Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64  ... 最後
攻略及心得交流區>格ゲー綜合討論區Round 8 【侍魂2019年早夏 GBFVS2019】
ヨコ男 01:22 AM 02-24-16
作者: TerryS:
SORRY 格神
拉左你之後見無反應所以搵左第二個FD 打

聽日再約過時間打OK?
因為仲打緊feet10未完
好,聽日囉
忍者 01:58 AM 02-24-16
想學下用KARIN,有冇咩片可以睇下??
同埋有咩COMBO都唔知...
同埋V GAUGE點用架???
newb 02:07 AM 02-24-16
作者: ヨコ男:
因為仲打緊feet10未完
好,聽日囉
跟機,都係頭先搵你但無反應

如果係ps4的話最少psn睇到你地係咪打緊,但PC呢個都無得睇仲要佢in game 個上線/離線係絕大機會錯的
ヨコ男 02:13 AM 02-24-16
作者: 忍者:
V GAUGE一係GUARD CANCEL反技 (GUARD時6PPP/6KKK 扣一格)
一係用晒成行(HP+HK)出V TIGGER
人人唔同

頹COMBO投下
2MP5MP214P>2K/SUPER
2MK214HK
2LP2LP236KP>236KP/SUPER

再唔係睇
http://sfv-wiki.com/wiki/%E3%81%8B%E3%82%8A%E3%82%93

作者: sohippy:
跟機,都係頭先搵你但無反應

如果係ps4的話最少psn睇到你地係咪打緊,但PC無得睇仲要佢in game 個最後登入時間成日都係錯的
同ZOMA打緊
tenkafubu 09:28 AM 02-24-16
作者: 忍者:
片可以搵MAGO既, 佢應該係呢排用KARIN而又最多片俾人擺上網
SAKO都用KARIN, 不過片就得幾條
RS 200 10:23 AM 02-24-16
琴日下晝遇到隻香港o既印記,id唔記得,打過4,5鋪....除左第一鋪偷到佢雞之外....輸得好慘
TerryS 07:06 PM 02-24-16
格神
9點打OK嘛?
ヨコ男 07:17 PM 02-24-16
格神
9點打OK嘛?
好! 多多指教
RS 200 09:16 PM 02-24-16
唔知點解search唔到格神個fight id...
TerryS 10:30 PM 02-24-16
嗯...
我進攻太單調
COMBO都成日甩
普通立回未夠
太鐘意跳

多謝格神指教
newb 11:39 PM 02-24-16
格神用有練過d角色已經完全贏唔到
就咁企係度唔郁我已經唔知點算好
ヨコ男 11:46 PM 02-24-16
嗯...
我進攻太單調
COMBO都成日甩
普通立回未夠
太鐘意跳

多謝格神指教
214HP已經昇/小技反確, 基本上無可能派生到投

反而我成日中VSKILL

我練極都覺得好怪
都仲係會錯過COMBO機會
TerryS 12:15 AM 02-25-16
>214HP已經昇/小技反確, 基本上無可能派生到投

睇黎就黎要封印呢招單發
karin手短
要帶入combo對我黎講都唔易
不過要改左鐘意跳入呢個習慣先
newb 12:28 AM 02-25-16
跳左都入唔到格神,唔跳可以點入
シェンムー 02:28 AM 02-25-16
終於上到2000LP , 打左咁多日TOTAL 比人拔左6,7鋪線: (
練下隻Rashid 先
赤兵尉SETH 03:40 AM 02-25-16
Ken限定(?)腦殘破Survival 100層地獄方法
第100隻唔係傳聞既極限司令...

ヨコ男 09:15 AM 02-25-16
>214HP已經昇/小技反確, 基本上無可能派生到投

睇黎就黎要封印呢招單發
karin手短
要帶入combo對我黎講都唔易
不過要改左鐘意跳入呢個習慣先
過波OK
單發都唔係唔得, 不過唔好派生投

KARIN一定要練2A2A236LKLP
下下用MP, 埋到身壓力都好細
2LP2LP見擋左仲夠位去2MK, 2MK對手9成都會擋埋, 可考慮2MK>236K2P

作者: newb:
跳左都入唔到格神,唔跳可以點入
齊齊地下了/龜我
其實我都唔少反確位你又未掌握到遮
newb 10:40 AM 02-25-16
作者: ヨコ男:
過波OK

齊齊地下了/龜我
其實我都唔少反確位你又未掌握到遮
其實我有樣野想問好耐
你跳篤對空通常係睇到我跳所以輕攻擊篤定係估我跳所以篤定先?
ヨコ男 11:11 AM 02-25-16
其實我有樣野想問好耐
你跳篤對空通常係睇到我跳所以輕攻擊篤定係估我跳所以篤定先?
主要先讀打背係用即後跳即攻擊
每個角色JMP之類大部分都空對空用

應該咁話, 你將D意識分多D去對空度
係某距離諗定對面跳埋黎的話應該用咩好
就會明點解我成日對到
....不過就搞到成日食中段
真十人€ 04:44 PM 02-25-16
同之前大部人預計一樣 BBCF Act.3 3月尾,但無家庭用消息。

ttp://www.famitsu.com/news/201602/25100165.html
Dyhalt Rushifar 04:54 PM 02-25-16
唔想同GG撞期又趕唔切EVO,家用至少都8、9月啦…
newb 06:17 PM 02-25-16
act 3 ラグナの蒼の物語がついに完結

但act 2好似仲係交代到d野一舊舊
endand 01:06 PM 02-26-16
請問點樣喺大廳邀請對手成為好友?
難得有人肯陪我玩
PS4的新手
wing 02:08 PM 02-26-16
作者: endand:
請問點樣喺大廳邀請對手成為好友?
難得有人肯陪我玩
PS4的新手

要問到對方的fight id先.
鈴蘭 11:02 PM 02-26-16
act 3 ラグナの蒼の物語がついに完結

但act 2好似仲係交代到d野一舊舊
ラグナの

you can see the end
標籤:BlazBlue, GGXrd, KOF, P4U, UNI
第一 ... 4 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 24 64  ... 最後

返回主題版面