Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-15-04, 11:00 AM   #1
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
GANTZ~the first stage~

http://www.gantz.net
叫1st stage即係有2nd?

1 RAW完食
我愛RIP SLYME

舊 04-15-04, 11:57 AM   #2
STPHEN
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
仲以為無人理呢套野添

引用:
作者: 勃勃
http://www.gantz.net
叫1st stage即係有2nd?

1 RAW完食
我愛RIP SLYME
1stage幾多集先?如果照咁既進度得12/3集既話可能連第三場都未打完...

TV版畫少左好多野 ,留番晒係DVD?
STPHEN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 02:39 PM   #3
fu~~
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
TV第一話節奏好慢, 地下鐵成場戲拉得很長,整体氣氛做唔番原作的恐佈未知的不安感, 老實說有少少對板野一郎失望, 希望第二話爽快d啦

舊 04-15-04, 02:43 PM   #4
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: fu~~
TV第一話節奏好慢, 地下鐵成場戲拉得很長,整体氣氛做唔番原作的恐佈未知的不安感, 老實說有少少對板野一郎失望, 希望第二話爽快d啦
咁灰............
我dl咗
未睇..............

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 09:25 PM   #5
メソウサ
The One

如果拖長係為2nd stage鋪路就真係……
好努力跟原作劇情推進,但鋪排都可接受……以GONZO泥講

舊 04-15-04, 09:34 PM   #6
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
花園出了字幕

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 10:52 PM   #7
bbaeric
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: mike^2又名館主
花園出了字幕

[C2CLUB&V9] also 出了字幕!!!

but I will support 花園!!!

舊 04-15-04, 10:53 PM   #8
メソウサ
The One

引用:
作者: bbaeric
[C2CLUB&V9] also 出了字幕!!!

but I will support花園!!!
字幕呢D野提下咪算
又唔駛話support咁誇

舊 04-16-04, 12:14 AM   #9
迷之樣
Game Master
『最気高刃』

PSN  IDsheep23
劇情慢到睇完都唔覺得有d咩睇過

希望下集d戰鬥正啦
迷之樣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-04, 10:04 PM   #10
blindman102
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
暫時未能評價,
始終gantz吸引力在於戰鬥場面,
這也是Gonzo所長,
今集差不多全是靜態畫面
(但ganzo仍强用立體(e.g.人物對話),
有過於買弄之感,
好眼花

最喜歡的那首歌現在你仍在唱嗎?
watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
我可以聽見温柔的歌聲與旋律
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
當我越膽怯時越是會想起你
blindman102 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-04, 02:50 PM   #11
bbaeric

引用:
作者: blindman102
暫時未能評價,
始終gantz吸引力在於戰鬥場面,
這也是Gonzo所長,
今集差不多全是靜態畫面
(但ganzo仍强用立體(e.g.人物對話),
有過於買弄之感,
好眼花
sometimes really 有 D 眼花!!! but 畫面 very pro!!!

First stage 全11回 ja wor!!!

TV Official web: http://www.fujitv.co.jp/GANTZ/

舊 04-16-04, 10:48 PM   #12
山治
Game Master
天元突破

註冊日期: Jun 2003
XBox Live Gamertagsidpistols
下集打蔥星人啦
山治 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-04, 03:51 PM   #13
fu~~

11回? 如果用TV第一回的速度............ Oh My~~~~~~~~ @o@

舊 04-18-04, 03:55 PM   #14
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

幾好睇丫,
我未睇過漫畫
好吸引我追落去,因為我完全唔知個故事講乜
計實在太賤格,見到個女仔就咀埋去
見死不救,串啊婆(我諗呢個世界見到人掉落去,都會有人救啊=.=")
最正常都係主角個朋友,自願出黎幫手。
kotoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-04, 04:48 PM   #15
fu~~

引用:
作者: kotoko
幾好睇丫,
我未睇過漫畫
好吸引我追落去,因為我完全唔知個故事講乜
計實在太賤格,見到個女仔就咀埋去
見死不救,串啊婆(我諗呢個世界見到人掉落去,都會有人救啊=.=")
最正常都係主角個朋友,自願出黎幫手。

漫畫版係好堅架,好多?洢Y估佢唔到, 喜好動畫版的話不妨睇番漫畫

舊 04-18-04, 06:41 PM   #16
blindman102
Crazy Gamer

引用:
漫畫版係好堅架,好多?洢Y估佢唔到, 喜好動畫版的話不妨睇番漫畫
大部份期數扉頁都係巨乳大家一定估到

watashi ni wa kikoeru yasashii koe to MELODY
yoaki na toki hodo, anata wo omoidasu,
舊 04-18-04, 04:42 PM   #17
Spawn 21
Crazy Gamer
GRARDLAND部隊

First stage 全11回....
得咁小?唔知可以去到邊...
我想睇佢地全滅果part......睇黎冇望lu...><

MAIN ACC: AKLC
SUB ACC: JYKC
Spawn 21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-04, 04:51 PM   #18
fu~~

引用:
作者: Spawn 21
First stage 全11回....
得咁小?唔知可以去到邊...
我想睇佢地全滅果part......睇黎冇望lu...><
係咪打佛像至全滅個part ? 都好難睇到, 打田中星人都有d可能~~

舊 04-18-04, 06:39 PM   #19
blindman102
Crazy Gamer

引用:
係咪打佛像至全滅個part ? 都好難睇到, 打田中星人都有d可能~~
佛像之後單刀赴會重正,
動畫如果出來一定有蜘蛛俠feel,
係大厦頂飛來飛去,
不過應該睇唔到

舊 04-18-04, 11:15 PM   #20
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

搞到好想買本漫畫睇

出到幾多期?
kotoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-04, 12:05 AM   #21
fu~~

港版到11期, 日版出到12了

舊 04-19-04, 11:57 PM   #22
黑魔術

註冊日期: Nov 2003
睇完都覺得動畫正!

扭蛋機 : 你已經扭了..
黑魔術 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-04, 09:48 PM   #23
凱牙
Junior Member

註冊日期: Apr 2004
0岩0岩睇完TV版第二集,好失望.....
CUT左好多野.....(血猩鏡頭狂CUT)
睇黎真係要買DVD版-_-
凱牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-04, 10:50 PM   #24
T.S
God of Gamer
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 凱牙
0岩0岩睇完TV版第二集,好失望.....
CUT左好多野.....(血猩鏡頭狂CUT)
睇黎真係要買DVD版-_-
原來cut左..
唔怪得第二集d畫面好似飛黎飛去咁...(無睇過漫畫)

而且越睇越覺得個主角好煩.......成日係度稔野+呆 => 唔知做乜咁..

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-04, 10:30 PM   #25
bbaeric

「GANTZ」DVD Vol.0
~その名も『ヤングガンツ』!?
4月5日(月)先行リリース決定!!

--------------------------------------------------------------------------------
アニメ版『GANTZ』の放送開始に先行して、限定版DVDがリリース決定!
原作者の奥浩哉先生と板野監督との対談や声優陣のインタビューに加え、ここでしか見られないプロモーション映像、ノーカット版劇場トレーラーも完全収録。さらに、設定資料や美術ボードなど、極秘情報が満載の20ページのプックレットもついてくる!「ヤンジャンかぁ?」と思わせる真っ赤な表紙が目印!
気になる人は、お店に行ってくだちい。

【商品名】 GANTZ vol.0 ヤングガンツ

【価格】 生1,050円(税込)

【収録内容】 ★DVD(一枚組)
・『ヤングガンツ』スペシャルPV
・トレーラー映像
( 劇場公開バージョン/オリジナル・ノーカット・バージョン)
・BIG対談 奥浩哉(原作)×板野一郎(監督)
・制作スタジオに潜入!クリエーター紹介
・出演声優独占インタビュー
 浪川大輔(玄野役)
 大里雅史(加藤役)
 生天目仁美(岸本役)
・超極秘キャラクター設定資料集
★アニメ版『GANTZ』の世界が分かる豪華ブックレット
(20ページ/B5サイズ/フルカラー)
・キャラクター設定資料
・美術ボード
・“鮎川もも”スペシャルピンナップ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:03 AM

手機版 | APP版