Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-06-09, 01:14 AM   #51
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: lokcz 查看文章
條片有zoom in到,絕對係早收到條片
我以為係轉播日本炸,仲會將16:9畫面拉成4:3播
而且仲要係半-半-壹節咁分節.
所以24:35播放,同11:34一樣,完全係"儀式"o黎o者.
頭半節OP後唔使插廣告,已經早過日本啦.

順便留意我的blog.

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |   〞  〝 | A:因為「やばい」.
 | \\  ﹏   |_
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax

此篇文章於 04-06-09 01:17 AM 被 HTW 編輯。
HTW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 01:17 AM   #52
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
幾好有字幕﹗但係點解係口語?
好難睇﹗加上又多「?」

睇完第一集都唔知佢想講咩?
完全冇故背景
唔通要人玩咗隻game 先去睇

引用:
作者: YHW 查看文章
我諗Animax點都會最少幾個鐘前就會收到條片.
點只幾個鐘前收到
商業製作,點都有一、二個星期前到啦﹗我估

舊 04-06-09, 01:18 AM   #53
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
估唔倒有字幕, 不過好多"?"

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 01:19 AM   #54
lokcz
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
引用:
作者: HTW 查看文章
而且仲要係半-半-壹節咁分節.
所以24:35播放,同11:34一樣,完全係"儀式"o黎o者.
頭半節OP後唔使插廣告,已經早過日本啦.

順便留意我的blog.
現在正留意大家的意見....

其中一段已多問號的字幕位
的台灣版

此篇文章於 04-06-09 01:24 AM 被 lokcz 編輯。
lokcz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 01:21 AM   #55
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

講多一次:
半形問號完全是軟硬件限界使然.
大家用番自己最可靠?software變換番啦.

_\      \  Q:為何擦邊的色情物會叫作"糟糕物"呢?
 \  /   \| SAKURA is not a M⊙NS†ER.
 |  \\    | |我的bloghttp://hk.myblog.yahoo.com/htw-animax
舊 04-06-09, 01:25 AM   #56
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
講多一次:
我留意到?通常都係個"o既"字.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 01:44 AM   #57
GSX
Senior Gamer
吟遊詩人

註冊日期: Sep 2006
引用:
講多一次:
引用:
作者: YHW 查看文章
我留意到?通常都係個"o既"字.
已經自動腦內轉換咗

今次就真係改寫歷史啦, Good Job !
GSX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 06:24 PM   #58
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
個畫質睇得好辛苦
OP兩個男人間接kiss左...
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-09, 10:59 PM   #59
lokcz

岩岩真係正正經經睇番一次
轉左做台灣字幕
舊 04-06-09, 11:05 PM   #60
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: lokcz 查看文章
岩岩真係正正經經睇番一次
轉左做台灣字幕
唔係,我覺得係以昨晚的廣府話版執番做書面語的版本.
因為我目擊到有一處未改,以及顯示timing──有一處係字幕早過台辭──都跳得一模一樣.

舊 04-07-09, 03:21 PM   #61
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
唔係,我覺得係以昨晚的廣府話版執番做書面語的版本.
因為我目擊到有一處未改,以及顯示timing──有一處係字幕早過台辭──都跳得一模一樣.
都已經比之前好,希望可以keep番
其實最大問題都係亂碼啫,係咪廣東話字幕冇咩所謂
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-09, 03:55 PM   #62
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
真系跟足PS3。。。其實配色同氛圍上我中意PC多D

舊 04-07-09, 09:10 PM   #63
HTW
Game Master
(;´Д`)ハァハァ

引用:
作者: D-Joe 查看文章
都已經比之前好,希望可以keep番
其實最大問題都係亂碼啫,係咪廣東話字幕冇咩所謂
亂碼,因為係完全無視顯示限界.
不過廣東話得咁勻洵都可謂堅w

舊 04-07-09, 10:23 PM   #64
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

有少少懷疑用口語係為將來中配鋪路...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
舊 04-07-09, 10:34 PM   #65
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
唔知點解....有一種BL既預感
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-09, 11:59 PM   #66
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
節奏好似好慢咁
中後段會狂飛劇情?
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-09, 10:27 AM   #67
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
作者: 紫月  查看文章
節奏好似好慢咁
中後段會狂飛劇情?
擺明第一集就系昆D連GAME都未玩過既人。。。預告都講到唔湯唔水

舊 04-08-09, 02:51 PM   #68
Lenneth
Senior Gamer
Valkyrie

註冊日期: Mar 2006
我未玩過GAME,
我係為左人設而睇

Lenneth 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-09, 12:03 PM   #69
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
字幕垃圾到.......

舊 04-13-09, 12:51 AM   #70
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
第二話也有同步字幕
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-09, 12:55 AM   #71
Sar8
The One

PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
斬堆骨斬左幾分鐘...
仲要慢慢咁來
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-09, 01:03 AM   #72
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
字幕正常返真係好﹗

引用:
作者: Sar8 查看文章
斬堆骨斬左幾分鐘...
仲要慢慢咁來
個故事真係慢~~~~慢~~到死﹗
斬堆骨都可以慢慢來
希望下集開打會快返點 同 有個故主線出來
唔係可以同套野講,再見﹗

舊 04-13-09, 01:03 AM   #73
lokcz

引用:
作者: Iro 查看文章
第二話也有同步字幕
見到字幕有幾隻錯字....

原來魔王大哥......係正義使者@@
呀莉安儂口出狂言呀XD

下集出船.....即係真正開始??
舊 04-13-09, 01:04 AM   #74
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
睇番雙葉圖透,解放果段好似少左一小段?
http://dec.2chan.net/18/res/8613702.htm
No.8614849開始
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-09, 01:46 AM   #75
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

呢集仲悶過上集... 連少少緊張感都冇埋

論壇跳轉

現在的時間是 09:27 AM

手機版 | APP版