Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-30-19, 11:44 AM   #5201
kuraki1028
Junior Member

註冊日期: Feb 2005
可否請教下アル@大戦勢點解要狂放春華個技都唔放郭淮果技?

https://www.youtube.com/watch?v=GRO7SI3WIWw
kuraki1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 01:51 PM   #5202
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
執左副弓連環郭奕, 打呂布真係幾好, 郭准都有得打下, 但對番D其他deck就唔識打
已經拎夠bonus, 之後應該會打少d, 今個ver太痴線

BTW尋日打左陣望附近D機, 8部入面可能有11-12隻呂布/郭准

引用:
作者: b_boy 查看文章
我用180緣x4, 換咗魏王, 真桃, 郭淮, 機略
得後面2張打到下機, but 機略好難用
7粒唔加自己, 我覺得幾難用

引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=E-AuWHykFDM

太過份
弓國志大戰
走射戰法可唔可以都咁玩?
話明煌弓嘛
唔係點會話香香都係S級

不過呢下11士氣COMBO黎既

引用:
作者: kuraki1028 查看文章
可否請教下アル@大戦勢點解要狂放春華個技都唔放郭淮果技?

https://www.youtube.com/watch?v=GRO7SI3WIWw
AAAA心 走位好靚, 郭准無咩機會有好位開計
同埋個幾下可以夾硬拎下征

此篇文章於 04-30-19 01:54 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 02:25 PM   #5203
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
執左副弓連環郭奕, 打呂布真係幾好, 郭准都有得打下, 但對番D其他deck就唔識打
已經拎夠bonus, 之後應該會打少d, 今個ver太痴線

BTW尋日打左陣望附近D機, 8部入面可能有11-12隻呂布/郭准

7粒唔加自己, 我覺得幾難用

話明煌弓嘛
唔係點會話香香都係S級

不過呢下11士氣COMBO黎既

AAAA心 走位好靚, 郭准無咩機會有好位開計
同埋個幾下可以夾硬拎下征
我打對萬人楊艷同奉先多

郭淮反而唔多對到

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 03:19 PM   #5204
6eo
美波様!

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
我打對萬人楊艷同奉先多

郭淮反而唔多對到
可能多萬人, 郭准對萬人唔多好打
舊 04-30-19, 03:34 PM   #5205
GUSTAV
The One
poor

我都覺得萬人好難打 個計長到HI SOSAD

舊 04-30-19, 11:43 PM   #5206
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
用券洗兩藍無要結果黃金劍

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 11:55 PM   #5207
GUSTAV
The One
poor

黃金劍天下無敵有什麼不滿嗎

舊 05-01-19, 12:14 AM   #5208
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
黃金劍天下無敵有什麼不滿嗎
咁黃金劍好過紅綠燈

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 05-01-19, 10:43 AM   #5209
6eo
美波様!

引用:
我都覺得萬人好難打 個計長到HI SOSAD
小夫場頂上
舊 05-01-19, 11:16 AM   #5210
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
今日會洗征壓董白....用來夾董卓不錯

舊 05-01-19, 11:29 AM   #5211
kuraki1028

430頂上觀看人次差一倍,哈哈~
不過青井唔係開場伏到呂布,應該會輸?
舊 05-01-19, 02:50 PM   #5212
GUSTAV
The One
poor

引用:
小夫場頂上
睇左幾日敬D片

依家最多一定係萬人 呂布+郭=萬人既感覺

舊 05-01-19, 03:50 PM   #5213
kuraki1028

引用:
睇左幾日敬D片

依家最多一定係萬人 呂布+郭=萬人既感覺
不過唔知係佢技術唔夠好定點
見佢用萬人都唔算真係屈呢種感覺

佢用飛天時明顯見到佢控兵好似有點差
1) 城底控兵不行,照食突擊
2) 比較多情況無辜輸征壓,同其他高手寧願死一隻等復活都唔輸城唔同
3) 顏良拉突時間差感覺與高手有差別
4) 顏良食迎擊,雖然情有可原,但一馬控唔掂好難打

不過都見佢之後改o左少少打法用弓兵走o黎走去減少輸征
但開始都明白點解之前頂上佢都係輸多贏少...甚至係極少...

此篇文章於 05-01-19 04:03 PM 被 kuraki1028 編輯。
舊 05-01-19, 04:13 PM   #5214
GUSTAV
The One
poor

敬冇用萬人架WOW
D萬人最強初心者用之嘛
飛天城底好難控架.....
成副野得1隻有征你仲想點

頂上佢輸多點睇都係針對佢啦:0)
人手一定唔揀佢 淨係機揀個D先會中 飛天多數贏好多 個D機揀一定揀唔中

此篇文章於 05-01-19 04:16 PM 被 GUSTAV 編輯。
舊 05-01-19, 04:26 PM   #5215
kuraki1028

引用:
敬冇用萬人架WOW
D萬人最強初心者用之嘛
飛天城底好難控架.....
成副野得1隻有征你仲想點

頂上佢輸多點睇都係針對佢啦:0)
人手一定唔揀佢 淨係機揀個D先會中 飛天多數贏好多 個D機揀一定揀唔中
最強初心唔係佢o黎架?
如果唔係,咁我攪錯,明明click敬去o左初心以為係佢小號~

征果度係飛天前佢好想即刻跳寧願輸征
但佢又好似無乜把斧追得返~

BTW,令和第一天頂上好正
先有復仇成功(不過最後真係守唔住?)
再有呂布大戰小虎
舊 05-01-19, 05:04 PM   #5216
darkvolver
頹冗

今日洗董白失敗...但中了清河公主....賈叔可以休息下.....

鮮血の鎧甲見人被人屈泊車死左.......隻野可以去到30攻....

另外,獅子猿畫呂布真係冇失手.....

此篇文章於 05-01-19 05:10 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-19, 10:02 AM   #5217
kuraki1028

https://www.youtube.com/watch?v=sePiH4E342Y

第三場,有無人好似我咁白痴以為遠弓+弓擊個圈會大D或者可以射遠D...
舊 05-03-19, 09:56 AM   #5218
6eo
美波様!

岩岩先留意到新群周倉個SPEC...
4武活勇仲要有活戰器

係咪想迫死程神同迷當
舊 05-03-19, 09:57 AM   #5219
GUSTAV
The One
poor

以後要叫佢倉神了

舊 05-03-19, 01:19 PM   #5220
darkvolver
頹冗

引用:
岩岩先留意到新群周倉個SPEC...
4武活勇仲要有活戰器

係咪想迫死程神同迷當
引用:
以後要叫佢倉神了
睇畫風第幾代出現過?

周倉好明顯係向董卓致敬...\ 不死軍團...

舊 05-05-19, 01:10 AM   #5221
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
對到全一仲要係針DECK, 完敗

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-19, 01:14 AM   #5222
6eo
美波様!

呢個超絕糞VER究竟幾時轉
舊 05-05-19, 02:57 AM   #5223
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
一齊加入味唔糞

舊 05-05-19, 05:07 AM   #5224
GUSTAV
The One
poor

引用:
下個version 就義兄弟我屍架啦 應該好唔到去邊

舊 05-05-19, 06:52 AM   #5225
darkvolver
頹冗

引用:
下個version 就義兄弟我屍架啦 應該好唔到去邊
姜維應該會升番上去.......継往開来加太小

另外,發現梁興一爆已經加4攻,可以玩到30c...又幾不錯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 09:47 PM

手機版 | APP版