Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電影版>Morbius (2020)
david 08:05 PM 06-02-19
Director:

Daniel Espinosa
Writers:

Gil Kane (comic book & character), Matt Sazama (screenplay) | 2 more credits »
Stars:

Jared Harris, Adria Arjona, Jared Leto

作者: :
Biochemist Michael Morbius tries to cure himself of a rare blood disease, but he inadvertently infects himself with a form of vampirism instead.

https://www.imdb.com/title/tt5108870/?ref_=fn_al_tt_1
呂鳳仙 01:27 PM 06-03-19
$ony其實係咪試緊Marvel底線⋯⋯再咁落去MCU會唔會踢走蜘蛛仔
mrk 02:16 PM 06-03-19
作者: 呂鳳仙:
$ony其實係咪試緊Marvel底線⋯⋯再咁落去MCU會唔會踢走蜘蛛仔
似係Sony捉蜘蛛仔合約既灰色地帶多D!

做法:我完全唔捉蜘蛛仔個Part就得,反正班影迷會自行腦補架啦!
呂鳳仙 05:54 PM 06-03-19
作者: mrk:
似係Sony捉蜘蛛仔合約既灰色地帶多D!

做法:我完全唔捉蜘蛛仔個Part就得,反正班影迷會自行腦補架啦!
但變相MCU又少咗2件蜘蛛仔敵角用⋯⋯venom搶先俾$ony拎嚟用,到時Marvel想帶返佢入MCU都唔知點算
王小虎 09:10 PM 06-03-19
作者: 呂鳳仙:
但變相MCU又少咗2件蜘蛛仔敵角用⋯⋯venom搶先俾$ony拎嚟用,到時Marvel想帶返佢入MCU都唔知點算
始終電影版權喺Sony手,係掉轉頭Sony肯比咩角色落MCU。Venom收得,Sony繼續試水溫(其實Into spiderverse 收得,佢應該拍 Miles Morales或者 Scarlet spider,咁就有蜘蛛仔可以駁落其他戲了)
由手機版發出
肉羊哩咖 01:11 AM 01-14-20

Teaser 預告出咗,仲有變身後個樣睇?!
王小虎 02:04 AM 01-14-20
trailer need spoiler?
Vulture?!!

肉羊哩咖 04:23 AM 01-14-20
預告嘅嘢,好多時正式版無咗影,一 啲都唔出奇。
鐵之侍 09:05 AM 01-14-20
被tony害到失業的廢物回收商也客串了
森羅 09:39 AM 01-14-20
到底係入埋MCU定呢個其實係birdman黎
豪傑公子 10:11 AM 01-14-20
加埋話SPIDERMAN係MURDERER嘅牆壁塗鴉, 應該真係計入MCU啩...
mrk 02:47 PM 01-14-20
我比較好奇咁佢係咪同秃鷹打?
肉羊哩咖 04:46 PM 01-14-20
之前都傳過話原本 Venom 有 Tom Holland 客串,片都拍埋,但畀 Marvel 急急叫停無出街; 雖然 Sony 一直都好有心,但能唔能夠「成功爭取」,好睇 Marvel 個態度。不過 Kevin Feige 多數唔滯。
肉羊哩咖 11:28 PM 03-31-20
推遲到出年三月十九號
肉羊哩咖 03:52 AM 01-14-21
又再推到去 10 月 8 號~
mrk 06:57 PM 01-14-21
作者: 肉羊哩咖:
又再推到去 10 月 8 號~
真係要感謝肺炎啦!
全球好多工種都開唔到工,或者完唔到工!
肉羊哩咖 05:16 PM 01-23-21
喔噢,而家係出年(2022年),仲順手拖多幾件添~
https://variety.com/2021/film/news/s...us-1234889995/
肉羊哩咖 02:28 AM 11-02-21
新予告?!

——————

Sorry,呢條先係:

J+1 01:11 PM 11-03-21
字幕

由手機版發出
Heaven 09:27 AM 11-05-21
蝙蝠俠終於有超能力
亍 ◣ 11:20 AM 12-05-21

肉羊哩咖 06:20 PM 01-05-22
又延期到 4 月。有話係因為疫情關係,但據傳聞,因為套蜘蛛仔掂咗,補拍加料噉話喎~
https://www.ign.com/articles/morbius...-to-april-2022
武藤遊戲 08:42 PM 03-08-22

亍 ◣ 09:27 PM 03-28-22
死啦,又係負皮?

有這麼難看?《魔比斯》又受到眾多漫威粉絲給予負評
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1648446782.A.783.html
肉羊哩咖 04:52 PM 03-30-22
影評解禁要到開畫前廿三個鐘先嚟, 有鑊氣,都係等多啲評論先,睇咗Sonic 2, X 同埋救傷車先。

追加:影評解禁,大部份睇咗,都話唔掂~ 想入場要有心理準備。
1 2 

返回主題版面