Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-01-19, 10:33 AM   #3676
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
開始已經淨LOGIN化…
其實在下覺得系統唔算差,不過係班白痴係咁齋升數字,搞下搞下完全唔知玩緊D咩…

舊 04-15-19, 06:55 PM   #3677
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
沢城竟然返左黎配音
我諗下星期九成九係出新VA Lenneth

此篇文章於 04-15-19 06:58 PM 被 minazuki 編輯。
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 07:09 PM   #3678
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
其實個系統係要整到D人帶到多D大影響既BUFF技多D效果等人轉下配隊組合先有得搞,下下出新角新武淨係推數字真係冇咩意思

不過最近見台版出左又手痕DOWN左黎打,雖然都係當收菜GAME無聊先開住佢AUTO刷,中左兩個ALUZE AF,1把暗大劍之後就收手執石等了,不過首抽冇BUFF劍都開左局,遲下要抽番先得

好似最保值都係BUFF劍﹖其他DEBUFF後期好似完全唔食﹖係BUFF劍因為加%所以先追到通漲
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-19, 08:45 PM   #3679
神人ではない!新人だ

初期武的確係BUFF最好。

本身班友唔低能肯明顯分開魔武,好多野都正常好多。
齋加數字咪搞到爛晒…

舊 04-18-19, 09:58 PM   #3680
minazuki

中文版個營運都係冇腦
第一個正式EV無名花照搬日版復刻版,去到ANOTHER 4

原版
https://wikinity.net/valkyrieanatomi...CA%A4%AD%B2%D6
最高戰力22500

復刻版
https://wikinity.net/valkyrieanatomi...CA%A4%AD%B2%D6
ANOTHER 4最高戰力係35000

冇錯佢而加係派左兩把6星補血劍,能力比而加的所謂6星高一截
但係隻GAME咁初期既時候就大幅加到咁高難度
除左廢課玩家其他根本冇可能跟得上
我加埋fd戰力先岩岩過25000,但都過唔到ANOTHER 2,而且係差好遠,Boss一半血都削唔到 (冇技齋普攻)
我單人最勁係Lenneth,LV59,用自動裝備既話

LV40 6星補血劍
SUB
LV40 6星補血劍
LV45 BUFF劍
戰力先8534,乘4先34136

開服到而加先岩岩兩星期,當初日版那智都一個月後先18000戰力啦
舊 04-23-19, 01:36 PM   #3681
神人ではない!新人だ

新王女又係雷,佢地係好鍾意定係太有自知之明…

舊 04-25-19, 03:31 PM   #3682
ShinDou

中文版第1個塔係咪改易左? 是但搭神劍fd低凸冇帶解狀態杖過晒35層2萬8戰力果版,我得2萬戰力左右,記憶中以前好似拎唔到d凸石?

不過呢排好hea唔係日日login入去打,見佢活動好似出得幾快,可能因為落後左3年進度所以係咁追?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 04-29-19, 06:37 PM   #3683
minazuki

我諗冇改易
佢個戰力亂定,果時日版未轉用戰力定個關難度
呢個所謂2萬8渣過無名花2萬5多多聲

雖然我記得我當年都係過唔晒呢個
但當年冇昏劍、冇兩把超班6星補血劍
我諗應該有角色仲要用5星做Main
而且果時fd只能擺support位

同埋呢個未係正式tower,正式第一個塔叫Valhalla Tower

此篇文章於 04-29-19 06:39 PM 被 minazuki 編輯。
舊 04-30-19, 06:33 PM   #3684
minazuki

咁多次6星11連,今次算最好
冥雷弓 (技4)
死龍之牙
超特雷霆
冰超絕劍 (技3)
邪劍*2 (技3)
魔術師杖
帝劍*2 (岩岩好技5)
天雷劍 (技3)
嫉弓 (技4)

此篇文章於 04-30-19 06:35 PM 被 minazuki 編輯。
舊 06-24-19, 12:23 PM   #3685
神人ではない!新人だ

第二部!?

舊 06-24-19, 04:26 PM   #3686
ShinDou

第2部即係續集?

其實捱到3年都唔執都已經係奇跡,仲有續集出真係神跡了 XD

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 07-04-19, 12:19 PM   #3687
real00
Senior Gamer

註冊日期: May 2013
出第二部?佢不如索性直入star ocean A 個隻啦,我現在仲KEEP住玩SOA,好好玩,又唔駛點課金,又成日出唔同版本角色,好好玩,佢仲好玩過家用機SO.
real00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-19, 02:49 PM   #3688
神人ではない!新人だ

引用:
作者: real00 查看文章
出第二部?佢不如索性直入star ocean A 個隻啦,我現在仲KEEP住玩SOA,好好玩,又唔駛點課金,又成日出唔同版本角色,好好玩,佢仲好玩過家用機SO.
好難既,兩邊既DATA BASE都唔同。
SO FAR,就算成功轉到SOA化,亦大概只會係四不象加速死亡…
呢隻GAME系統本身唔算太差,只係營運極限冇腦玩爛晒。

舊 02-17-20, 01:00 AM   #3689
minazuki

見到巴哈有個少LE武過我既人過到塔,所以又認真玩下。

擊倒記念

挑戰24前都可以用正常方法唔SL打
通用隊伍

神煌二女 MAIN LE
水着修女 全LE
蒼・白麗 MAIN LE
共5把LE

由於今年又係極度黑仔中唔到第3個神煌AF,所以抽完15STEP後只得一隻人可用,如果唔係我唔會用聖裝修女拎BUFF…

挑戰24-25只能靠刷狀態黎打
隊伍

挑戦24 真夏のポケットサック 悪魔 (デバフ△) [毒凍呪暗]
 氷雷闇(+0.05) / 炎聖(-0.90) HP約100M 攻魔25,518 防抗26,764
 《 A+B+C' → A+B+C' → D+D+C' 》 追加 +(E)+F (氷雷闇なし) ※ 凍結時 (')行動減
  A バッドフリーズ 全体凍結(0.01) / B アイスロッド(2.00) / C アイスステッキ(3.00) / D アイスワンド(1.00)
  E 刺激が足りずに激怒! / F オールダウン 全体デバフ全20%3T(0.01)

由於通用隊伍Turn1爆技後只能打到佢一半血左右,而佢又十分之大力,所以只可以上盲打。

挑戦25 グランドイノセントマスター (魂3) 人型 (デバフ△) [毒凍呪暗]
 闇(+0.05) / 炎氷雷聖(-0.90) HP280M程度(70M/魂) 攻魔25,676 防抗26,843 ※ OAボーナスあり(OA1%程度)
 《 A+B+C'+{C} → A+B+C'+{C} → D+D+C'+{C} 》 ※ 凍結時 (')行動減
 割込 E (魂2,1,0) 追加 { } (魂2,1,0) +(F)+G (闇無以外)
  A バッドダークネス 無魔全 0.01 暗闇 / B 聖光刃・改 聖物単 2.00 / C 聖光刃・弐式 聖物単 3.00
  D 聖光刃 聖物単 1.00 / E 甦りにより耐性変化! 魂2-1-0 AS-NA-PA(×1.30) 他(×1.00)
  F 属性を受けて狂暴化! / G オールダウン 無魔全 0.01 デバフ全20%3T

基本上可以當呢隻係要連續打4隻挑戦24既加強版。
淨上盲打係唔足夠既,仲要上埋毒/咒先得…
好彩佢同挑戦24一樣,上狀態都唔算難,最難SL都係吸血,吸魂ORB同冬馬弓回血機率實在太低,所以盡可能先SL到佢打你少的傷,好過你事後先SL吸血

ASSIST

PARTY SKILL

曬下稱號

而加個塔,已經5個月冇update過,真係要恭喜下自己終於追到5個月前既進度

此篇文章於 02-17-20 01:16 AM 被 minazuki 編輯。
舊 03-19-20, 11:26 AM   #3690
minazuki

由於之前戰鬥力up活動送左隻異色B乙女+1把技5武,所以又多左把LE武。
而我隻水着修女粒封印石亦到手,所以戰鬥力比之前又勁左少少。(封印石主要勁在加2000防抗)
今次塔唔洗玩上狀態就完左

通用隊伍

挑戦24雖然都未能做到一turn秒,但基於我戰鬥力勁左唔少既關係,今次佢打我唔多痛,TURN1爆完技大約削倒佢7-8成血,之後2-3TURN就咁俾佢打都冇問題,普攻就打死佢。

今期挑戦25更新左,唔再係3粒魂既馬拉松式…
今次係0魂
不過唔知點解5ch仲未更新今次個塔,所以冇詳細資料
試過上狀態,但只上到凍結,所以冇得玩上狀態
就咁用通用隊既話,因為有其他屬,佢會狂暴化大力好多,而其他屬打佢又唔太有so
唯有用弱點隊,今次係弱冰,又係用返的熟口熟面既人

基本上得蒼白麗爆技先叫做見得下人,聖裝修女爆技扣少好多……
兩個全爆技+全SET普攻大約打到佢一半血。
所以要用普攻同PFA削佢一半血
隻野好在唔識debuff,但佢識buff+回血(大約第3-4turn?)
而過3-4turn會弱體化,PFA變弱點
基本上係每turn靠冰buff劍/帝劍(同樣技5)+普攻/PFA吸血黎吊命,直到大約打到佢一半血
兩把buff總共用晒6次岩岩好夠打

又係晒稱號

此篇文章於 03-19-20 11:32 AM 被 minazuki 編輯。
舊 03-19-20, 11:45 AM   #3691
神人ではない!新人だ

廿五萬戰力
由於最近開返PS4,應該已經有一星期冇LOGIN…

舊 04-01-20, 12:56 PM   #3692
minazuki

異色B乙女一轉後,而加戰力已過廿六萬了。
同埋岩岩神煌二女復刻,屎忽痕走去用手上既19張銀卷抽,抽左大約15張中左第3個AF可以換埋隻吉成鋼版返黎

今期塔最後冰屬弱雷,上期隻野我記得好似唔會放狀態,今期會放封印(沈默)同凍結,其他基本一樣。

今次挑戰25弱點隊

由於我三把雷屬main都係LE,而送果隻異色B乙女好似仲勁過2019新年既蒼白麗,
所以今次又易打過上次少少…
註:Vbecca得3回攻,純粹因為個人雷屬所以用佢放BUFF
舊 04-27-20, 08:36 PM   #3693
minazuki

第一次中大獎
舊 05-04-20, 01:16 AM   #3694
minazuki

而加各屬性既極大LE武+角+專ORB岩岩好齊晒

冰屬 -> 蒼白麗
炎屬 -> 蒼白麗、神煌乙 x 2
雷屬 -> 異色乙、轉生乙 x 2
聖屬 -> 轉生乙 x 2
闇屬 -> 水着修女
無屬 -> 無印白麗、創世乙、蒼白麗、轉生乙 x 2 (本身個人有屬、但全部攻包括PFA都係無屬)

最新塔25改左Boss,今次係三女神

原色果隻無任何耐性,後面兩隻分別弱聖闇同炎冰,全部都冇魂
guard率幾高,但可以用普攻連技,咁就可以全爆技1turn秒晒3隻
基本上今輪除左有魂果的Boss其他都可以1turn秒

挑戰25陣容 (轉生乙仲未一轉)
舊 06-16-20, 02:49 AM   #3695
minazuki

塔最後Boss又改左,不過係越改越HEA
今次普通巨人一隻
奇數turn淨係補血同儲力
偶數turn單人斬幾下,帶麻痺同debuff
有AS耐性,基本只可以普攻+PF打
由於我防夠高,所以佢打我唔算太大力,最多一turn打我一半血
我auto普攻,適時放buff、PF同AS放罩就打死左佢

挑戰25陣形

此篇文章於 06-16-20 02:54 AM 被 minazuki 編輯。
舊 07-06-20, 06:28 PM   #3696
minazuki

國際版831正式壽味
估唔到佢個個禮拜出付費石限定pool、同之前7500石換orb係死亡先兆
但點解仲要限次數呢…

我呢隻玩得好好架,塔全過,除左一開頭創乙pool唔多得,其他都抽得唔錯 (創乙orb每日一抽時中返)

total課左$80=5000石,其實對戰力冇影響
舊 07-06-20, 06:43 PM   #3697
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
國際版831正式壽味
估唔到佢個個禮拜出付費石限定pool、同之前7500石換orb係死亡先兆
但點解仲要限次數呢…

我呢隻玩得好好架,塔全過,除左一開頭創乙pool唔多得,其他都抽得唔錯 (創乙orb每日一抽時中返)

total課左$80=5000石,其實對戰力冇影響
已經懶得LOGIN,不過你國際版個AC都勁過在下。

舊 07-07-20, 01:37 AM   #3698
minazuki

如果隻game淨做中文應該冇賺
但佢做埋英文,英文FB結束營運個post已經有三百幾個留言,中文仲未過百
而且仲有大量colabo event未做…
烙印
Popup Story (隻game執左)
Namco Valkyrie
TOTR
Slayers
巨人
哥布林
七大罪
魔法騎士
BAYONETTA
空軌

當然可能係因為合作時限、地區版權做唔到
但佢而加真係急急腳出晒的VP、VA角,就同你講唔做
等我天真以為佢純粹想追日版進度想兩邊同步
原來係最短視既殺雞取卵
舊 07-07-20, 10:34 AM   #3699
神人ではない!新人だ

引用:
作者: minazuki 查看文章
如果隻game淨做中文應該冇賺
但佢做埋英文,英文FB結束營運個post已經有三百幾個留言,中文仲未過百
而且仲有大量colabo event未做…
烙印
Popup Story (隻game執左)
Namco Valkyrie
TOTR
Slayers
巨人
哥布林
七大罪
魔法騎士
BAYONETTA
空軌

當然可能係因為合作時限、地區版權做唔到
但佢而加真係急急腳出晒的VP、VA角,就同你講唔做
等我天真以為佢純粹想追日版進度想兩邊同步
原來係最短視既殺雞取卵
咁出聲既未必真係課既,本身國際出得太遲,有愛既一早死晒去日伏。

舊 07-10-20, 04:56 AM   #3700
minazuki

OFF TOPIC

事隔兩年半,SOA又有VP Colabo
今次係2020第一彈,即係今年仲有
我諗唔會係出ディラン同レオーネ就當第二彈掛…
今次又係的亂入人地世界跟住送返佢走既19故事,第二彈我唔要呢的呀

唔中ルーファス,算數

另外Home畫面,VP角終於有得show 3D
不過都係冇好感度

此篇文章於 07-10-20 05:00 AM 被 minazuki 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 10:49 PM

手機版 | APP版