Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-13-04, 09:50 PM   #1
魔王。道斯
Banned
勇者的死敵

註冊日期: Jun 2004
小問題 100yen=hkd??

幫幫手
魔王。道斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 09:51 PM   #2
vov430
God of Gamer
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: 魔王。道斯
幫幫手
1000YAN對$7-8

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 09:54 PM   #3
最強幻象
Game Master

註冊日期: Jun 2002
聽講係6.5

舊 06-13-04, 09:54 PM   #4
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
用這個査:
http://quote.yahoo.co.jp/m3?u (第一個格入金額[円],第二個格選「日本円」,第三個格選「香港ドル)

100円=:
http://quote.yahoo.co.jp/m5?a=100&s=JPY&t=HKD

舊 06-13-04, 09:55 PM   #5
可人怡
Ultimate Gamer
不適用

註冊日期: May 2003
6毫半子至7毫子

死後墮入的地獄才是真!

可人怡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 09:56 PM   #6
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
http://finance.yahoo.com/currency/co...submit=Convert

今日
100yen=7蚊

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 09:57 PM   #7
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: vov430
1000YAN對$7-8
咁7千幾yan的機戰mx,
我買$5xxhk咪比人温笨 (just jokeing)
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 09:57 PM   #8
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
>6毫半子至7毫子

你幾時,係邊度唱嫁??
你幫我唱100萬YEN啦

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 10:07 PM   #9
魔王。道斯
Banned
勇者的死敵

邊個先係真

=.= 6蚊至7蚊....咁貴既=.=
舊 06-13-04, 10:07 PM   #10
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

引用:
作者: msz006
咁7千幾yan的機戰mx,
我買$5xxhk咪比人温笨 (just jokeing)
問題是個隻野連税埋單盛惠8379円
換回港元結果如下 http://quote.yahoo.co.jp/m5?a=8379&s=JPY&t=HKD
不過那邊慣例是不連特典減1050円,那就變成 http://quote.yahoo.co.jp/m5?a=7329&s=JPY&t=HKD

其實是差不多的(話雖如此,在流通的過程中可能已經......

舊 06-13-04, 10:15 PM   #11
vov430
黑色疾風丸

引用:
邊個先係真

=.= 6蚊至7蚊....咁貴既=.=
個率日日唔同架大佬

今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
舊 06-13-04, 10:20 PM   #12
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
http://tw.stock.yahoo.com/d/c/ex.php

舊 06-13-04, 10:21 PM   #13
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
HK$6-7差不多啦
換美金 100yen=US$1 左右...

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 10:25 PM   #14
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: vov430
個率日日唔同架大佬
你寫1千yan先得7~8hk$$ar
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 10:26 PM   #15
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
100yen扭蛋香港扭5蚊都幾抵,200yen只係10蚊

疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 10:28 PM   #16
魔王。道斯
Banned
勇者的死敵

引用:
作者: 疾風雷電
有心買1 set仲抵 成日都重愎...
舊 06-13-04, 10:31 PM   #17
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

引用:
作者: 疾風雷電
批發批得平,零售賣得平,就是這樣。
何況而家那麼多競爭對手,有没有人照返円價去賣蛋我都想知(炒價另計)
引用:
如果真是這個率那麼那些返蛋絶對無定企

此篇文章於 06-13-04 10:37 PM 被 肥仔 編輯。
肥仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 10:33 PM   #18
vov430
黑色疾風丸

引用:
係wow

逃~~~~~

今天是好日子嗎?
舊 06-13-04, 10:34 PM   #19
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
要睇返當日既兌換率先知,以呢個為例0.07080,咁將yen既價錢乘0.07080,咁得出黎既就係結果啦!
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-04, 10:37 PM   #20
魔王。道斯
Banned
勇者的死敵

想大量入貨果時邊個位最好?..(其實我預好少架咋...預2,3000蚊買漫畫,動畫果D野~.~鬼叫仲係學生咩..考完試果時係時候一次過敗哂佢A.A")
舊 06-13-04, 10:41 PM   #21
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

引用:
想大量入貨果時邊個位最好?..(其實我預好少架咋...預2,3000蚊買漫畫,動畫果D野~.~鬼叫仲係學生咩..考完試果時係時候一次過敗哂佢A.A")
梗係好似2年前100円=5個幾個陣時
但是在美國大選之前看來機會頗少了

2、3000蚊...去到秋葉原随時可以一次過唔見100000円

此篇文章於 06-13-04 10:43 PM 被 肥仔 編輯。
舊 06-13-04, 10:46 PM   #22
魔王。道斯
Banned
勇者的死敵

學生黎咋....又唔係大富大貴果隻=.=
舊 06-13-04, 10:52 PM   #23
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

去到就唔輪到你可以控制的了(除非你有十足的忍功)...試過你就知

我當年中五畢業那年10月左右去那次在秋葉原買o左的野加埋已足足有6萬円。
現在?GAMERS的POINT咭六十幾分,ANIMATE的POINT咭爆o左一張,一張還有十幾分

此篇文章於 06-13-04 10:55 PM 被 肥仔 編輯。
舊 06-13-04, 10:56 PM   #24
魔王。道斯
Banned
勇者的死敵

引用:
作者: 肥仔
去到就唔輪到你可以控制的了...試過你就知

我當年中五畢業那年10月左右去那次在秋葉原買o左的野加埋已足足有6萬L。
現在?GAMERS的POINT咭六十幾分,ANIMATE的POINT咭爆o左一張,一張還有十幾分
係喎
D分係點用

我親戚在日本做導遊的
佢經常買遊戲機and game番黎 好似唔洗錢咁 佢話係用分換番黎
舊 06-13-04, 11:09 PM   #25
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

那即是一半走水...o華我朋友又多了一個對手了

講回正題,那些分大多數是現金回贈來,所以人地話「用分換番黎」是絶對有這回時的。
至於詳細...你不妨問問你親戚或者識日本語而又肯解給你聽的人...(因為這關於些商業機密...)

論壇跳轉

現在的時間是 06:04 AM

手機版 | APP版