 我諗 Cree 同時油漆工應該要死了...

以後買車一定要買BMW .... 中左咁多槍...仲比 Mini gun 打完都可以正常操控.....

Finch 既演員 Michael Emerson 本身真係好好戲...雖然佢好少做電影... 多數都係電視同舞台劇多
佢仲有係其中一套 Batman Anime Movie 入面配 Joker 又帶出另一種味道

此篇文章於 06-02-16 02:17 PM 被 PiroPiro 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 02:53 PM

手機版 | APP版