Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-20-03, 11:13 AM   #51
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
Originally posted by 基路亞 :
打頭D 永遠都係靠2 個字~

熟路~
寧炒莫慢~

此篇文章於 12-20-03 11:15 AM 被 seetold 編輯。
seetold 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-03, 11:14 AM   #52
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
Originally posted by seetold :

寧少莫慢~
依家連GT4 都係...
炒左罰速...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-03, 11:15 AM   #53
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
引用:
Originally posted by 基路亞 :

依家連GT4 都係...
炒左罰速...
10秒50mk/h

舊 12-27-03, 09:35 PM   #54
路人甲乙丙
Ultimate Gamer
你想我打甚麼?

註冊日期: Jul 2002
有冇Story mode網上攻略?

and DC2 how to get ?

咩叫飄移呀?
飄移未就係o個個粗心大意既公路
同埋o個條濕滑既司機囉!
咁又點呀? 型囉! .
路人甲乙丙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-03, 06:28 PM   #55
路人甲乙丙
Ultimate Gamer
你想我打甚麼?

註冊日期: Jul 2002
秋名第16關點打?

秋名篇几時完?

咩叫飄移呀?
飄移未就係o個個粗心大意既公路
同埋o個條濕滑既司機囉!
咁又點呀? 型囉! .
路人甲乙丙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-04, 11:59 AM   #56

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
秋名篇14話點打呀,要比京一讓同部86抄左果關........

打到最好都係得B............
其他都打到S啦,欠一個,殘念
有咩方法可以打到果關呀,唔該

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-04, 12:32 PM   #57
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 基路亞
打頭D 永遠都係靠2 個字~

熟路~
玩多兩次就識啦
不過小弟玩極都唔識
行妙義仲曉炒車

舊 06-19-04, 08:40 PM   #58
cutecat
Senior Gamer
異常データ

註冊日期: Jun 2004
hihi all~me dou yau play ga~
and ho ging tim~!(me dou ng g ging ng ging^^

目前最愛: 盾蟹仔裝w~~~Xlink上唔到
cutecat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-04, 08:46 PM   #59
cutecat
Senior Gamer
異常データ

註冊日期: Jun 2004
Thumbs up

引用:
作者: 
秋名篇14話點打呀,要比京一讓同部86抄左果關........

that area need 好熟 ga
bz if you 唔熟, ho easy crash ga
if need get A or S, play that area in time attack ho d~
ho easy win ga ja!
京一, weak la~

目前最愛: 盾蟹仔裝w~~~Xlink上唔到
cutecat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-04, 09:19 PM   #60
雷帝.嘉芙
God of Gamer
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: cutecat
that area need 好熟 ga
bz if you 唔熟, ho easy crash ga
if need get A or S, play that area in time attack ho d~
ho easy win ga ja!
京一, weak la~
你有冇打街機版???

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-04, 10:56 PM   #61
Ishimura
Game Master
兼職提督業

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 

S級條件﹕要能拋離京一100m以上,並在1分25秒發生引擎故障事件。

我暫時kick左響86 VS 文太
Ishimura 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-04, 07:17 PM   #62
Junior Member

註冊日期: Oct 2004
我看我也來登入看看吧
http://ranking.segarosso.com/inidss2...?id=NJJBKKJYHQ
在下的小成績吧
8586 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-04, 02:00 AM   #63
paulchan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
我仲未過到story mode八方原

舊 11-11-20, 04:07 PM   #64
owenex

註冊日期: Nov 2020
大家好,最近用PS2模擬器玩番呢隻頭文字D Special Stage,我見到師兄們嘅紀錄係快到我點玩都追唔到,跟住我就諗會唔會關用手掣或軚盤玩嘅事呢?因為我就無軚盤只係用手掣玩,然後我再上網睇啲高手片,見到有人可以玩到秋下2:47,呢啲咁痴線嘅紀錄睇到我眼都凸埋,然後我再睇番佢每個彎幾乎都唔駛點brake,只係落一波就好易入到彎,唔怪得可以快成咁啦,跟住我就試下係模擬器用手掣學佢咁唔brake嚟過彎,但根本完全扭唔到佢咁嘅幅度,所以我想問下大家係咪都係用軚盤玩嘅呢?
owenex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-20, 06:58 PM   #65
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: owenex 查看文章
大家好,最近用PS2模擬器玩番呢隻頭文字D Special Stage,我見到師兄們嘅紀錄係快到我點玩都追唔到,跟住我就諗會唔會關用手掣或軚盤玩嘅事呢?因為我就無軚盤只係用手掣玩,然後我再上網睇啲高手片,見到有人可以玩到秋下2:47,呢啲咁痴線嘅紀錄睇到我眼都凸埋,然後我再睇番佢每個彎幾乎都唔駛點brake,只係落一波就好易入到彎,唔怪得可以快成咁啦,跟住我就試下係模擬器用手掣學佢咁唔brake嚟過彎,但根本完全扭唔到佢咁嘅幅度,所以我想問下大家係咪都係用軚盤玩嘅呢?
其實版規唔俾講無聊氣
不過咁舊ge game 係咪都會嚴格執行
有冇人執行就...後話

當然有好多取巧ge講法可以避開版規。
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-20, 11:19 PM   #66
owenex

引用:
作者: izumo 查看文章
其實版規唔俾講無聊氣
不過咁舊ge game 係咪都會嚴格執行
有冇人執行就...後話

當然有好多取巧ge講法可以避開版規。
因為隻game舊所以唔比講?
舊 11-12-20, 03:12 PM   #67
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: owenex 查看文章
因為隻game舊所以唔比講?
係老番不能討論
當年亦有巨巨用無聊器玩正版
但時隔太耐了...
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-20, 04:23 PM   #68
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
係老番不能討論
但時隔太耐了...
樓上板友只係提及用EMU玩,
重點都係講頭D而唔係討論點用EMU,
我覺得應該冇犯規嘅~

舊 11-13-20, 02:20 AM   #69
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
非正規手段就台下面講啦
無聊器既野自已搞
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-20, 04:00 AM   #70
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
答返佢個問題啦

隻PS2 GAME唔SUPPORT軚盤的

當年個個都係用PS2手掣玩

幾百蚊買隻原裝GAME當然盡力煲
功多自然藝熟

我玩得唔算勁
不過叫做玩得到全故事S RANK
最後對文太果場其實故事架車應該唔係改盡(應該只係剛剛完成A改果隻性能)
不過足夠由頭帶到尾贏文太
前提係你要好熟路同要用最高的適當車速加上唔可以有大撞去跑

秋下晴FULL TUNE 86A改 我的時間只到2:51
我所知台灣巴哈的網友都去到2:50

都係果句
練多點跑多點想多點
最初第一版妙義可以練到逆甩
點去應用係其他版圖就自己諗諗

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 02:44 AM   #71
owenex

引用:
係老番不能討論
但時隔太耐了...
咁真係講聲唔好意思先,我新嚟報導唔係咁清楚版規原來係咁,我諗住重點討論隻game點樣玩得好應該唔算違規所以先係度問,因為我係google search呢隻game嘅賽道時速紀錄就顯示咗呢個帖出嚟。
舊 11-15-20, 02:45 AM   #72
owenex

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
樓上板友只係提及用EMU玩,
重點都係講頭D而唔係討論點用EMU,
我覺得應該冇犯規嘅~
對,我想請教或討論嘅重點並非模擬器用法
舊 11-15-20, 02:52 AM   #73
owenex

引用:
作者: Irwin 查看文章
答返佢個問題啦

隻PS2 GAME唔SUPPORT軚盤的

當年個個都係用PS2手掣玩

幾百蚊買隻原裝GAME當然盡力煲
功多自然藝熟

我玩得唔算勁
不過叫做玩得到全故事S RANK
最後對文太果場其實故事架車應該唔係改盡(應該只係剛剛完成A改果隻性能)
不過足夠由頭帶到尾贏文太
前提係你要好熟路同要用最高的適當車速加上唔可以有大撞去跑

秋下晴FULL TUNE 86A改 我的時間只到2:51
我所知台灣巴哈的網友都去到2:50

都係果句
練多點跑多點想多點
最初第一版妙義可以練到逆甩
點去應用係其他版圖就自己諗諗
故事我都可以做到全S Rank,就算公道最速傳說都可以贏到晒咁多個電腦,但用自己TA嘅時間比真係同高手們差好遠,所以我先諗係咪我玩法有問題呢…至於逆甩呢個技巧我真係未用過,逆甩真係咁關鍵?
舊 11-15-20, 03:29 PM   #74
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
賽車game就算天才都要用時間煲架嘛
依家搵條片參考住練習易過以前咁多

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 09:01 PM   #75
owenex

引用:
作者: anyone 查看文章
賽車game就算天才都要用時間煲架嘛
依家搵條片參考住練習易過以前咁多
啱嘅,要研究下自己同人嘅分別係邊

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM

現在的時間是 05:08 AM

手機版 | APP版