Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-03-21, 05:43 PM   #1
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
MCU第4階段首部-影集-Wandavision汪達與幻視-影集(2021/1/15Disney+上架)

[Marvel]MCU第4階段首部影集-Wandavision汪達與幻視-影集(2021/1/15Disney+上架)
1月最新Trailer

PS:由於仆街肺炎關係,
搞到2020黑姐要延期上映下,
呢部變左MCU P4中打頭陣!
各位期唔期待呢套呢!
PS2:全劇情最後係會接上2022上映既奇異博士2!
PS3: 請問版主,MCU既美劇影集Post呢版得唔得???
PS4: 唔知港服D+今個月趕唔趕到上架呢???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-03-21 05:49 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-21, 04:06 PM   #2
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
倒數3日半(計埋美國時差)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 01-12-21, 04:09 PM   #3
Eking

註冊日期: Feb 2006
Disney+ 幾時有香港時間表.....

舊 01-14-21, 03:45 AM   #4
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
希望我部電視會有Disney+

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-21, 03:50 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
不如同「電視版」合拼~

舊 01-16-21, 02:04 PM   #6
mrk

引用:
作者: Eking 查看文章
Disney+ 幾時有香港時間表.....
官方話今年內,
暫時全亞洲區最早有得睇係新加坡服(2/23),
跟著先輪到日本、韓國、香港、東歐!

PS:琴晚一收工,上YT搵到EP1~2快跳版
好好笑,每集結尾都黎釣下集癮

EP1
https://youtu.be/QnDOXVS7REg
EP2
https://youtu.be/bqtLzQ0sRbc

此篇文章於 01-16-21 02:12 PM 被 mrk 編輯。
舊 01-29-21, 08:27 PM   #7
mrk

EP4 Trailer

啱啱睇完EP4啦!~~~
終於將EP1~EP3既事都連埋一齊!
內有劇透!
呢集主要加了雷神1,2的女配角Darcy Lewis出場,(Kat Dennings好靚女!)
同埋一開場以黑人特工(普通人民)角度看待 終局之戰事件,
解釋埋汪達身邊D鄰居真正身份,
最後重有幻視在無限之戰的死後屍體

期待下星期EP5! (汪達女王快醒醒啦!)
EP5 Trailer

PS:
劇透!
還有EP2養蜂人完來只係天劍局普通職員係進入異空間時變成既!

PS2: 4:3轉變21:9個效果好正!

此篇文章於 01-29-21 08:35 PM 被 mrk 編輯。
舊 02-01-21, 09:19 AM   #8
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
有冇消息會出碟
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-21, 06:13 PM   #9
肉羊哩咖
griffin611

近呢兩年滴住嚟都大減出碟嘅量,連 The Mandalorian 咁紅都冇。唔好有太高期望。

舊 02-01-21, 07:09 PM   #10
王小虎

註冊日期: Apr 2002
好似係想人要翻睇就keep住subscribe(有人咁問Kelvin Feige,佢咁答,應該係pr統一答案)。不過streaming同4k碟始終有分別。

Jimmy Woo個白板幾關鍵

Why Hexagon?點解係六角形?有可能係因為Wanda魔法係叫hex magic。Hex係有邪惡意思,雙語詞當然係六角形。但亦有說法係來自666,因為成套劇都好多6字暗示,例如個鐘冇咗個6字,好多嘢係6角形。而666當然係Mephisto。原著就係講Wanda偷走咗Mephisto部份力量去製造出孖仔,後來比Mephisto搶返(有人話Agnes個頸飾就係Mephisto + 孖仔),Agatha Harkness洗咗Wanda呢段記憶,然後有日Wanda突然記返起,發晒癲力量大爆發改寫現實,製造出House of M的空間,將所有人現實重寫。後來搞一大輪先回復到,不過Wanda最尾整一句No more mutants收檔。所以原著係同Mephisto好有關。

Why sitcoms?點解係處境喜劇?好似話係Kelvin Feige idea,佢以前好鐘意睇sitcom,不過我諗上咗年紀的美國人都一樣。其實佢將封閉空間的電波變做sitcom廣播電波比出面人睇到呢條橋幾絕。

Same time and space?已經質疑係咪平行時空。平行時空只係Endgame解釋過,可能普通觀眾都未明。如果再有其他新概念例如reality-warp,可能要再花啲章節去解釋。

Is Vision alive?呢個只係好正常質疑,始終Vision係眾所周知死咗。

Unknown threats Extraterrestrials (skrulls)?首先唔能夠否定劇裡面有冇人係skrull,我相信如果有亦唔會咁快開估。不過連一個FBI(係咪真係FBI?)都知道skrull存在?究竟呢五年有冇咩事關於skrull發生過?定係Jimmy Woo唔係FBI(呢個可能比較低,因為如果佢掩飾身份,冇理由寫啲咁秘密嘢喺white board)?Skrulls被FBI認為係敵人,咁究竟係因為Nick Fury係自己秘密行動緊?定係有其他skrull的存在?我覺得要有邪惡派別的skrull先可以帶到落Captain Marvel 2 + Secret Invasion。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 05:35 PM   #11
肉羊哩咖
griffin611

是咁的:連 D+ 上面都唔係 4K 播放,出碟嘅話,唔,有啲難。

班編劇好識捉啲觀眾心理,白板上面全部都係觀眾想知嘅嘢~

呢度講回呢度⋯⋯

至於 Vision,學某啲人講,而家見到呢個唔係真 Vision,更唔會係條咸魚嚟;可能傳聞中嘅 Wonder Man,或者係個未有能力嘅版本,總之係條替身嚟;因為如果 Viision 真係返得生,咁Wanda 無乜必要搞場咁大嘅龍鳯,當然,如果有幕後人仕推波助瀾,咁就另計。

(細聲)如果同 Wanda 過一晚夜就會有超人能力,咁 Steve Trevor 真係要淚目。

就點解係處境喜劇,本人都以為係 Wanda 至細個睇呢啲大,洗晒腦覺得呢啲先係正宗美國生活,用嚟逃避佢啲創傷。

至於引發 FBI 調查嗰位受保護証人,有人話無關重要,本人覺得有啲嘢,有可能就係佢變咗 Vision。

New Rockstar 呢個 Youtube Channel 指出,SWORD 代理緦裁(acting director) 個 office 上面掛佢啲證書,都係排到成個六角形咁。係咁有啲暗示? acting director 亦有指可以解做「指導做戲嘅導演」,係咪諗多咗,定係有玄機?第五回會知多啲掛。

開始有人估最後有咩 MCU 大角客串:

睇吓你估邊個:

Dr. Strange?

Wong?

Hawkeye?

本人買 Hawkeye,但唔包睇多啲之後會轉軚。

此篇文章於 02-03-21 05:47 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-21, 05:58 PM   #12
Eking

註冊日期: Feb 2006
...

成個mcu 都同6好有關係XD
之前AO係end game時講過, 無限寶石係維持現有維度安全, 而end game之後無限寶可已經消失......, 唔知係咪咁樣去解釋黎緊mcu會出現惡麼/ 吸血鬼等等生物出現

由始至終, 都係覺得Agnes 先係重心人物.....

舊 02-03-21, 06:42 PM   #13
mrk

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
是咁的:連 D+ 上面都唔係 4K 播放,出碟嘅話,唔,有啲難。

班編劇好識捉啲觀眾心理,白板上面全部都係觀眾想知嘅嘢~

呢度講回呢度⋯⋯

至於 Vision,學某啲人講,而家見到呢個唔係真 Vision,更唔會係條咸魚嚟;可能傳聞中嘅 Wonder Man,或者係個未有能力嘅版本,總之係條替身嚟;因為如果 Viision 真係返得生,咁Wanda 無乜必要搞場咁大嘅龍鳯,當然,如果有幕後人仕推波助瀾,咁就另計。

(細聲)如果同 Wanda 過一晚夜就會有超人能力,咁 Steve Trevor 真係要淚目。

就點解係處境喜劇,本人都以為係 Wanda 至細個睇呢啲大,洗晒腦覺得呢啲先係正宗美國生活,用嚟逃避佢啲創傷。

至於引發 FBI 調查嗰位受保護証人,有人話無關重要,本人覺得有啲嘢,有可能就係佢變咗 Vision。

New Rockstar 呢個 Youtube Channel 指出,SWORD 代理緦裁(acting director) 個 office 上面掛佢啲證書,都係排到成個六角形咁。係咁有啲暗示? acting director 亦有指可以解做「指導做戲嘅導演」,係咪諗多咗,定係有玄機?第五回會知多啲掛。

開始有人估最後有咩 MCU 大角客串:

睇吓你估邊個:

Dr. Strange?

Wong?

Hawkeye?

本人買 Hawkeye,但唔包睇多啲之後會轉軚。

spoiler
第4集係出事24hrs後,個貨車裡有個光頭角色話係生物科技領域,
但我第一眼就總覺得係奇異博士派過黎!

暫時覺得最大可能Dr. Strange最後會客串!

舊 02-04-21, 03:50 AM   #14
肉羊哩咖
griffin611

本人個斷估唔夠一日就廢咗。報導轉女主角一個訪問,被問到有無 The Mandalorian 個結局級數,有咁震撼嘅客串嘅時候(係唔透後者係邊個吖~),佢答係有嘅⋯⋯
https://www.dailymail.co.uk/tvshowbi...erse-star.html

咁又要估多個⋯⋯

本人買係 Magneto~

放心,本人順手嘅啫,有咩評論感想都會返去 D+個討論~

舊 02-04-21, 08:13 AM   #15
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
又傳多一個

Sam Raimi 蛛蛛俠 Tobey Maguire

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-21, 05:14 PM   #16
mrk

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
又傳多一個

Sam Raimi 蛛蛛俠 Tobey Maguire

EP7 Trailer2出左
萬磁王已確定將會出場!

舊 02-20-21, 09:56 AM   #17
mrk

引用:
作者: mrk 查看文章

EP7 Trailer2出左
萬磁王已確定將會出場!
有人話呢個係假Trailer,fans DIY架!

琴晚睇完EP7冇字版!
幕後搞屎棍終於都現形啦!
內有劇透!
阿加沙女巫真係好演技!
汪達版The Sims開始出現性能極限!
今集出現好多舊主機手掣!

PS:今集唔好咁快熄Mon,因為首次出完「紅藍綠字幕」後重有野睇架!
內有劇透!
(好似又多左1位男角出場!
係之前養蜂人探員,定係阿加沙老公???)

此篇文章於 02-20-21 10:02 AM 被 mrk 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Dune (2021) Part 2 2024-03-01 上 肉羊哩咖 電影版 103 03-11-24 12:07 AM
[多機種] JUST DANCE 2021 IDGAF 電視遊戲討論版 2 11-29-20 05:00 PM
[西片] The 355 (2021 年 1 月) 肉羊哩咖 電影版 3 10-08-20 01:20 PM
VIVO (2021) LTKS 電影版 0 11-02-19 08:54 AM
吹水專區 2021《 強間誕》 柚原このみ 吹水專區 1003 08-06-13 11:48 PM

現在的時間是 11:49 PM

手機版 | APP版