Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-14, 08:58 AM   #301
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
仲要俾人洗腦做反派幾鑊
佢做反派勁d sosad
其實係動畫先幾次,漫畫都係無印果次之嘛
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 09:07 AM   #302
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 小嘉 查看文章
唔講悟空
超級比達係啦下哇
咁係因為比達老婆實在窮到只剩下錢

仲有對比悟空佢真係好關心自己屋企人喎

回正題,老實講出新版我只醒起富奸又可以靠老婆份版稅開飯唔洗畫HUNTER(?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 09:37 AM   #303
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: 婠婠 查看文章
X 三石是怪物
O 三石已經變成怪物

配唔返廿二年前阿兔已經係事實,好在冇搵返久川配亞美
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 09:48 AM   #304
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
懷疑係佢個仔問佢"點解阿爸你唔洗做野既?阿媽反而做緊野"
富奸先肯復刊
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 12:58 PM   #305
蚊蚊
Game Master
http://i79

註冊日期: Apr 2005
睇完後感.....因為自己本身細個睇開動畫版無睇漫畫版,所以感覺好奇妙=3=....
呀兔第一次變身驚訝度得0?....唔覺呀兔對自己會變身感覺好驚訝.....
之後去到寶石店,呀兔變身後好勇地跑過去,我重以為呀兔知道發生咩事先跑去幫手
點知原來好似唔多知自己跑尼係為左D咩....
不過怪物驚訝度我反而覺得唔錯,幻想成真的應該幾恐怖
之後係地場出現......其實佢出場係為左D咩~叫呀兔出招....
而家大個睇返真係感覺好奇妙.....故事果然......
時代果然唔同了
不過畫面唔錯既~期待下一集~

原創同人漫畫HYALINE OF WORLD!!歡迎參觀耶!!
POKEMON 白
KALO
0475 3208 1209 歡迎尼ADD我~
蚊蚊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 01:21 PM   #306
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
下集待機中
亞美

暫時感覺小勝奧米加
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-14, 03:18 PM   #307
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
人地變身話明係Make up
化妝後認唔出好正常
子華話齋,呢D應該叫喬裝,唔係化妝

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 06:20 PM   #308
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
今集出現左大家吐嘈已久的電腦科技
仲分清學校同少女款式
遊戲機中心就當冒險樂園好了

百合

作畫開始多左啲比例問題
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 06:39 PM   #309
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002

舊 07-19-14, 07:24 PM   #310
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
點解會有nb

變態假面平日咁著出街無人覺得奇怪既咩
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-14, 11:42 PM   #311
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
作畫已崩.....
亞美變身一個shot已着裝完畢orz....

露娜係邊度整秘密基地
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 12:27 AM   #312
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
都已經雙週番靜態畫面都崩……

漫畫原作有咁高科技嗎?

裝到CD的NB同隻貓識用電腦

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 01:01 AM   #313
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 葉老頭 查看文章
作畫已崩.....

露娜係邊度整秘密基地
咁其實以前都係咁o既……有轉多2個身已經算俾面喇

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 01:18 AM   #314
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
わきわき
亞美以前係賣わき嫁咩?

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 01:35 PM   #315
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: leungky1 查看文章
今集出現左大家吐嘈已久的電腦科技
仲分清學校同少女款式
遊戲機中心就當冒險樂園好了

百合

作畫開始多左啲比例問題
好彩唔係畫返CRT+ floppy.....唔係真係會比人笑架.
d 00後可能仲會問...哩D咩來tim.

咁照咁計,亞美部萬能機唔係pad就應係就係有kb既pda吧?
佢應唔會咁型畫laser KB pad吧???

另外不得不提變熊假面..........................以前佢都係tee + 西褲笠多件西裝嬲姐....
今輯連衫都唔畫多件,直接著件變熊禮服出來.......
已經擴展到軟飯王作為一個正常人都變熊了...

仲有以前佢救人至少都會同怪方過返一招半招,2集連招都無過過,我合理懷疑佢今輯係無能的...

另外作畫好崩..............亞美有幾個shot 都面相扭曲..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-14, 02:08 PM   #316
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
咁其實以前都係咁o既……有轉多2個身已經算俾面喇

睇完...
無印同R都唔算好特別,但之後變化好大
S開始有char BGM...
仲有sailor moon 越後轉到會嘔都應未出到招.......d圈轉得多到....
仲有果然係元祖,越後越有PC風格(應倒轉講PC好重後期既美戰)
最後星光那三件,點都係為後作鋪路,我印像哩三件D玩具好似唔賣得.

舊 07-21-14, 01:19 AM   #317
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
點解我聽新版既水野亞美說話尾音有ゲソ?

新版地場衛大白天著件燕尾服通街行.....驚死人唔知佢係變態假面咩?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 10:38 PM   #318
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

三石把聲咩事? 第一集都還可以, 今集完全迷走搵唔返把聲咁款
作畫崩, 演出表現手法又唔掂, 呢套remake 真係好鬼差

最離譜都係變態假面, 平日着住套踢死兔周街走, 真係無病呀...武內直子D王子公主病又發作?

舊 07-21-14, 10:57 PM   #319
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
第二集已經有崩…
之後點做落去…
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 11:04 PM   #320
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
三石把聲咩事? 第一集都還可以, 今集完全迷走搵唔返把聲咁款
作畫崩, 演出表現手法又唔掂, 呢套remake 真係好鬼差

最離譜都係變態假面, 平日着住套踢死兔周街走, 真係無病呀...武內直子D王子公主病又發作?
另外同小兔個遇見率高得有D嚇死....點諗都係地場變熊尾行小兔吧.....
印像開波無耐就係機鋪同元基很親密的了...依家一整個路人feel....
去街著禮服,又唔見佢返大學......一整個等hea.......
反正大家都知地場 = 變態假面....不如搵幾個shot 話地場調桓緊敵人好過啦.....
好過依家一係路人,一係嚇死人....

舊 07-21-14, 11:45 PM   #321
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
其實用真人版劇情動畫化好似重吸引.......

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-14, 11:59 PM   #322
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
另外同小兔個遇見率高得有D嚇死....點諗都係地場變熊尾行小兔吧.....
印像開波無耐就係機鋪同元基很親密的了...依家一整個路人feel....
去街著禮服,又唔見佢返大學......一整個等hea.......
反正大家都知地場 = 變態假面....不如搵幾個shot 話地場調桓緊敵人好過啦.....
新版變態假面真係一件大茄, 英雄救美畫面都弱雞過人
又或者係以前支玫瑰同配樂太經典, 新版真係無得比

引用:
作者: Tano 查看文章
其實用真人版劇情動畫化好似重吸引.......
真人版我無睇過, 但其實後面 s 同 stars 劇情唔錯, 幾感人的

舊 07-22-14, 12:01 AM   #323
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
如果用漫畫設定的話,地場衛只係高中生
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-14, 12:06 AM   #324
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

高中生就已經着住件踢死兔周街走, 果真是變態的典範啊

舊 07-22-14, 04:00 PM   #325
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 葉老頭 查看文章
作畫已崩.....

露娜係邊度整秘密基地
問得呢句即係你無睇過MOON同V的漫畫版
基本上個秘密基地唔係露娜整,係亞提密斯一早整左
係V女街機下面
而部V女街機係亞提密斯整比美奈子初期用作訓練用途

另外,漫畫版的亞美第一次變身個段,本身係的確係一秒都唔駛就變完,所以得一個SHOT係完全唔出奇
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[動畫] 小山宙哉「宇宙兄弟」 好評放送中 money 日本動漫畫討論版 72 04-21-16 12:03 PM

現在的時間是 07:26 PM

手機版 | APP版