Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-05-14, 08:13 PM   #226
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
ニコニコfans太有愛
画面全是弾幕的字

舊 07-05-14, 08:41 PM   #227
小嘉
The One

三石好勁
仲配得番月野免把聲
亞美真係想用番久川綾呀
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 09:02 PM   #228
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

第一集獨有的喊包超音波攻擊
必殺技果然統一叫返ムーン・ティアラ・ブーメラン
変身點解要CG?

除佐ルナ外D配音暫時無乜違和
不過咁克意去扮返之前
點解唔盡量用返原配?

舊 07-05-14, 09:59 PM   #229
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
三石把聲一開始有D違和, 始終無以前咁young....
不過聽聽下順耳返, 都係「月に代わって、お仕置きよ」果段對白最勁, 配得同以前一模一樣
變身畫面做乜鬼用CG, 超怪
舊配樂太經典, 新版好似唔多 match
劇情走向似跟返漫畫版, 咁就真係慘, 我覺得原著漫畫唔多好睇

唔知舊版有無機會出BD呢, 我想要S同Stars

舊 07-05-14, 10:15 PM   #230
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
ももいろクローバーZ「MOON PRIDE」7月30日に発売

セーラームーン盤(CD+Blu-ray)

01. MOON PRIDE(アニメ「美少女戦士セーラームーンCrystal」オープニングテーマ)
[作詞・作曲・編曲:Revo(SOUND HORIZON)]
02. 月虹(アニメ「美少女戦士セーラームーンCrystal」エンディングテーマ)
[作詞:白薔薇 sumire / 作・編曲:小坂明子]
03. MOON PRIDE(off vocal ver.)
04. 月虹(off vocal ver.)

<Blu-ray収録内容>
・東映アニメーション制作「美少女戦士セーラームーン Crystal」オリジナルアニメーション Music Video

ももクロ盤(CD)

01. MOON PRIDE
02. 月虹
03. Moon Revenge
[作詞:冬杜花代子 / 作曲:小坂明子 / 編曲:橋本由香利]
04. MOON PRIDE(off vocal ver.)
05. 月虹(off vocal ver.)
06. Moon Revenge(off vocal ver.)

舊 07-05-14, 10:33 PM   #231
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
ももクロ盤 都係想叫我地唔好買者......

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 11:13 PM   #232
小嘉
The One

呢d叫趕客
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 11:20 PM   #233
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
見到特典份量就知
我已經預想到Animelo會發生咩事……

另外3D變身其實都無話點嘅
已經算業界應用前列……
雖然我記得TVB幾年前嗰個仲好少少……
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-14, 11:55 PM   #234
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
睇完...reboot 好心就重新編過劇啦....仲用返漫做咩,有好多野太舊啦,用返會好怪...
e.g...今時今日竟然無手機平板出現.....game center 仲係以前咁樣, 一部大機都無.....呃人未去過機鋪咩??
既然都出得sailor V game......好心就整好D啦,你出到SAO咁都唔會覺得奇,因為那部設定本身就係訓練用機..
變身CG 本身無咩問題既,都係兼用卡來架姐,不過可唔可以唔好咁轉.......真係轉到頭暈....
仲有套衫真係同舊那套一樣.....學下nanoha movie啦,加左幾件金屬甲,厚重左又型左...
有D野比認為經典唔代表現在都咁表達都會係經典,要與時代並進....

至於聲優方面..........三石把聲壓得好利害......跟本唔似小妹妹......好心reboot得直接全部換人重新演繹算啦,硬係要學舊調.......兔仲還好,變態假面人都唔同左要夾硬用古谷調講野......

最尾就見到水野亞美出現,應跳左下集就幫手???我希望見到輔助裝置唔係notebook啦,直接變做平板就好了....
依家仲拎住本nb周街走只會笑話....當年就話高科技姐.....今日只會話你笨,做咩唔拎部輕D既平板a

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 12:08 AM   #235
koala
Game Master
天霸封神斬

註冊日期: Jul 2002
呢d先叫全球同步

舊 07-06-14, 12:28 AM   #236
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 07-06-14, 12:30 AM   #237
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
三石把聲真係……我停留左係美里到,除左好勁就係好唔習慣……
不過隔太耐好多野都唔記得,原來禮面咁早就出左?
個背景好似重係90年代,真係有d唔習慣……

舊 07-06-14, 12:30 AM   #238
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
期待亞美由快譯通轉用Google Glass

三石是系列標誌,我相信三石都好搏命配番月野兔
日常對話、變身、出場、出超必時其實都唔錯
但開頭遲到衝落樓大叫個幾句,真的露了餡,情緒大波動時候要拉高嗓門
愈到後段,激動場面只會愈多,這是我有點擔心的。

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 12:32 AM   #239
ka_ka_lok
Junior Member
我是化不可能為可能的

註冊日期: Mar 2007
變身的BGM完全光美了。。。
ka_ka_lok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 12:35 AM   #240
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: ka_ka_lok 查看文章
變身的BGM完全光美了。。。
因為高梨康治 b

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 12:44 AM   #241
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

變態紳士!!

有幾多版友細個戈陣睇係覺得佢好型...

舊 07-06-14, 01:01 AM   #242
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: GN00508771 查看文章
變態紳士!!

有幾多版友細個戈陣睇係覺得佢好型...
他只係靠首音樂
但第一集好路人,係講左句提場,無出場音樂,飛玫瑰都無埋

睇番其實奈留間鋪頭爛成咁都係sailormoon用音波功整爛
隻妖怪只係綁住佢阿媽...正義之士才是破壞份子wwww

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

此篇文章於 07-06-14 01:04 AM 被 團子~o~ 編輯。
團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 01:06 AM   #243
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
應該與時代並進+1
第一話同舊版差不多冇驚喜
不過OP同變身畫面覺得唔錯

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 01:11 AM   #244
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 團子~o~ 查看文章
他只係靠首音樂
但第一集好路人,係講左句提場,無出場音樂,飛玫瑰都無埋

睇番其實奈留間鋪頭爛成咁都係sailormoon用音波功整爛
隻妖怪只係綁住佢阿媽...正義之士才是破壞份子wwww
M78星雲警備隊的人表示好合理

舊 07-06-14, 01:36 AM   #245
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
暫時最不滿之處係無咗變態佬出場BGM...
https://www.youtube.com/watch?v=lMbdDhDDgMg
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 01:42 AM   #246
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
事隔十幾年睇, 吐糟點滿載
睇nico留言真係笑到肚痛

舊 07-06-14, 02:19 AM   #247
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: hiyoko 查看文章
暫時最不滿之處係無咗變態佬出場BGM...
https://www.youtube.com/watch?v=lMbdDhDDgMg
花都唔識掟好無氣勢,只係一個普通O既變態仮面....
首OP好難聽....

另,D妖魔唔殺左奈留媽媽其實幾Nice...

舊 07-06-14, 02:23 AM   #248
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
應該與時代並進+1
第一話同舊版差不多冇驚喜
不過OP同變身畫面覺得唔錯
OP都係ムーンライト伝説完勝
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 07:48 AM   #249
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
呢套係米年番?唔係既分分鐘連搵到銀水晶都去唔到po
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-14, 09:04 AM   #250
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
呢套係米年番?唔係既分分鐘連搵到銀水晶都去唔到po
咁佢跟漫畫版既會去得好快
26集夠佢打埋黑月帝國
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[動畫] 小山宙哉「宇宙兄弟」 好評放送中 money 日本動漫畫討論版 72 04-21-16 12:03 PM

現在的時間是 05:52 AM

手機版 | APP版